Przyszedł czas na śniadanie, które zjadłam przed obiadem. To musiało być smaczne i szybkie do zrobienia ,zdrowe i musiało mi wystarczyć na długo i zastąpić obiad. Składniki -granola z granatem Sante -pałeczki błonnikowe -Słoneczne Pola- ziarna prażone od Ziarenkowo -jogurt truskawkowy -śliwki i kiwi -mango kandyzowane od Skworcu Do miseczki wsyp pałeczki błonnikowe i dodaj jogurt oraz owoce. Nastęnie posyp
Z Kuchni Do Kuchniwrażliwe na minimalny ruch. Dlatego póki co , koniec ze zdjęciami typu- jak się to robi na kuchence..bo bym w mojej malutkiej kuchni musiała ściany poprzestawiać! Spaghetti zrobiłam dziś szybko, ze składników , które bardzo lubię, które przypominają mi słoneczne Włochy. Do dzieła! -spaghetti Malma -salsa pomidorowa, robiona przeze mnie w domu -bakłażan -czerwona cebula -sól,pieprz, -oliwa z oliwek -przyprawa
Z Kuchni Do Kuchnigłowy, dlatego jest to taka sprytna baza. Zrobię ją po raz pierwszy , tą techniką, w brytfannie Toscana od Florina. Dlaczego w brytfannie- bo ma się na początku podsmażyć szybko i równomiernie, nie ma sie przypalić i ma się dusić, wolno , pod przykryciem. Brytfanna jest do tego idealna, gdyż potrawa dusi się wolno, a zbierające się przepiękne krople
Z Kuchni Do Kuchnizimnego jogurtu naturalnego świeże figi KREM: 100 g masła 75 g cukru 50 g zmielonych migdałów Skworcu 2 żółtka 50 g migdałów w płatkach Skworcu Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy i zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, układamy w formie do tarty i podpiekamy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury
Blondynka GotujeDzisiaj szybki, łatwy, ekonomiczny i bardzo smaczny pomysł na wyśmienite ciepłe śniadanie. Często, aby przygotować to danie nie trzeba nawet wychodzić do sklepu, gdyż potrzebne składniki już są w lodówce. Przepis można też dowolnie modyfikować używając innych warzyw, lub na przykład dodając do niego odrobinę podsmażonego boczku. Do przygotowania omleta użyłem: 3 jajek, 1/2 średniej cukinii, 1 pomidora, 1/2 średniej
Wyprawy kulinarneMakaron być musi- najlepiej z dużą ilością sosu! Ten jest szybki i pyszny! Składniki :* ulubiony makaron - u mnie kokardki* 2 kolorowe papryki* 5-6 pieczarek* mała cebulka dymka* 2 łyżki oliwy z oliwek * mała śmietanka 18%* sól, pieprz oraz natka pietruszki Przygotowanie :Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie zeszklić dymkę, dodać pieczarki i poddusić. Pokrojoną w paseczki
Magiczne Życie Martycały sezon aż do października przygotowujemy na bieżąco ogórki małosolne. I właśnie z ogórków małosolnych przygotowałam pyszną kremową zupę z grzankami. Zupa ogórkowa zabielana jogurtem Zupa ogórkowa na szybko Ogórkowa na skrzydełkach Czy jest jakiś uniwersalny przepis na zupę ogórkową? Nie. Zupa ogórkowa może być podawana w różnych konfiguracjach z ziemniakami, ryżem, z dodatkiem papryki. A tym razem jest ogórkowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś przedstawiam przepis, który prawdopodobnie każdy zna - na panierowane filety z kurczaka :) Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego
My Culinary ArtProso, szybko i smacznie..ilość makaronu wedle apetytu..a ilość śmietany, cukru i cynamonu także wedle własnego smaku..Ja wykorzystałam resztki różnych makaronów. makaron śmietana cukier cynamon Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.Polać śmietaną ubitą razem z cukrem, posypać cynamonem
Moje domowe kucharzeniewczoraj przed trudnym wyborem co by to zrobić na obiad.. Wiadomo każda kobieta potrafi z niczego zrobić awanturę i sałatkę, ale u nas sałatka by nie przeszła. Po szybkim przejrzeniu lodówki wybór padł na naleśniki. A z czym są najlepsze naleśniki dla dzieci? Oczywiście słodkim domowym dżemem. Jak wymyśliłam, tak zrobiłam. Obiad zniknął w 5 minut, a talerze
Kolizje Smakówcałe jajko i trzy żółtka (z białek można zrobić kokosanki czy bezy) oraz dodajemy cukier. Mieszamy trzepaczką aż się połączą (nie ubijamy!). Do jajek dodajemy łyżkę gorącego mleka i szybko mieszamy (masa się zahartuje). Z mleka wyjmujemy strąki i bardzo cienką strużką wlewamy zagotowane mleko do jajek jednocześnie energicznie mieszając wszystko trzepaczką. Z powstałej masy zdejmujemy pianę, a resztę wlewamy
Poezja smakuzjadłam do końca - nie zamówiła bym ponownie. Ja wolę inne smaki. A wspomniane poduszeczki Ani, skradły moje serce. To danie polecam każdemu ! Wyborne ! Czas w La Traviata płynął tak szybko .... Przyszłą pora pożegnania. Z dziewczynami narobiłyśmy chyba trochę szumu, bo śmiechom i rozmowom nie było końca. Ale - to przecież włoska restauracja i tak ma być ! Czy polecam restaurację ? POLECAM
kolorowotorcikowoSzybkie śniadanko, kasza manna z mango! Szklankę mleka zagotuj w rondelku, dodaj łyżkę miodu i 3 łyżki błyskawicznej kaszy manny. Gotuj 4 minuty. Wlej do miseczki, dodaj pokrojone mango. Śniadanie w 5 minut gotowe
SMYKWKUCHNIudostępniła go kiedyś Karolina stronie Galerii potraw. Robię go co jakiś czas, tym razem zmieniłam go lekko m.in o dodatek dyni, w każdym razie zawsze wychodzi idealnie. Proste, szybkie, jednogarnkowe, 30 minutowe danie. Dla mnie idealne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzanowni Państwo, przedstawiam i proponuję: "Pasztet z bakłażanów i drobiu"! Idealny na jesienne kanapeczki! Pasztet robi się na prawdę łatwo i szybko, a efekt zadowoli nawet wybornych smakoszy. Pasztet przygotowałam z pieczonych bakłażanów, które o tej porze roku można kupić w dobrej cenie, i drobiu, głównie podrobów drobiowych. Pasztet jest bardzo kremowy i na pewno nie zawiera aż tak dużej
SMYKWKUCHNI