Kabanosy Jacka

Kabanosy Jacka

Kabanosy Jacka

Przepis Mięso -szynka 2 kg -karkówka 3 kg Przyprawy -peklo sól 18 g/kg -pieprz kolorowy świeżo mielony 2 g/kg -kminek 2 g/kg -gałka muszkatołowa 1 g /kg Wykonanie Mięso kroimy w kostkę i peklujemy peklo solą osobno szynkę i karkówkę następnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy.Po 24 godz szynkę mielimy szynkę sitko 10 mm a karkówkę 6 mm.Mięso łączymy i wyrabiamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na kolejne 24 godz. Następnie ściśle napełniamy jelita.Ja miałem baranie 20-22 mm.Napełnione jelita wieszamy na kijach i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, szynka, karkówka, mielone, mięso, mięso mielone, bez pieczenia, pieczona karkówka, karkówka pieczona, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.