szynka - 15543 przepisów (strona:420/1037)

Tosty z boczniakami 108

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy.  Składniki tosty pełnoziarniste 200 g boczniaków masło plastry żółtego sera (ulubionego) plastry szynki konserwowej mała cebula     Przygotowanie Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.   Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki

R'n'G Kitchen
Roladki z szynki i papryki 146

pieczarkami - próbowałam, będą smaczne. Można je maczać w dipach, udekorować natką pietruszki, koperkiem, różnymi kiełkami, podać na liściach sałaty czy rukoli. Ma być kolorowo i kusząco! Składniki: 6 plastrów szynki eksportowej Krakusa - jest prostokątna i idealnie nadaje się do takiej przekąski zwiniętej w rulon 6 plastrów żółtego sera - ma być wielkości 3/4 szynki, łatwiej się zwija i ser nie odstaje

Zasmakuj Kuchni
PIZZA Z SEREM W BRZEGACH JAK PIZZA HUT + FILMIK 201

DODATKOWO :  300 g żółtego sera 150 g sera mozzarella 150 g szynki 100 g salami kilka pieczarek  1 cebula 1 papryka czerwona(...)pizzę, brzegi ciasta smarujemy wodą, i wokół brzegów rozsypujemy ser, zlepiamy je ku środkowi tak aby ser był schowany.  Placek smarujemy sosem pomidorowym, na to rozkładamy salami, szynkę, pieczarki, cebulę, paprykę czerwoną i posypujemy pozostałym serem. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 - 220 % C, przez około 15-20 minut. Należy uważać aby się nie spiekła

Kulinarne Fantazje Marioli
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 220

dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, doskonale nadają się np. na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Polecam :) Składniki - płat gotowego ciasta francuskiego - szynka w plastrach - ser żółty w plastrach - keczup ( polecam marki Folwark ) - przyprawa do pizzy - 2-3 łyżki mleka Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam, smaruję na całej powierzchni keczupem, na keczup układam plastry szynki

Kuchnia z widokiem na ogród
Polentowa przekąska 93

masz sporo siły w ręce oto przepis dla Ciebie: Składniki: 1 kg mąki kukurydzianej 2 litry wody 3 łyżeczki soli Pasta pomidorowa do posmarowania Kilka plasterków podprażonego boczku lub szynki Kozi serek dojrzewający (np. roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól(...)podobne naczynia (chyba, że jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami wielkiego kamiennego blatu). Z zastygłej polenty za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie

Kate's Kitchen
Lekka sałatka 100

smaczna sałatka,  idealna jako przystawka lub drugie śniadanie :D Składniki (4 porcje): opakowanie mixu sałat 125 g kulek mini-mozarelli 300 g pomidorków koktaljowych 2 pomarańcze opakowanie szynki Serrano ocet balsamiczny (jeśli nie lubimy polecam sos vinaigrette) grzanki / orzeszki pini Przygotowanie: Na talerze rozłożyć mix sałat, mozarelle, pokrojone na pół pomidorki, rozłożyć szynkę. Obrać pomarańcze i jej cząstki ułożyc

Malinowo w kuchni
Roladki z indyka nadziewane suszonymi pomidorami i serem typu feta 207

garnku o nazwie gjuwecz . Składniki: przepis na 3 duże lub 6 średnich roladek 1kg piersi z indyka (pół piersi) 200g seru typu feta – petida 100g suszonych pomidorów 6 plasterków szynki wędzonej 150ml wody sól, pieprz, słodka papryka Filet rozbijamy tłuczkiem, wycinamy porcje na roladki. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Suszone pomidory tniemy w paski, mieszamy(...)petidą. Na każdej roladce rozsmarowujemy przygotowany farsz, zwijamy filet tworząc roladkę i okrywamy go dwoma plasterkami szynki wędzonej. Dla pewności roladki obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim. Roladki układamy w naczyniu, wlewamy 150ml wody i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 60minut

