Dlaczego zdecydowałam się na produkty z puszki? Lubię ryby z puszki :) Czasami czasu mało, żołądek ma w nosie nasz czas i domaga się na przykład rybki z puszki, szybka akcja i powstaje takie śniadanko, kolacja lub przekąska. W tym przypadku sięgnęłam po firmę Graal. Zdziwił mnie widok zawartości łososia w sosie własnym - całe i ładne kawałki ryby. Hmm..... Lubię łososia
Blondynka GotujeJeśli mam na szybko przygotować jakiś sos mój wybór pada zwykle na sos imbirowy. Robi się go ekspresowo, a smakuje rewelacyjnie. Nadaje się do wszystkiego: do potraw grillowanych, jako dip do warzyw, do kanapek, tortilli, często go też robię gdy mnie i mojego T. najdzie ochota na pieczone krewetki panierowane. Poza świetnym smakiem dodatkowym bonusem jest dodatek imbiru, który jest
chwile dla mniestałe.A jak wygląda" pracochłonna" procedura przygotowania płatków?Otóż należy wsypać niewielką ilość płatków do miseczki lub filiżanki (ilość naprawdę niewielka - maksymalnie na 2-3 mycia, ponieważ płatki szybko się psują, szczególnie latem), po czym zalać je wrzątkiem. KONIEC :D Gdy płatki napęcznieją są gotowe do użycia. Nawet nie trzeba po nich stosować toniku. Wystarczy nałożyć krem.Na całą resztę problemów
chwile dla mniewstawiamy na gaz, solimy i gotujemy często mieszając (ważne! mleko łatwo się przypala). Najlepiej mieć w pobliżu przygotowany kubek z wodą, ponieważ gdy mleko się zagotuje rośnie bardzo szybko, dokładnie tak jak mleko krowie. Wtedy natychmiast zalewamy je wodą i gotujemy dalej. Za drugim razem robimy dokładnie tak samo, za trzecim zalewamy mleko wodą przegotowaną i wyłączamy gaz. Po przestygnięciu
chwile dla mnieDziś przedstawiam kolejną propozycję na szybką, wegańską zupkę :) Składniki: 0,5 l wody domowa kostka rosołowa warzywna cząber 2 ząbki czosnku 300 g marchwi sól Marchew obieramy i kroimy na nieduże kawałki, czosnek obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Wodę gotujemy z przyprawami, dodajemy czosnek i marchew, gotujemy do miękkości. Miksujemy. Smacznego
chwile dla mniePyszne, zdrowe i szybkie danie na obiad! Smak tego sosu znam od dziecka, gdy zbliżała się jesień i zaczynał się sezon na ciepłe kolacje mama robiła go często do pieczywa. Latem przyrządzała go do ziemniaków na obiad. Ze wszystkim smakuje świetnie. Zawsze czekałam na ten sos, a jak tylko zaczęłam sama gotować, wzięłam od niej przepis i robię go często
chwile dla mniedwie łyżki mąki, utrzeć mikserem, odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać pokrojoną na kawałki margarynę i proszek do pieczenia. Wyrośnięty rozczyn, dodać do mąki, wybić jajka i szybko zagnieść ciasto, wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkować ciasto, pokroić na szersze paski, posmarować brzegi pasków dżemem, zwijać w rulony, kroić
Kuchnia DanusiSzybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki masło szczypiorek - 0,5 pęczka DEKORACJA sałata natka pietruszki papryka rzodkiewka PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić
Kuchnia DanusiZupa pełna witamin którą powinniśmy częściej spożywać, ale cóż widocznie nie wszyscy za nią przepadają Jest szybką w przygotowaniu i bardzo smaczną Zupa krem z jarmużu SKŁADNIKI: liści jarmużu - 350 g pietruszka - 1 szt marchewka - 2 szt seler -kawałek por - kawałek czosnek - 3 ząbki liść laurowy ziele angielskie- 3 ziarenka sól i pieprz ziemniaki -3 szt woda
Kuchnia Danusidyni, siemię lniane, słonecznik i czarnuszka (nie trzeba)Do misy miksera odważyć mąki, dodać sól, obydwa zakwasy i ok.0,5l wody i mieszać na niskich obrotach, potem przełączyć na szybkie i dokładnie wymieszać. Następnie wsypujemy ziarna i mieszając dolewamy resztę wody, 650ml możemy wlać śmiało, resztę powoli, dokładna ilość zależy od wilgotności mąki, ale mnie zawsze wychodzi 700ml. Mieszamy całość
Smaczne Zdrowewręcz ucieka z naczynia. Później opada. To znak, że dobrze pracuje, i ma idealną konsystencję, gdy masa jest za rzadka, wówczas tak nie rośnie.- Gdy zależy nam na bardzo szybkim odżywieniu zakwasu, mamy pilną potrzebę, a za długo nam czekać kilka dni (co zdarza się np.po urlopie) wówczas etapy odżywiania można przyspieszyć. Odżywiamy wówczas nasz zakwas w przerwach co najmniej
Smaczne ZdroweDzisiaj miałam trochę czasu,aby wypróbować dopiero co wymyślony przepis. W sumie nie wiem jak go nazwać, dlatego w tytule zawarłam samą istotę tego dania ;P Jak zawsze jest szybkie i proste do wykonania, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić. Składniki: (na 1 porcję) spód: kromka chleba łyżka rozbełtanego jajka 3 łyżki mleka przyprawy: sól, pieprz, czosnek ciasto
Kuchenny Skrawek NiebaPyszne i szybkie wiatraczki z ciasta francuskiego...Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego, dżem wiśniowy z całymi owocami,cukier puder.Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o długości boku około 5-6 cm. Następnie każdy róg nacinamy w stronę środka. Zawijamy do środka co drugi przecięty róg. Układamy wiatraczki na blaszce i pieczemy w 180 stopniach przez około 12 minut
Aga w kuchniszklanki cukru pudru,polewa:0,5 gorzkiej czekolady,2-3 łyżki mleka. Przygotowanie: Krążki bezowe są kupne, więc tak naprawdę wystarczy tylko zrobić krem i mamy szybki, a jaki pyszny torcik. Krem zaczynamy od utarcia żółtek z cukrem pudrem, aż do białości. Następnie dodajemy miękkie masło, gdy masa będzie utarta dodajemy kakao i kieliszek spirytusu. Jeden krążek
Aga w kuchniNaszło mnie na ciastka... chciałam zrobić coś szybkiego i prostego z białą czekoladą... i tak powstały pyszne, mięciutkie ciasteczka z białą czekoladą i orzechami :)Składniki:1 i 1/3szklanki mąki,100 g białej czekolady,1 łyżeczka sody, 100 g miękkiego masła, 1/2 szklanki cukru, 1 garść orzechów włoskich, 1 jajko.Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy roztrzepane jajko
Aga w kuchni