szynka - 15650 przepisów (strona:830/1044)

Domowe zapiekanki 204

roboty sos pomidorowy  suszona bazylia szczypta chilli Przygotowanie: Bagietki przekrawamy na 4 części na mniejsze kawałki, aby uzyskać 4 zapiekanki. Wnętrze bagietek smarujemy domowej roboty sosem pomidorowym, dodajemy szynkę i ser (pokrojone w kostkę lub cienkie paseczki), pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Doprawiamy bazylią i szczyptą chilli. Umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy

ClauditteMissCooking
Pizza z książki - ABC Sztuki Kulinarnej- Paulina Fedak 125

mąki, 20 g drożdży, 3/4 szklanki letniej wody, łyżka oleju, sól, szczypta cukru Ciasto przygotował mi mój tato. Dodatki: sos pomidorowy z bazylią ( z przetartych pomidorów) pieczarki czarne oliwki szynka ser czerwona cebula Zdjęcia gotowej pizzy brak :) Nie było już warunków technicznych do jego zrobienia

ClauditteMissCooking
Wędzonki od taty :) 106

nieprzyjemny. Dym z wiśni spowija wędzonki w ciemnobrązowy kolor. Wszelkie ptactwo, czy to domowe czy dzikie, warto jest właśnie wędzić takim drewnem. Wiśnia jest nieoceniona przy cielęcinie, szynkach, kiełbasach. Świetnie się sprawdza przy wędzeniu ryb, zwłaszcza tych dużych. Centrum dowodzenia Cuda, cudeńka

ClauditteMissCooking
Salatka na cieplo z pieczarkami 217

Dzisiaj Betty raczy nas swoimi przysmakami... Składniki; Pół opakowania rukoli Parę plasterków szynki parmeńskiej 10 pieczarek pokrojonych na plasterki usmażonych szybko na maśle 8 suszonych pomidorów w oliwie Parmezan w płatkach Wykonanie; Wszystko ułożyć warstwowo ( pieczarki mają być ciepłe) polać oliwą z oliwek lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem delikatnie przemieszać

LEjDIS
Nadziewane zrazy z mięsa mielonego 215

mielonego to wspomnienie mojego dzieciństwa. To chyba była jedyna postać mięsa mielonego, którą tolerowałam. Tym razem urozmaiciłam zrazy dodatkami. Wyszły naprawdę pyszne. Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego wieprzowego (szynki) 1 cebula 1 jajko bułka tarta majeranek sól, pieprz 2 ząbki czosnku mąka do panierowania olej do smażenia papryka czerwona ser żółty ogórek korniszon ziele angielskie liść laurowy mąka śmietana

Kuchnia domowa Ani
,,Cukinia w tropikach” 193

kącika kreatywnej kuchni. Faszerowana cukinia: Z umytych kawałków cukinii wydrążamy miąższ i wycinamy ozdobne paseczki. Następnie grillujemy z każdej strony na delikatnie posmarowanej oliwą patelni grillowej. Z szynki robimy różyczki i wkładamy je do cukinii. Do każdej różyczki dodajemy pokrojone w wzdłuż jajko, serek oraz wycięte paseczki z pora. Dekoracyjna palma z oliwek: Patyk do szaszłyków nabijamy oliwkami, a następnie

Podróż w kulinaria
Pizza pieczarkowa 130

oleju 30 g drożdży 2 płask ie łyżeczk i soli 2 ły żeczki cukru ok 250ml wody   5 łyżecz ek koncentratu pomidorowego szczypta oregano 250g pieczarek kilka plasterków szynki 2 cebule sól, pieprz żółty ser Przygotowanie: Mąkę przesiać do dużej misk i, wlać olej . Drożdże wymieszać z cukrem i solą, połączyć z mąką . Stopniowo wlewać wodę i zagniatać

