szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:270/367)

Chleb na zaczynie z gruszką 146

. Dodanie owoców do ciasta właściwego, wpływa bardziej na smak niż na jego fermentację.   Chleb na zaczynie z gruszką Potrzebujemy: 85g zakwasu z mąki żytniej razowej, 200g mąki żytniej typ 720, 200g wody, 300g startej dobrze dojrzałej gruszki razem ze skórką / najlepiej Klapsa /, Składniki łączymy i pozostawiamy, najlepiej na noc, do przefermentowania na 15-16godzin. Ciasto właściwe(...)Zostawiamy ciasto na 15 -20 minut, aby odpoczęło. 7.       Ciasto wykładamy łyżką do foremek, wyrównujemy wierzch, delikatnie spryskujemy letnią wodą, posypujemy mąką razową, wkładamy foremki z ciastem do worka foliowego i pozostawiamy do wyrośnięcia. 8.       Ciasto u mnie urosło dość szybko bo w ciągu 1,5 godziny

Leśny Zakątek
Szybkie brioszki z malinami 525

mleko i wyrabiamy gładkie ciasto. Pod koniec wyrabiania partiami dodajemy masło. Dalej dokładnie wyrabiamy. Im więcej ciasto będzie miało pęcherzyków tym będzie pulchniejsze. Gdyby było mocno lejące dosypujemy odrobinę maki. Ciasto odstawiamy, przykryte ściereczką do podwojenia objętości (jedyna faza wyrastania) – trwa to około 40 minut, im cieplej tym szybciej. Po tym czasie dzielimy ciasto na 15 porcji. Każdą „spłaszczamy(...)stopniach około 30 min (piekłam na dwa razy: 8 sztuk w dużej blasze oraz 7 w tortownicy o średnicy 25 cm). Bułki podane w misie ze Sklep10x.pl Szybkie bułeczki drożdżowe z malinami Bułki idealne na deser Bułki, maliny i drewniana misa Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Szarlotka z karmelem, rodzynkami i kratką. 162

może sprawiać wrażenie trudnego. Wcale jednak trudne nie jest, a za to bardzo pyszne, zwłaszcza jeżeli jabłka przesmażymy z karmelizowanym cukrem i uzupełnimy w dodatek rodzynek. Najlepsze tutaj będą kwaskowe owoce, które idealnie się uzupełnią ze słodyczą karmelu.  A teraz, późnym latem, mamy takie pyszne jabłka, które wręcz pachną z daleka! Przepis trafia na listę moich ulubionych(...)jabłecznik jest nie tylko ładny, ale też po prostu wygodny. Co to znaczy? Wygodne ciasto to dla mnie takie które: łatwo się przechowuje, dobrze się kroi, można mrozić, idealny na imprezy szkolne dla dzieciaków = czyli zawiera wszystkie cechy, które w cieście sobie cenię najbardziej. Szarlotka z karmelem, rodzynkami i kratką. Składniki na tortownicę 22-24 cm. 10 kwaskowych jabłek

Poezja Smaków - blog kulinarny
"Słodkie środy" - Owsiane kakaowe ciasteczka z mieszanką studencką 154

Kiedy mam ochotę na szybkie ciasteczka zazwyczaj piekę owsiane. Dlaczego? Ot, to dlatego, że mam poczucie, iż owsiane są o wiele zdrowsze niż klasyczne maślane - chociaż wiele zależy również od dodatków :) Z ciasteczkami owsianymi możemy bawić się do woli, idealne są i z czekoladą, bakaliami czy też z tartymi świeżymi owocami. Gama dodatków dowolna i za każdym razem możemy(...)utartej margaryny dodajemy suche składniki i całość mieszamy do połączenia, dodajemy mix bakalii i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.  Po upływie 30 minut z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,  układamy na blaszce do pieczenia Rozgniatamy kuleczki widelcem formując ciasteczka.  Pieczemy w nagrzanym do 180-200 stopni piekarniku przez około 17 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bułeczki na słodko i na słono :) 128

Ziarenkowa" :) Te ziarenka są tak świetne, tak smaczne, tak do wszystkiego pasujące i tak szybko znikające z paczuszki, że.......już ich nie ma :( Uwielbiam dodawać je do wszystkiego, do zwykłej owsianki, która od razu nabiera wyśmienitego smaku, do jogurtu z dodatkiem świeżych owoców i do miseczki, ażeby podjadać je "solo" :D Próbowaliście? Jak wam zasmakowały, zresztą po co pytam(...)rozbełtać Przygotowanie (takie same dla dwóch rodzajów bułeczek) Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i ksylitol, odstawić na 10 minut. Składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Formować bułeczki wg własnych upodobań, posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać duuuuużą ilością ziarenek :) Odstawić na 20 minut. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na 10 minut na 150*, a następnie

Zdrowie na języku :P
TOP 3 muffinek z nadzieniem - Instagram cz. VI 129

Muffinki, babeczki cupcakes!!! Wszyscy je kochamy, ponieważ z raczej robi się je szybko, są wygodne w przenoszeniu a do tego uroczo wyglądają 😄 Dziś mamy dla Was