Gotowanie i blogowanie
Naturalnie pyszne warsztaty z Sokołowem 201

jakości w zakładach mięsnych oraz ogólnie o procesie produkcji tych wędlin. Miałam też okazję spróbować nowych wędlin, które nie są jeszcze dostępne w sklepie: wędzony schab, karczek, boczek oraz szynka. Jeszcze podczas prezentacji Szef kuchni Dominik Moskalenko specjalnie dla nas przygotował dwa rodzaje śniadania z wędlinami Naturrino: jajko sadzone oraz jajecznicę z szynką. Była z nami też dietetyk Agnieszka Piskała

Obiad gotowy
Roladki z tortilli 306

roladki z Sylwestra. Składniki: 6 placków tortilli 2 opakowania serka kremowego (typu Twój Smak Piątnica lub Almette) - dowolne smaki - użyłam śmietankowego i ze szczypiorkiem kilka liści sałaty kilka plasterków szynki drobiowej ogórki kiszone papryka konserwowa oliwki do ozdoby Sposób przygotowania: 1. Tortille dość grubo posmarować serkiem, na to wyłożyć liście sałaty. Na sałacie układamy szynkę, a następnie pokrojone w cienkie

Kuchnia domowa Ani
Roladki z szynki ze szparagami w galarecie 265

Takie roladki stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach, ładnie się prezentują i w dodatku są proste do przygotowania i smaczne. Składniki: 5-6 plastrów szynki 1 słoik marynowanych szparagów 150 gram serka naturalnego 2 łyżeczki chrzanu tartego Fanex Sól, pieprz Galareta: 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalewamy niewielka ilością wody, pozostawiamy na kilka minut(...)dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuści, odstawiamy do ostudzenia. Do serka dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, szparagi odsączamy z zalewy. Każdy plaster szynki smarujemy serkiem, układamy po trzy sztuki szparagów i zwijamy, układamy na półmisku. Pozostały serek z chrzanem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy roladki wyciskając małe rozetki. Tężejącą galaretą zalewamy roladki

Bajeczna Kuchnia
Omlet bez mąki 135

uwielbiam takie śniadania. OMLET BEZ MĄKI    Składniki: (na małą patelnię) 2 jajka 1 łyżka mleka 1 szczypta soli 2 łyżki startego sera żółtego 1/2 pomidora 3 plastry szynki 1 łyżka masła do smażenia Przygotowanie: Jajka ubijamy do momentu pojawienia się piany dodajemy odrobinę soli i mleko.  Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wylewamy roztrzepane jajka. Na ścięty(...)zsuwam omlet na talerzyk a potem przykładam talerz do góry "nogami "do patelni) Smażymy chwile drugą stronę omletu, a potem przekładamy na talerz. Posypujemy pomidorem pokrojonym w kostkę i szynką

Bon appetit mon amie
Polędwica a’la Wellington 120

sucha. Zostawić ją na kilka minut, żeby odpoczęła i lekko ostygła. Wykonanie – na stole rozłożyć folię spożywczą, która pomoże Ci w zawinięciu rolady. Na folii rozłożyć kolejno płaty szynki. Na szynkę rozłożyć równo warstwę pieczarek i na to położyć polędwiczki. Jeśli macie dużą to wystarczy jedna. Ja miałam małe więc dałam dwie. Ogólnie robi się z jednej. Zawijać roladę

Kuchnia Pokoleń
Krokiety z chleba tostowego z parówką 406

Karnawałowo sylwestrowe przekąski sprawdzają się przez cały rok na różnych imprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je podać na ciepło ale na zimno również są smaczne. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: chleb tostowy mozzarella tarta paróweczki z szynki Hańderek jajka sól, pieprz biały bułka tarta olej kokosowy

Ala piecze i gotuje
ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ 172

Półmisek wędlin...Smaczna i szybka forma przekąski, zagryzki...Ale można wędlinę nafaszerować pastą jajeczno serową. Będzie efektowniej i oryginalniej.  Składniki: 10 plastrów szynki 8 jajek 15 dag żółtego sera 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz 1 kopiasta łyżka majonezu Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce na małych oczkach. Na tych samych oczkach ścieramy żółty ser, mieszamy(...)jajkami. Cebulkę dymkę drobno siekamy, tak samo postępujemy ze szczypiorkiem. Dodajemy do masy jajecznej, dokładamy majonez, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na plastry szynki wykładamy po łyżce masy, zwijamy w ruloniki, obwiązujemy szczypiorkiem

Z Majeczką w kuchni