lepszego jak przyrządzona domowym sposobem wędlina na światecznym stole. Zaletą takiej szynki jest to, że możemy do gotowania użyć ulubionych przypraw, jest prosta w przyrządzeniu i przede wszystkim nie zawiera niepotrzebnych składników chemicznych oraz dużej ilości soli. Warto więc zakupić dobry kawałek szynki wieprzowej i poświecić jej odrobinę czasu 🙂 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Kulinarne przemysleniazawartość, smakuje jak podsuszana ze sklepu. Można przechowywać dłużej w lodówce lub zamrozić. Przepis nie jest skomplikowany i może każdy pokusić się o przygotowanie takiej domowej kiełbasy. Mięso najlepiej wykorzystać różne np: łopatkę,szynkę, karkówkę, boczek. Można dodać trochę wołowiny. Składniki 2 … Czytaj dalej Kiełbasa pieczona
gotuj ze mnąmniej niż 30 minut. Można je podać na wiele sposobów. Jajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale także jako urozmaicenie uroczystości domowych lub codziennego śniadania. Jajka faszerowane tuńczykiem, pieczarkami, szynką lub łososiem, a może jajka z serkiem chrzanowym i mięsem krabowym? Wszystkie są pyszne! Przepis na jajka faszerowane : SKŁADNIKI : 4 jajka ugotowane na twardo ok. 4 czubate łyżki
Moja Książka KucharskaDomowe chrupiące bułeczki nadziewane farszem jajecznym z papryką, szynką, aromatyczną cebulką z wyrazistym czosnkiem, zapieczone serem i posypane świeżym szczypiorkiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Składniki: 4 bagietki (długość 25cm) 4 jajka 100ml mleka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 150g szynki 1 czerwona papryka 200g żółtego sera gouda 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyminut po 20 minutach połóż na ziemniaki ser żółty i piecz razem jeszcze 10 minut Polecam do nich Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka lub Domowy kurczak jak u taty , a także Uduszona kurza noga czyli o tym jak łatwo jest zrobić smacznego kurczaka Pieczone ziemniaki, ale już bez sera znajdziesz tutaj Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujedzisiaj mam dla was prostą przekąskę idealną na wieczór ze znajomymi czy jakąś domową imprezkę czyli bułeczki z serem i z szynką. Składniki dobra szynka, nie za chuda ser emmentaller (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15 g drożdży jajko 250 g mąki razowej pół szklanki letniego mleka duża łyżka roztopionego masła 1 łyżka cukru szczypta soli Z drożdży, mleka, łyżki mąki
Delusional Trinepropozycjami śniadań, tym razem w wersji bez glutenu :) Mam nadzieję, że okażą się pomocne i inspirujące ! SKŁADNIKI: 2 kromki wieloziarnistego chleba bezglutenowego (najlepiej domowego ) PRZEPIS / PRZEPIS 3 plastry tofu 2 plastry szynki z indyka 2 łyżki serka naturalnego warzywa Do picia: świeży sok z marchwi SKŁADNIKI: 1/2 banana 1 opakowanie napoju kokosowego Alpro 1 łyżka jagód goji
Marcepanowa kuchniasklepie. Hasło wiem co jem w tym przypadku ma bardzo duże znaczenie. Bez zbędnych wstępów zapraszam więc Was na kolejną porcje doskonałej domowej wędliny, tym razem w wydaniu drobiowym. Oto szynka z indyka z szynkowara, banalnie prosta do przygotowania. I bardzo smaczna. Szynka z indyka z szynkowara Proporcja na szynkowar o pojemności 900 g Czas przygotowania: 26 godzin