Gaździnka warzy
Chaczapuri z oliwą 180

Składniki: 300 g mąki łyżeczka suszonych drożdży 100 ml ciepłego mleka szczypta gałki muszkatołowej i tymianku kilka kropel sosu sojowego cebula kilka plasterków salami i szynki konserwowej 3 jajka  parmezan Przygotowanie: Mąkę z szczyptą tymianku i gałki muszkatołowej przesiać do miski, wsypać drożdże i wlać mleko. Zagnieść, a miskę położyć na garnku z gorącą wodą

Gaździnka warzy
Gulasz wieprzowy z nutką imbirową 169

Składniki: 500-600 g szynki B/K 1/5 cebuli 3 średnie marchewki 4 ząbki czosnku 2 średnie pietruszki słodka i ostra papryka, sól, pieprz szczypta tymianku i lubczyku kilka kropel sosu sojowego korzeń imbiru ok 0,5-1 cm Przygotowanie: Z mięsa usunąć nadmiar przerostów (tłuszcz). Pokroić na kawałki i podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Marchewkę, pietruszkę i cebulę, obrać

Gaździnka warzy
Pizza z szynką, pieczarkami i papryką 135

Składniki: (na 2 duże pizze) CIASTO: -500 g mąki -20 g drożdży -0,5 szklanki mleka -0,5 szklanki wody -szczypta soli -2 łyżki oliwy DODATKI: -300 g szynki (pokrojonej i podsmażonej) -1 papryka (sparzona i pokrojona w kostkę) -300 g ziołowej mozzarella (pokrojonej w plastry) -500 g pieczarek (pokrojonych, podsmażonych i odsączonych) -opcjonalnie: 1 puszka kukurydzy SOS POMIDOROWY

KasiekGotuje
Gołąbki inaczej 448

Tradycja w nowoczesnym wydaniu, szybkie, proste ale nie mniej smaczne niż te tradycyjne:) Serdecznie zapraszam na nowe wydanie gołąbków;) Składniki: 1 kg szynki zmielonej 700 gram kapusty włoskiej 300 gram ryżu sól do smaku pieprz do smaku pół łyżeczki papryki 3 łyżki bułki tartej  1 jajko olej do smażenia Wykonanie:  Ryż zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem

Krakowskie smaki Ani
Domowa pizza na cienkim spodzie 166

wielkość blaszki. Piec w temperaturze 240 stopni przez 20 minut. Do naszej użyliśmy sos pomidorowy który posypałam oregano, następnie ułożyliśmy kiszone ogórki, kukurydzę, ananasa, boczek,cebulę, salami  oraz szynkę i na 5 minut przed końcem posypaliśmy startym serem

Krakowskie smaki Ani
Mięsne kuleczki w kolorowym bigosie 149

dodać po 1,5 łyżeczki imbiru i kurkumy oraz sól do smaku, całość wymieszać. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.  Składniki kuleczki: 1 kg mięsa mielonego szynki wieprzowej 3 jajka szklanka bułki tartej 6 łyżek wody sól pieprz imbir kurkumy słodka papryka Ponadto: olej do smażenia koper do posypania Wykonanie: Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać bułkę

Krakowskie smaki Ani
Domowa pizza gyros 161

szklanki mąki (+/-) Sos: 0,5kg dojrzałych słodkich pomidorów garść świeżej bazylii (można zastąpić świeżą natką pietruszki) sól, pieprz, cukier Dodatki: 30 dag pieczarek 1 cebula 50 dag mięsa wieprzowego ( szynki, łopatki itp.) przyprawa do gyrosa 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 30dag żółtego sera Sposób przygotowania: 1. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Dodać sól, cukier, pieprz olej, jajka i stopniowo

A Ty Smakuj Mnie
Pieczeń wieprzowa 98

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego ( szynka/łopatka/karkówka ) Marynata: 3-4 łyżki oleju sól, pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka maspolanki Sposób przygotowania: 1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na ok. 3 cm plastry. 2. Z podanych składników przygotować marynatę. 3. Mięso dokładnie obtoczyć w marynacie i odstawić na co najmniej 2 godz. do lodówki

A Ty Smakuj Mnie

Proponowane wyszukiwania