Lubie takie małe, eleganckie torciki jako przekąski dla znajomych. Są szybkie w przygotowaniu, pięknie wyglądają i można użyć do nich wszystko to co mamy akurat w lodówce plus sezonowe dodatki, jak w przypadku tutaj użytej figi. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikProsto i szybko..do farszu można dodać dowolne składniki wedle gustu.. parówki papryka cebula ogórki korniszony starty żółty ser ketchup Develey sól ,pieprz Paprykę , ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać razem dodając ketchup, ser żółty i 1-2 pokrojone parówki.Parówki rozciąć wzdłuż nie przecinając do końca. Napełnić parówki farszem lekko rozchylając połówki. Zapiekać
Moje domowe kucharzenieBardzo szybka i prosta do zrobienia - sałatka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami . Przygotowuję ją wtedy, kiedy mam niewiele czasu. Najlepiej smakuje do kurczaka. Polecam. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń majonez sól, cukier Kapustę pekińską poszatkować i posolić. Brzoskwinię pokroić w kostkę i odsączyć na sitku, a następnie dodać do kapusty. Dodać troszkę cukru i majonezu. Przygotowaną sałatką wstawić
Salonik smakówrozprowadzamy je po nutelli, robiąc ‚esy-floresy, tym samym przykrywjąc nutellę ciastem. Posypujemy orzechami. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 1h. Jeśli będzie wam się za szybko przypiekać od góry polecam przykryć folia. Studzimy w formie a następnie na kratce kuchennej. Owinięte folią lub zamknięte w szczelnym pojemniku przechowujemy do tygodnia. The post Ciasto z Nutellą
Made By Mom And SonKolejny weekend i wspólne pieczenie..ja ledwo co zdążyłam upiec tartę ..na szybko robiona i wygląda jak wygląda..ale mąż zje ze smakiem jak wróci z pracy.. 3 jaja 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubić
Moje domowe kucharzenietymianek. Próbujemy. Jeśli za słodkie dodajemy sok z cytryny. Jeśli za mało wyraźne pieprz i ocet pokręcą smak. Tak wymieszane buraki wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Szybko smażymy, tak żeby zrobiła nam się pyszna glazura z octu i miodu. Na talerzu układamy rukolę. Skrapiamy olejem rydzowym, układamy buraki i posypujemy prażonymi pestkami dyni. Kurczaka wyciągamy, kroimy
ladykitchenTydzień po urlopowy zleciał mi bardzo szybko. Nie lubię popołudniowych godzin pracy, ale w kolejnym zapowiada mi się podobnie. Na szczęście wpadną dwa wolne dni, w tym weekend. Nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała na żarski rynek, musiałam kupić kwiaty do doniczek. Jesień mamy na razie piękną, słoneczną na szczęście. Niestety już odczuwam zimno i przeziębienie się do mnie przyplątało
Magiczne Życie MartySkładniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu jest niesamowicie proste u szybkie. Maliny myjemy i wrzucamy do garnka podlewając odrobiną wody. Miętę, wystarczy kilka listków, aby nie zdominowała smaku sosu a jedynie go wzbogaciła, siekamy drobno i dodajemy do malin. Dodajemy cukier
PastelFoodUwielbiam takie zdrowe i szybkie w przygotowaniu przekąski. Ta nadaje się idealnie na jeden kęs, a podana z sosem sprawdzi się jako sałatka. Polecam! Składniki :* 200g fileta z kurczaka* łyżka przyprawy do kurczaka Knorr* łyżeczka oliwy z oliwek* kabanos wieprzowy* kilka liści dowolnej sałaty* kolorowe papryki* sos : pół jogurtu greckiego, sok z połowy cytryny, sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Magiczne Życie MartyKolejny pomysł na dietetyczne śniadanie, kanapki z pastą z awokado, rukolą, pomidorem i jajkiem "w koszulce". Wszystko co lubię najbardziej. Proste, szybkie, smaczne i pożywne! Pysznie! składniki: - 2 jaja ekologiczne - 1/2 pomidora - 2 łyżki pasty z awokado - przepis poniżej - rukola Pasta z awokado na kanapki: - 1 dojrzałe awokado - 2 łyżki białego sera - 10 pistacji - sól, pieprz, świeża bazylia około
SMYKWKUCHNIProsty i szybki chleb na drożdżach bez konieczności zagniatania. Przepis został wymyślony w 1940 roku przez Brytyjkę Doris Grant. Dzięki mące razowej bochenek jest bardzo sycący i długo utrzymuje świeżość.Składniki:225 g mąki pszennej chlebowej225 g mąki razowej1 łyżeczka soli7 g drożdży suszonych300 ml ciepłej wodyolej roślinny2-3 łyżki mleka do posmarowania bochenka Blachę oprószyć mąką. Do dużej
wyzwania kuchenneplus kremowe pure z ziemniaków troszkę się nam przejadło :-). Postanowiłam więc po prostu zrobić najłatwiejszą tartę, czyli tartę na bazie gotowego ciasta francuskiego. Robi się ją łatwo, szybko i przyjemnie. Najlepsza na gorąco, ale na zimno też mi smakowała. Najprostsza tarta grzybowa Proporcje na formę o wymiarach 36 x 13 cm Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 opakowanie
Kulinarne przygody Gatitydeser z pewnością skierowany jest dla dorosłych. Lekko rozgrzewający, idealny na jesienne popołudnia w towarzystwie kawy. Prosty i szybki w przygotowaniu. Może i dość kaloryczny, ale przecież nie jada się takich deserów codziennie ;) Składniki na 2 porcje: 200-250 ml śmietany 30% 2 łyżki rodzynek 3 łyżki rumu 3-4 łyżki ulubionego musu bądź dżemu owocowego (u mnie morelowy
Ze smakiem i z pasjąlubi zimno :-). Składniki ciasta wrzucamy do malaksera lub robota i w 1 minutę mamy piękne kruche ciasto. Jeśli nie jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami robota, ciasto zagniatamy w miarę szybko w misce. Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Natłuszczamy formę do tarty (22-24 cm), wyklejamy ciastem, ciasto nakłuwamy
Kulinarne przygody GatityGrillowane bakłażany to prosta i szybka do przygotowania przekąska. Szczególnie, gdy za oknem cieplutko i ne mamy ochoty na ciężkie dania. Grillowane bakłażany z fetą Składniki: 1 bakłażan 10 dag fety 1 pomidor oliwa z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz suszone oregano, bazylia Wykonanie: Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry. Rozgrzewamy patelnię grillową, elektrycznego grilla lub zwykłego
Kulinarne przygody Gatity