Kulinarne przygody GatityPyszna mieloneczka z szynkowara na kanapki. Jest bardzo prosta w wykonaniu dzięki czemu możemy szybciej cieszyć się domową wędlinką. Składniki 500 gr mięsa mielonego z szynki 500 gr mielonej łopatki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżeczki majeranku 1/2-3/4 łyżeczki pieprzu 100 ml wody 2 płaskie łyżeczki zwykłej soli lub 1 i 1/3 zwykłej soli + 2/3 soli czosnkowej ew. 2 ząbki czosnku
Gotowanie...to proste !Domowa mielonka to poezja, do tego ogóreczki i ciepły chlebek. Smakuje bosko, od teraz będę robić częściej takie słoikowe mięsiwa na kanapki. Pierwszy słoik został zjedzony prawdę mówiąc zaraz po pasteryzowaniu (pierwszym), kolejny już doczekał trzech pasteryzacji i nocy w lodówce. Różnica w smaku była ogromna - po trzech pasteryzowaniach mięso było dużo bardziej wyraziste, więc ostrożnie z przyprawami. Składniki: (porcja(...)słoik 1l oraz 3 słoiki 0,5l) 2,5kg mięsa z szynki wieprzowej opakowanie soli peklowej ( kupuję zazwyczaj taką ) 1 łyżka majeranku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka (płaska) pieprzu 5 łyżek wody Połowę mięsa mielimy w maszynce do mięsa, drugą połowę tniemy na kawałki o boku około 3cm. Oba mięsa mieszamy, dodajemy sól do peklowania, doprawiamy. Mielonka
Gotowanie i blogowanietydzień mija Wam świetnie. Tymczasem zabieram się do pichcenia, a Wam szybko przedstawiam kolejną propozycję na imprezową przekąskę! Składniki: - 1 arkusz ciasta francuskiego lub 300g domowego - 200g koncentratu pomidorowego - 150g mozzarelli (wiórki) - 100g szynki parmeńskiej (lub Serrano, szwarcwaldzkiej) Piekarnik nastawiamy na 210 stopni. Arkusz rozwijamy i na całości rozprowadzamy koncentrat. Następnie kładziemy plastry szynki obok siebie, by na siebie
Be Fit Be Strongprzyprawy doskonale komponują się z zielonymi dodatkami i ulubionymi wędlinami. Nie mogę oczywiście nie wspomnieć o wspaniałym sosie do pizzy . Jest to doskonała baza do każdego domowego fast-food'a. Margarita, pizza z szynką czy kurczakiem... każda smakuje wybornie w towarzystwie takiego sosu. A świąteczny czas... no cóż... na wykorzystanie kremowego majonezu Folwark każdy z Was zapewne znajdzie nie jedną
Słodkie okruszkijest kłopotliwa w przygotowaniu, wychodzi bardzo smaczna, znika błyskawicznie więc porcja jest w sam raz. Bez problemu daje się kroić w cienkie plasterki. Najsmaczniejsza z domowym chlebem :) Polecam! składniki 1000 g chudej wieprzowiny - szynka, łopatka 250 g boczku 50 g słoniny 150 g chudego mięsa z golonki ( wycięłam z całej, małej golonki) przyprawy 15 g peklosoli 10 g soli
Stare GaryMonte Cristo Sandwich* z domowego chleba(mutanta) tostowego** z keczupem, sałata*ser, szynka, musztarda, majonez, obtoczone w jajku z odrobiną mleka i smażone na maśle**pszenno-pełnoziarnisty (1/1) Dobra znów się będę chwalić, alee trudno. Ten chleb wyszedł genialny, serio. To nic, że należy raczej do tych mnie "zgrabnych", ale to dlatego, że wsadziłam go do zbyt małej blaszki
More food, love and dreamsKlasyczn e, włosk ie danie " Carbonara" składa się z spręzystego makaronu spaghetti , kremowego sosu na bazie żółtek ora z boczku . Domową Carbonarę możemy jednak przygotować w nieco łagodniejszej wersji - z szynką. Potrawa jest równie smaczna jak ta tradycyjna, a przy tym mniej kaloryczna i "lżejsza" . Ponadto danie to jest dziecinnie proste w przygotowaniu i wyjątkowo szybkie - idealne na codzienny, błyskawiczny
Słodka Strona