Szynka pod czerwoną pierzynką

Szynka pod czerwoną pierzynką

Szynka pod czerwoną pierzynką

Przepis na : obiad

Potrawę można przyrządzić na obiad, dodatkiem mogą być kluchy szare  , jakże rewelacyjnie smakuje na zimno. Składniki: 1,3 kg szynki 1 kg czerwonej kapusty 2 cebule 15 rodzynek liść laurowy 2 łyżki gęsiego smalcu 1 łyżka zmielonych prawdziwków  Marynata: 2 łyżki majonezu domowej roboty mieszanka ziołowa ( tymianek, papryka słodka, chili, rozmaryn, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, oregano, suszony czosnek, suszona cebula, sól, majeranek) Wykonanie: 1 dzień: Szynkę myjemy i osuszamy. Mięso obsypu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czerwona kapusta, kapustą, szynka, ciasto, mięso, mielone, majonez, obiad, papryka, marynaty, warstwowa, szynka gotowana, mięso mielone, pieczeń z szynki, pieczona szynka, ciasto na zimno, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.