tarta owocowa - 792 przepisów (strona:16/53)

Kefir bananowy 117

szklanki czy dużego kubka też są świetne. Dziś kefir bananowy, a tak żeby urozmaicić jego smak. Czasem do takiej wersji dodaję tarte drobno orzechy włoskie lub łyżkę ulubionego dżemu, łączę z sokiem malinowym. Kefir bananowy, pyszny zdrowy owocowo-mleczny napój. Dzień dobry Słodki, bananowy smak. I słodko i pożywnie. Wyszło po dużej szklance, było zdrowo – dodał nam energii

Zasmakuj Kuchni
Sernik straciatella z musem truskawkowym 246

Sernik z drobinkami tartej czekolady przykryty warstwą musu truskawkowego. Pyszny serniczek do popołudniowej kawy dla tych co lubią czekoladowe i owocowe smaki. SPÓD: 120 g biszkoptów 70 g masła 1 łyżka kakao SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 100 g czekolady gorzkiej

https:KKuchniaMniam
,,Mini tarta z makiem, marakują i chrupiącą bezą’’ 97

Mini tarta z makiem to pyszne połączenie maku, delikatnego, kruchego ciasta oraz słodkiej bezy, która jest chrupiąca z zewnątrz i cudownie mięciutka w środku.Tarta powstała dzięki uprzejmości marki Garneczki , Helio oraz Stovi Składniki na ciasto kruche: 200 g mąki pszennej tortowej 40 g cukru pudru 1 żółtko jajka, 100 g masła Łyżka śmietany 18% szczypta(...)soku z cytryny Dodatkowo: Masa makowa z bakaliami Helio Naturalnie owocowe brzoskwinie z marakują Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę i cukier puder przesiewamy do miski. Dodajemy żółtko, masło, sól i siekamy składniki nożem. Delikatnie zagniatamy ciasto, formujemy kule, zawijamy je w folię i chłodzimy w lodówce około godzinę. Foremki na tarte z wyjmowanym dnem smarujemy masłem i oprószamy mąką. Ciasto

Podróż w kulinaria
Tarta migdałowa z porzeczkami 84

Tarta to bardzo popularne ciasto w kuchni francuskiej składające się z kruchego ciasta i nadzienia. Piecze się je w specjalnej ząbkowanej formie na trzy sposoby : - ciasto pieczone razem z nadzieniem owocowym - upieczony spód napełnia się owocami i np.bitą śmietaną - spód podpieka się wcześniej ( z rozłożonymi ziarnami grochu, aby ciasto nie wyrosło) i dopiero pod koniec pieczenia nakłada

Wiem co jem
Tarta z rabarbarem i kruszonką 86

Zapraszam dzisiaj na tartę z rabarbarem i kruszonką , uwielbiam ten kwaskowaty smak połączony ze słodyczą i nutką kardamonu RAFEX   Na spód ciasta wyłożyłam marmoladę owocową ORZECH   . KTÓRĄ BARDZO POLECAM DO CIAST I CIASTECZEK:)  Składniki : około 4 szklanek mąki 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  3 jajka 1 łyżka kwaśnej(...)zagnieść ciasto. Zawinąć w folie i odstawić do lodówki na 20 minut. Rabarbar obrać , umyć i pokroić na kawałki , zasypać cukrem i odstawić na 10 minut. Formę do tarty dość dużą wyłożyć papierem do pieczenia ( będzie wam się lepiej wyciągała po upieczeniu ) Połowę ciasta rozwałkować w kształcie koła , przełożyć do formy i posmarować marmoladą wieloowocową  , z drugiego

Sama słodycz i szczypta chili
Niebiańska Melktert 109

się leciutkim, mlecznym nadzieniem, które wprost rozpływa się w ustach! To już końcówka truskawkowego sezonu, dlatego postanowiłam zwieńczyć tartę właśnie tymi pięknościami, które od zawsze zajmują niemało miejsca w mojej kulinarnej części serca. Jeżeli wolicie, możecie zamienić je na inne owocowe pyszności, bo przecież kwintesencja Melktert tkwi właśnie w niebiańsko lekkim nadzieniu :) Zapraszam więc na trawę, gdzie w promieniach lipcowego(...)laski wanilii/ kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: sezonowe owoce Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto z podanych składników. 2. Rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. 3. Ponakłówaj obficie widelcem i wstaw do lodówki na 15min. 4. Wyjmij formę z lodówki i piecz w 180*C przez 15min. Nadzienie: 1. W garnuszku zagotuj 400ml mleka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW 125

cukru - sok z połowy cytryny - 50g marcepanu - 100g migdałów - 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej - 100g kwaśnej śmietany - 50 g dżemu owocowego - 3 jabłka - masło do wysmarowania formy Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wylepić małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę. Do foremek wylepionych ciastem, na spód

