szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1163/2080)

Szybki naleśnik śniadaniowy 178

document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SZYBKI NALEŚNIK ŚNIADANIOWY Składniki: - 1 jajko - 100 mililitrów mleka - 3-4 łyżki mąki - szczypta soli - odrobina proszku do pieczenia (opcjonalnie) - olej - masło Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy, dodajemy sól, mleko i mąkę (i ewentualnie proszek). Ciasto powinno być nieco bardziej gęste, niż przy typowych naleśnikach (jeżeli więc wyjdzie zbyt

Życie zamknięte w smaku
Markizy orzechowe 209

Kruche orzechowe ciasto i czekoladowo-orzechowe nadzienie. Te ciasteczka znikają błyskawicznie. W zasadzie tylko połowa z nich doczeka się zazwyczaj końcowej dekoracji. Część znika jeszcze przed przełożeniem, a część tuż po przełożeniu. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zaraz po upieczeniu ciasteczka są dość kruche, dlatego trzeba się z nimi obchodzić dość delikatnie". Czytaj więcej

Wiem co jem
Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych 336

Kolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto. SKŁADNIKI (na foremkę 28x24

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z jabłkami i budyniem 203

Przygotowanie: Mąkę wymieszać z pokrojonym masłem, szczyptą soli i cukrem, dodać jajko i szybko zagnieść. Uformować kulkę, owinąć folią i umieścić w lodówce na minimum pół godziny (można w zamrażalniku). Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu, do gotowego dodać rodzynki. Jabłka pokroić w talarki. Formę do ciasta nasmarować masłem i posypać bułką tartą, nadmiar strzepnąć. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować

Piąty grzech główny
Ciasto marchewkowe 148

kompletnie nie ma sensu. Tego smaku nie da się opisać słowami. Ciasto nie jest przesłodzone, wyraźny smak orzechów, wilgotne i ten idealny krem z sera.  Samo przygotowanie (nie liczę czasu pieczenia) to około 20 minut! Cudo! Ps. Zdjęcie jest słabej jakości, ale robiłam je szybko. To był ostatni kawałek ;) Przepis oczywiście z tej strony: link

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasto cytrynowe 157

energicznie mieszać aż do połączenia się składników. Ciepłą masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto dobrze schłodzić. Składniki na masę śmietanową: 1/2 l śmietany 30%; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka żelatyny (rozpuszczonej w 6 łyżkach gorącej wody); Wykonanie: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, szybko miksować. Śmietanę wyłożyć na masę budyniową. Dodatkowo: 3-4 małe opakowania herbatników szkolnych

In my kitchen
Pierogi leniwe 278

babcia :) Pierożki (choć dla mnie zawsze będą kluskami ;) są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Najlepsze polane roztopionym masłem i posypane cukrem.  Składniki : 450 g twarogu  200 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli Składniki umieścić w misce i posiekać nożem, aby się wymieszały. Zagnieść ciasto lub zarobić mikserem ze spiralnymi końcówkami. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie*, można

Chocolate Muffin Blog
Zupa serowa 192

zupka jest już gotowa wystarczy dodać starty ser żółty. I mamy szybką, łatwą i smaczną zupę serową. Ja osobiście taką zupę podaję z makaronem domowej roboty. W mące robimy dołek i dodajemy jajko, mieszamy widelcem. Składniki zagniatamy dodajemy olej (można olej zamienić na wodę). Ciasto musi być elastyczne. Cienko wałkujemy i kroimy w paski o szerokości jaką lubimy. Gotujemy porcjami

Amatorka kuchenna
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 152

pnie u mieścić je w formach i zostawić do wyrośnięcia, aby ciasto wypełniło 80-90% foremki/45min.- do godziny w temp.ok.30 st.C - u mnie rosło w temperatu rze pokojowej grzane wiosennym słońcem /. Piekarnik nagrzać do 190 st.C. Piec chleby ok. 35 minut. Jeżeli za szybko się rumienią,położyć na blachach folię.  Wyjąć z piekarnika i przestudzić na kratce. Kroić

KUCHARNIA
FRANCUSKIE CIASTKA Z RICOTTĄ I WIŚNIAMI 121

Kolejna propozycja na błyskawiczny deser, który możemy szybko zrobić, nawet w razie niezapowiedzianej wizyty znajomych. W kuchni spędzimy niewiele czasu, a ciasteczka do kawy będą jak znalazł. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno. SKŁADNIKI: na 8 sztuk 1 płat ciasta francuskiego 1 serek ricotta cukier trzcinowy do smaku wydrylowane wiśnie (moje były z kompociku) 1 żółtko

Kuchnia w opałach
Odrywane bułeczki cynamonowe 422

Uwagi do przepisu: Margarynę w cieście i paście cynamonowej można zastąpić masłem. Do ciast drożdżowych najlepiej używać mleka 3,2 % ze względu na jego walory smakowe. Są to proporcje na blachę o wymiarach 25x35 cm. Z podanych składników wychodzi 12 bułeczek. W przypadku, gdyby bułeczki zbyt szybko rumieniły się na wierzchu, zmienić grzanie na samą grzałkę dolną lub na termoobieg

Gospodyni Miejska
Ciastka z maszynki 162

Szybkie, kruche ciasteczka :) Składniki:  1,2 kg mąki 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do  pieczenia 1 szkl. śmietany 1 kostka smalcu 1 margaryna 20 dag cukru pudru Wszystkie składniki razem zagniatamy i gdy ciasto będzie już ładnie wyrobione wkładamy do specjalnej maszynki i wyciskamy ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanego do 180st. C do czasu gdy się nie zarumienią

charlotte gotuje
Polskie warzywa w orientalnej odsłonie. 418

papierowym, Rozgrzewamy dobrze olej na głębszej patelni. Osuszone warzywa zanurzamy we wcześniej przygotowanym cieście i ostrożnie wkładaj porcjami do gorącego oleju, Smażymy ok 3-4 minuty do czasu, aż będą chrupiące i złociste. Wyjmujemy odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy gorące z ulubionymi sosami. Szybko, smacznie i z wielką klasą. Polecam

Malinowe Pocałunki
Placuszki ziemniaczano - cukiniowe 271

bazylia, lubczyk, oregano, majeranek, tymianek; przyprawa do ziemniaków, ew. inne wg uznania). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy 3- 5 łyżek stołowych mąki. Smażymy na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni, pamiętajcie, by odsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie to jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu:) W tego typu potrawach największą trudność mi sprawia solenie, dlatego warto

Taste Of My Day
Zimowe ciasteczka z dodatkiem imbiru 170

wkładamy do miski i przy pomocy łyżki mieszamy w jednolitą masę. Tak powstałe ciasto, łyżką, w dużych odstępach nakładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 5 minut. Ciasteczka po nałożeniu rozpływają się po pergaminie na znacznie cieńsze, przez co też szybko się pieką. Najlepiej smakują chwilę po upieczeniu i delikatnym przestygnięciu

Taste Of My Day