tarty, wyłożonej papierem/natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, rozsmarowujemy równo ciasto.Umyte i przebrane owoce(wiśnie wydrylowane) wykładamy na ciasto.Placek wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika i pieczemy 35-40 min.Przed podaniem , wystudzony placek można udekorować świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem. Smacznego!! Lubicie takie mocno owocowe ciasta
FarmażonyDomowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodawać do sałatek i deserów, wykorzystać do dekoracji potraw lub jako barwnik spożywczy. Tarta z morelami pięknie się komponuje z pomarańczowymi nagietkami i c ukrem pudrem różanym . Dziś proponuję przygotować ją z prostym kremem budyniowym na mleku z nerkowców i podać z sosem owocowym np. z wiśniowym cassisem. Porcje: forma 23 cm Czas przygotowania: 100 minut Składniki
SzczyptaSmaQrozmarynu oraz z kolorowymi sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym chrzanem. Schab faszerowany śliwkami 2015-03-27 14:15:49 Dobrze przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą z soku owocowego smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i w charakterze zimnej przystawki. Zapisz przepis Drukuj
Kulinarna Pokusarobię to za pomocą wałka bez rączek. Tak przygotowane ciasto posypujemy bułką tartą. Dodatkowo: kilogram rabarbaru 300 g dżemu truskawkowego 100% Rabarbar myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na wielkość 1 cm. Mieszamy z dżemem. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie masę owocową wykładamy do blaszki na wcześniej przygotowane ciasto. Normal 0 21 false false false
kulinarnyswiatdomiBogactwo owoców, które nam teraz towarzyszy skłoniło mnie do przygotowania pysznego owocowego deseru pod kruszonką, kto jemu się oprze? Crumble można przygotować z dowolnych owoców, sami regulujecie ilość cukru i innych dodatków, tak więc do dzieła... SKŁADNIKI: 500g mieszanki owoców: borówka, maliny, tarte 2 jabłka, 2 nektarynki migdały, rodzynki, żurawina cukier cukier waniliowy KRUSZONKA: 50/50g mąki pszennej i krupczatki
Kuchnia Beatyprzypadły mu do gustu. A i ja nie pogardziłam ;) Składniki: Na ok 30 sztuk: 750ml wody 1/3 łyżeczki soli 3/4 szklanki kaszy manny błyskawicznej Ponadto: 1 małe jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia cukier kryształ do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Odmierzoną ilość wody delikatnie solimy i zagotowujemy. Kaszę zalewamy odrobiną wody i mieszamy. Wlewamy(...)wałkujemy- aż do całkowitego wykorzystania. 2. Kluseczki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor i odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem kryształem. Kluseczki najlepiej podać od razu na ciepło. Zamiast cukru można użyć ulubionego dżemu lub sosu owocowego
Kuchnia w czekoladziewyglądzie. Na smaku bynajmniej nie Jeśli tarta będzie pałaszowana w ciągu 1-2 dni, możecie spokojnie zapiekać owoce. I wiecie co? To ciacho ma to co dla mnie najlepsze a zawsze mam problem z wyborem rodzaju ciacha na weekend. Ma owoce, bo przecież lato. Kiedy jak nie teraz piec owocowe ciasta. Ma kruchy spód i ma krem(...)pudrem. Ja go unikam, ale od czasu do czasu, szczególnie do pączków czy faworków – czemu nie Gwarantuję, że ciasto posmakuje największym niejadkom. Swoją drogą żałuję, że nie przetestowałam tarty na sąsiedzie, który nie jada owoców. Ciekawe czy by zdejmował warstwę owoców z góry czy jednak by się przekonał do nich? Może następnym razem… Chociaż trochę
Mieszam w GarnkuMoja dietetyczna surówka z marchwi i jabłka to banał, prościzna. Na turnusie odchudzającym codziennie podawali nam do obiadu surówkę z tartej marchewki bez cukru, w domu też obecnie jadam dietetycznie a najlepiej mi smakują warzywa i owoce na surowo. Polecam mój podstawowy surówkowy zestaw – marchew, jabłko i sok z cytryny. Aby przygotować surówkę nie ścieram jabłka i marchewki(...)drobnej tarce, tylko szatkuję je w szatkownicy, która świetnie je rozdrabniała, nie tworząc z nich miazgi, to kwestia wprawy nacisnąć przycisk pulsacyjnie 3 razy. Mix warzywno owocowy nie skrapiam dodatkowo sokiem z cytryny ( jak w tym przepisie ), gdyż jabłko nie ściemnieje gdyż surówkę przygotowuję bezpośrednio przed zjedzeniem, posypuję ją tylko odrobiną czarnego pieprzu i dla dekoracji dodaję trochę natki pietruszki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon na truskawki w pełni, więc pora go wykorzystać! Z racji, że bardzo lubię truskawki upiekłam przepyszną tartę, która posmakuję dla największych łakomczuchów. Składniki: Spód i
Truskawkowa FiestaKolejne, tym razem owocowe Maminkowe zapiekanki. Składniki: -40 dkg ugotowanych ziemniaków -20 dkg twarogu -2 jajka -garść suszonej żurawiny -1/2 szklanki mąki kukurydzianej -6 połówek brzoskwiń z puszki -6 łyżeczek smażonych wiśni lub czereśni -bułka tarta do posypania foremek Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki zgniatamy gnieciuchem. Gnieciuchem zgniatamy też twaróg. Do miski z ziemniakami dodajemy twaróg
Maminek kulinarnysuchej patelni, suszymy i kroimy w kostkę. Migdały mieszamy z rodzynkami, skórkami owocowymi i cedru, orzechami ziemnymi i pokrojonymi w kostkę daktylami. Cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem mieszamy z cynamonem, gałką muszkatołową i cynamonem. Dodajemy do bakalii i mieszamy. Pomarańczę należy sparzyć, następnie suszymy, trzemy na tarce skórkę, a sok wyciskamy. W garnku o szerokim dnie podgrzewamy cukier
Moniki SmakołykiWyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt (około 24 x 34 cm). Wykładamy nadzienie owocowe, rozprowadzamy po całości zostawiając wolne boki. Zaczynając od dłuższego boku zwijamy ciasto w rulon, jak roladę. Następnie kroimy na 10 kawałków. Kawałki na płasko układamy w okrągłej, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formie (24 cm). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około
Made By Mom And Son"Parę dni temu zakończył się na moim blogu konkurs urodzinowy Słodkich Przyjemności. Propozycją wyróżnioną, zajmującą trzecie miejsce była propozycja przygotowania Tradycyjnego, brytyjskiego Apple pie. Niektórzy z
Słodkie Przyjemnościwaniliowy i zużycie go w tym deserze jest świetnym rozwiązaniem. A po trzecie i najważniejsze, bardzo go lubimy. Kolorowe warstwy cieszą oko, a cała reszta dba o doznania smakowe. Jeżeli macie ochotę na nieco mniej słodką wersję, to proponuję zastąpić serek waniliowy jogurtem naturalnym. Składniki: galaretki owocowe w dwóch/trzech smakach 2 serki waniliowe (ewentualnie jogurty naturalne) owoce (według mnie
zadanie-gotowanie