SMYKWKUCHNI
52. Placek ryżowy z awokado i mango 179

było grudek. Awokado i mango miksujemy na mus. Do dużej mąki wsypujemy przesianą mąkę, mleko z budyniem, mus owocowy, płatki migdałów, jajka, ksylitol i proszek do pieczenia i mieszamy/miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Do formy na tartę wysmarowanej olejem kokosowym przelewamy otrzymaną masę i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong
Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 77

smak. Co na deser? Na deser spróbowaliśmy po kawałku sernika na bazie białej czekolady, podanego z owocami oraz owocowym sosem. Ciasto było doskonałym zwieńczeniem naszej kolacji. Inne desery, których możecie spróbować w restauracji to beza, lody czy tarta kajmakowa. W menu restauracji znajdziecie także dużo specjałów wołowych, jak Stek z Angusa czy Stek Rib Eye, a także burgery

Kuchnia Bazylii
Tarta kokosowa z czereśniami 526

spodu, przestrzeń pomiędzy nimi zalać galaretką- tartę odstawić do lodówki do zastygnięcia, najlepiej na całą noc- przechowywać w lodówce Tarta jest mocno kokosowa w smaku, nie jest jednak przesłodzona i wielbicielom kokosu na pewno posmakuje. Kokosową słodycz przełamuje owocowa galaretka, a czereśnie dzięki zanurzeniu w niej, zachowują swoją świeżość i smakują wybornie również w kilka dni po upieczeniu

Smakołyki Bereniki
,,Tarta z makiem, marakują i chrupiącą bezą’’ 117

Tarta z makiem to pyszne połączenie maku, delikatnego, kruchego ciasta oraz słodkiej bezy, która jest chrupiąca z zewnątrz i cudownie mięciutka w środku. Składniki na ciasto kruche: 200 g mąki pszennej tortowej • 50 g cukru pudru • 1 żółtko jajka, • 100 g masła • Łyżka śmietany18% • szczypta soli na bezę: 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki(...)soku z cytryny Dodatkowo: Masa makowa z bakaliami Helio Naturalnie owocowe brzoskwinie z marakują Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę i cukier puder przesiewamy do miski. Dodajemy żółtko, masło, sól i siekamy składniki nożem. Delikatnie zagniatamy ciasto, formujemy kule, zawijamy je w folię i chłodzimy w lodówce około godzinę. Formę na tartę z wyjmowanym dnem (o wymiarach

Podróż w kulinaria
Eskalopki z indyka z sosem pomarańczowo-morelowym 131

kawałek ciasta czy schabowego w panierce. Nowy Rok rozpoczynam zatem dość lekkim i zdrowym przepisem. Zostawiam Was z lekturą przepisu na eskalopki z indyka, które podałam z pysznym sosem owocowym na bazie moreli i soku pomarańczowego. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia(...)łyżki oleju słonecznikowego Sos morelowy: 10 dkg suszonych moreli 1 mała cebula czerwona 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki skórki z pomarańczy 100 ml soku pomarańczowego 1 goździk 100 ml wody Jak przygotować eskalopki z indyka z owocowym sosem . Pierś z indyka pokroić w plastry, delikatnie rozbić młotkiem do mięsa na cienkie plastry. Posolić, oprószyć

mecooks
Tarta z orzechowo-czekoladowym ganaszem 146

ciasta. Zimą rzadziej jest to coś owocowego, no chyba, że z nutką egzotyki, wtedy się zgodzę – jest owocowo. No ale mimo wszystko jesienią i zimą mam smaka na czekoladę, a Wy? Jeżeli jesteście czokoholikami to na pewno zainteresuje Was dzisiejsza tarta z kremową czekoladą, orzechami i wafelkiem. Smakuje trochę jak pralinki z Linda :) Jest naprawdę wyjątkowo kremowa

Słodkie Przyjemności
Jogurtowa tarta z dżemem z czarnej porzeczki 114

Po raz pierwszy upiekłam tartę w wersji fit. Udała mi się! Tarta jest delikatna, ale za razem bardzo wilgotna, która syci na bardzo długo

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania