mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za
moj przepis namojprzepisna.pl | Gryczane ciasteczka z orzechami Ciasteczka bez glutenu, mleka czy jajek. Zrobione z mąki gryczanej, z dodatkiem orzechów włoskich. Zdrowa przekąska, szczególnie dla dzieci, mój synek
moj przepis namojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie
moj przepis naKsiążka ma piękną, fioletową okładkę z ciekawymi grafikami. Znajdziecie w niej ponad 90 wegańskich przepisów na wypieki. Ma 192 strony i bardzo ciekawy podział na rozdziały: I Serwis II Słodkie małe grzeszki III Wreszcie czas na kawę ! IV Wyjątkowo delikatne torty V Dla odmiany coś na słono Pierwszy rozdział to know-how dla fanów wegańskich wypieków. Dowiecie się z niego(...)wywołuje wielki uśmiech na buzi. Znajdziecie tu obłędny tort śmietankowy, torcik pralinowy czy też tartę z jagodami. Ostatni – piąty rozdział – poświęcony został wypiekom na słono. Znajdziecie tu przepis na pizzę, chleb czy też quiche. Na mojej liście do zrobienia znajduje się tarta flambee z sosem paprykowym, tarta z nadzieniem migdałowo-pomidorowym oraz tarta
Moja pasja smakuserek z wiaderka ucierałam czy też mieszałam z dodatkiem - zależnie od wersji - serka mascarpone, jogurtu naturalnego czy śmietanki kremówki. Ostatnio w jednej z gazet kulinarnych wypatrzyłam taki oto słodko-słony sernik i postanowiłam go przetestować w mojej kuchni. Troszkę zmieniłam proporcje - 3/4 puszki słodzonego mleka to dla mnie zbyt dużo - i dodałam żelatynę. Bez niej sernik były(...)Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką i borówki Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Tarta z borówką amerykańską Sernik na zimno w kolorach lata Jogurtowy sernik na zimno z borówką Sernik na zimno
Kulinarne przygody GatityZapraszam na pyszną zapiekankę makaronową z dodatkami. Zapiekanka jest tania i prosta w przygotowaniu a do tego pięknie wygląda i super smakuje. Polecam Składniki: 2 szkl
słodkie i nie tylko historie kulinarneZapraszam na kruche babeczki z pyszną pastą tuńczykową. Do pasty użyłam tuńczyka z puszki w sosie własnym od Princes. Babeczki będą smaczną i elegancką przystawką na
słodkie i nie tylko historie kulinarneNa wieczór będę was dzisiaj kusić tylko zdrowymi produktami! POSTNE Ratatuj (Ratatouille) wegańskie, bezglutenowe itp. Itd inspiracja Bookofspells . Składniki na blachę 30 cm x 20 cm
moj przepis naCiekawy kolorystycznie, ale i smakowo mech jadalny możemy wykorzystać do zup, mięs i ziemniaków. Doskonale sprawdzi się także jako element dekoracji naszych potraw. Do jego przygotowania
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam urozmaicać swoje śniadania lub kolacje o domowe pasty kanapkowe. Tym razem przyrządziłam jajeczno-serową wersję. Doprawiona wspaniałą mieszanką przypraw od Skworcu była idealnym, sytym zakończeniem
Słodkie okruszkirączkę, albo od razu upiec w piekarniku, żeby nie mnożyć sobie pracy. Pamiętaj tylko, że jajka są płynne, więc forma do pieczenia nie może przeciekać, czyli np. forma do tarty nie może mieć wyjmowanego spodu. Składniki : pęczek botwinki razem z małymi buraczkami – umytej i drobno pokrojonej – buraczki odkładamy do dekoracji pół paczki szpinaku baby(...)drobno pokrojonego mała cebula czerwona drobno pokrojona pół opakowania sera feta – pokrojonego na kawałki 6 jajek ząbek czosnku przetartego przez praskę po ćwierć łyżeczki suszonego tymianku, pieprzu i słodkiej papryki kilka orzechów włoskich bez skorupek 100 g sera żółtego startego na tarce forma do pieczenia posmarowana masłem i podsypana mąką Przepis na frittatę z botwinką Wymieszać botwinkę
Ugotowane pozamiataneBigos w smaku przypomina bigosik z młodej kapusty, jest słodko kwaśny,idealny na różne okazje, prosty i szybkiw przygotowaniu. Przepis otrzymałam od koleżanki. Bigos z kapusty pekińskiej Składniki(...)pętko pieczarki - 0,5 kg papryka - 3 szt cebula - 5 szt ogórki kiszone - 5 szt keczup pikantny 280 g Kuleczki : mięso mielone - 600 g jajko - 1 szt bułka tarta - 2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Kapustę pekińską, pokroić, przełożyć do garnka, podlać małą ilością wody, posolić, dusić na wolnym ogniu. Ogórki kiszone i kiełbasę pokroić
Kuchnia Danusisłodkiej papryce, sosie sojowym i soli. Wstawiamy na lodówki na dwie godziny. Następnie kawałki kurczaka smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Odstawiamy. Rukolę myjemy i szatkujemy, ale niezbyt drobno. Paprykę i szalotki kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski i dodajemy usmażonego kurczaka. Wbijamy jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą włoską. Dokładnie mieszamy i przelewamy do formy na tartę. Wstawiamy
My Chcemy Jeśćsłodkim niż kwaśnym, choć ilość przypraw można dać według własnego uznania. Pulpeciki przygotowałam z mrożonego morszczuka, ale równie dobrze można je zrobić z innej ryby. Można je podać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Inspiracją do zrobienia pulpetów był przepis Jamiego, w wersji oryginalnej są z kalmarów i mrożonych krewetek, ja wolę jednak białą rybę :) W wersji bezglutenowej bułkę tartą
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie