Pad Thai (ผัดไทย)

Pad Thai  (ผัดไทย)

Pad Thai (ผัดไทย)

Jedno z najbardziej znanych tajskich dań. Pad Thai to w dosłownym tłumaczeniu "smażony po tajsku". Można go przyrządzić ze wszystkim, co nam przyjdzie do głowy. Jedyne składniki, o których nie można zapomnieć to: pasta tamaryndowa (do kupienia w "Kuchniach Świata"), sos rybny, makaron ryżowy i jajko. Całą resztę dodajemy wedle gustu :) Poniżej przedstawiam moją bezmięsną wersję Pad Thai'a. Pyszności :) Składniki (dla dwóch osób): 100g makaronu ryżowego 1 łyżka oleju (najlepiej arachidowego) 3 łyżki sosu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, sosy, pasty, pasta, sos sojowy, groszek, imbir, jajko, czosnek, chilli, cukier, kapustą, sos do makaronu, makaron z patelni, makaron smażony, sos do jajek, dania z makaronem, sos chilli, czerwona kapusta, kuchnia tajska

Inne przepisy z Tajskie smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.