ochoty? Szczególnie rano - brak apetytu doskwiera chyba większości z nas. Szybka pasta do kanapek będzie tutaj chyba wspaniałym rozwiązaniem i zastąpi nam tradycyjną bułkę z szynką lub serem :) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej musztardy koperek lub szczypiorek pieprz czarny świeżo mielony Wykonanie: Jajka i obraną makrelę wrzucam
Walijskie Pichcenieprunes. Zazwyczaj robię gulasz tradycyjny, dzisiaj trochę inny. Zaintrygowała mnie, bardzo zróżnicowana kompozycja dodatków smakowych. Inspiracją tego dania był przepis Anny Petryna [TUTAJ] Składniki: 1 kg szynka wieprzowa 10 dag boczek wędzony 2 cebule 20 dag pieczarki 10 dag suszone śliwki 4 łyżki cebulki perłowe w zalewie 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki tymianek 1 łyżeczka posiekanego imbiru
Kulinarny karnet ChristopheraCordon Bleu with eggplant. Składniki. 1 bakłażan 4 plasterki wędzonego białego sera 4 plasterki szynka gotowana sól pieprz tymianek zioła prowansalskie olej do smażenia 0,5 szklanki bułka tarta 1 jajko Wykonanie. Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać
Kulinarny karnet Christopherarodzinny garnek (lub dla wojska ;) Potrzebujemy: 1 kg ziemniaków 0,5 kg marchewki 1 pietruszkę 2 niewielkie ząbki czosnku 0,5 kg ogórków kiszonych ok. 25 dag wędzonego boczku ok. 30 dag szynki wieprzowej (najlepiej z kością) 2 udka z kurczaka kości na zupę (opcjonalnie i tylko jeśli szynka jest bez kości) 150 g kwaśnej, gęstej śmietany 18% pęczek koperku
Ratunku obiadSkładniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku cebula 1,5 litra bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczka słodkiej papryki mąka Wykonanie: Bulion gotujemy razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Mięso kroimy
Czerwona PorzeczkaWszyscy wiemy, że każde śniadanie powinno być zdrowe i pożywne. To właśnie ten posiłek daje nam energię na dalszą część dnia. Zdrowa kanapka na śniadanie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pokombinowałam dzisiaj w kuchni i oto jest. Ten sos, pasta, czy jak to tam sobie nazwiecie, idealnie pasuje np. do wędlin, dziś spróbowałam go z pieczoną szynką. Ekstra. Składniki: 1 szklanka wydrylowanych wędzonych suszonych śliwek 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka miodu duża szczypta mielonej chili
KardamonovyPokombinowałam dzisiaj w kuchni i oto jest. Ten sos, pasta, czy jak to tam sobie nazwiecie, idealnie pasuje np. do wędlin, dziś spróbowałam go z pieczoną szynką. Ekstra. Składniki: 1 szklanka wydrylowanych wędzonych suszonych śliwek 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka miodu duża szczypta mielonej chili
KardamonovyPokombinowałam dzisiaj w kuchni i oto jest. Ten sos, pasta, czy jak to tam sobie nazwiecie, idealnie pasuje np. do wędlin, dziś spróbowałam go z pieczoną szynką. Ekstra. Składniki: 1 szklanka wydrylowanych wędzonych suszonych śliwek 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka miodu duża szczypta mielonej chili
Kardamonovytuńczykiem: Lekka Sałatka Warstwowa Z Tuńczykiem Sałatka Z Tuńczykiem I Wędzonym Serem Lekka Sałatka Z Brokułem I Tuńczykiem Szybka Sałatka Z Tuńczykiem Sałatka Z Szynką I Tuńczykiem Sałatka Z Tuńczykiem I Serem Wędzonym Artykuł Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnepyszne rolady o pysznym aromacie leśnych grzybów i boczku Składniki - 1,2 kg szynki wieprzowej - 1 cebula - 30 dkg wędzonego boczku surowego - 2 duże ząbki czosnku - 3 łyżki czubate mielonych grzybów suszonych - sól - pieprz - 4 kulki ziele angielskie - 2 liść laurowy - kilka kulek kolendry - tymianek szczypta - musztarda - mąka - olej - maggi Sposób przygotowania 1. - Z szynki odkroić 6 plastrów mięsa roztłuc
W królestwie smaków BeatySurowiec -szynka kulka Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 20 g/kg -sznurek wędzarniczy Wykonanie Szynkę peklujemy na sucho 10-14 dni ja robiłem to w próżni, codziennie ja przez chwile delikatnie masowałem. Po tym czasie została ładnie związana i odwieszona w chłodne przewiewne pomieszczenie na 10-12 godz.Z racji tego że mieszkam w bloku i o chłodne pomieszczenie ciężko posiłkowałem się(...)wentylatorem . Osuszanie W wędzarni bez dymu przy dyżur ruchu powietrza jeżeli istnieje taka potrzeba.Mięso musi byś kompletnie suche i ciepłe. Wędzenie Była wędzona dwa dni w temperaturze 20-25 stopni pierwszego dnia 8 godzin a drugiego 6 godz. Podsuszanie -5-10 dni w temp.15-17 stopni. U mnie odbywało się to przy delikatnie uchylonym oknie w okresie zimowym. Dojrzewanie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Pieczona szynka faszerowana Smaczny i treściwy obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku! Mięso wieprzowe nadziewane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką wychodzi bardzo aromatyczne, kruche(...)oraz przepyszne. Do tak przygotowanego obiadu polecam podać pieczone ziemniaczki, które zrobimy w piekarniku, razem z mięsem. Składniki: ok. 1,3 kg szynki wieprzowej 1 cebula (użyłam pół białej i pół czerwonej) 10dkg wędzonego boczku pół czerwonej papryki pół żółtej papryki Marynata: 2 łyżki oleju 2 starte lub przeciśnięte ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki majeranku
Blog z Apetytemszynki z chrzanem? Aby zrobić roladki z szynki potrzeba zaledwie kilku składników. Warto zadbać o to by były możliwie jak najlepszej jakości, gdyż to właśnie one przesądzają o finalnym smaku. Lepiej zrezygnować z półśrodków i wybrać te, które są naprawdę smaczne. Zwłaszcza, jeśli zamierzasz zaserwować tę przekąskę na świątecznym stole. Co oczywiste, w tym wypadku pierwsze skrzypce odgrywa szynka. Wybierz(...)która ci smakuje i masz pewność, że nie zawiera w sobie polepszaczy smaku lub konserwantów. Idealnie jeśli będzie lekko wędzona. Aby roladki dobrze się zwijały, plastry szynki nie mogą być zbyt grube, ponieważ w trakcie rolowania będą się kruszyć, łamać i rozwijać. Dodatkowo, warto wybrać szynkę o dosyć dużej średnicy. Dzięki temu będzie ci łatwiej rozsmarować na nich farsz
okolicepalnika.pl