Candy Pandas
Czekośliwka oraz "Przygoda na Karaibach" i "Angielskie lato" 138

cukru 50 g ciemnego kakao Śliwki obgotować ok. 20 minut w szerokim garnku o grubym dnie, ewentualnie dolewając odrobinę wody, by owoce się nie przypaliły. Gotowanie owoców powtórzyć jeszcze 2 razy. Za każdym razem gotować ok. 20 minut od momentu zawrzenia. Pamiętajcie o mieszaniu, bo śliwki pod wpływem swojego ciężaru łatwo przywierają do dna. Przy czwartym gotowaniu dosypać(...)jeszcze raz po kilku godzinach. Wkładać bardzo gorące śliwki do wyparzonych słoików i mocno zakręcać. Słoiki odstawić do powolnego studzenia. Przechowywać w piwnicy w dolnych szafkach w kuchni. ----- Podobne: Ciasto śliwkowo-kokosowe Powidła śliwkowe bez cukru Fale Dunaju ze śliwkami Wpadłam ostatnio w amok czytania i zdarza mi się przeczytać dwie książki dziennie :) Uzależnienie mi nie grozi, bo po ponad

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z bananami i bezą 180

Postanowiłam uporządkować komputer oraz panel bloga. Nazbierało mi się sporo notatek, nieskatalogowanych zdjęć, rozpoczętych i niedokończonych wpisów. Słowem: powstał bałagan. Podczas porządkowania okazało się, że mam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki rybne ze szpinakiem 294

rybę kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez(...)miodzie i musztardzie w proporcji 2:1 (dwie łyżki musztardy na jedną miodu). Dodajemy również posiekany świeży rozmaryn. W czasie, gdy mięso się marynuje, przygotowujemy mus z gruszki. Owoce obieramy, kroimy w drobną kostkę i dusimy na niewielkiej ilości oliwy z białej trufli. Czekamy, aż gruszka zmięknie i blendujemy na mus. Kaczkę smażymy od strony skóry przez

MarcinChef
Liebster Blog Award 143

Ciebie Internet?Danie,  które króluje, Twoim zdaniem, nad wszystkimi.Najlepszy program kulinarny…Bez  czego się chleba nie upiecze?Jakie  masz korzyści z prowadzenia bloga?Ciasto,  z którym najbardziej lubisz „pracować”.Szybkie  danie dla zabieganych…Twoja  ulubiona książka, to…Twój kulinarny majstersztyk.Zapraszam do zabawy! *******************************************************************************************************************************To  moja III nominacja, za którą serdecznie dziękuję. Tym razem od Autorki bloga Ciasteczkologia.   Oto zadane mi  pytania(...)Łakoć, bez którego nie możesz się obejść…Twoja popisowa sałatka.Deser z awokado? Co Ty na to? U mnie na blogu jest. Ciasto, które przysparza Ci najwięcej trudności…Babka z bakaliami, czy bez?Czy lubisz owoce morza?Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to…Najlepszy sposób na wypoczynek…Twoja ulubiona zupa.Potrawy z grilla, czy z piekarnika

mojewypiekiinietylko
CIASTO ŁABĘDZI PUCH, NA MĄCE ORKISZOWEJ 467

Wracam do was po krótkiej przerwie z ciastem "łabędzi puch". Typowo wiosenne, akurat na taką pogodę jaką mamy za oknem:) Ciasto składa się z biszkoptu, masy

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe ciasto z jagodami 140

  Niedawno otrzymałam od firmy Bio Planet http://www.bioplanet.pl/ do przetestowania olej arganowy. Oprócz klasycznego zastosowania w sałatkach, pastach postanowiłam wykorzystać go również do pieczenia. Ciasto

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 211

Składniki na biszkopt:4 białka 6 żółtek 4 czubate łyżki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Składniki na

Świat Ciasta
Klasyczne placki z jabłkami 173

Klasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DIETETYCZNA PIZZA 165

Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienkie koło i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozsmarowujemy 1-2 łyżki sosu pomidorowego i układamy dodatki - pomidory i cebulę. Wierzch posypujemy kawałkami mozzarelli i suszonym tymiankiem. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około(...)zbilansowana dieta, dzięki której nie odczuwa się głodu, a do tego jest prosta i szybka w przygotowaniu. Najważniejsze jest to, że dieta ta nie jest krótkotrwała tylko uczy prawidłowych nawyków żywieniowych. 3. Naturalna suplementacja stosowana w Naturhouse oparta jest na wyciągach roślinnych - ziół, owoców i warzyw, które mają za zadanie nie tylko wspomóc odchudzanie, ale także odżywić i oczyścić

Kuchnia MagdaLeny
Porzeczkowiec, szybkie ciasto bez pieczenia 153

Zimą brakuje nam lata, szukamy smaków owoców, które towarzyszą nam podczas upalnych dni. Poranki bywają ciężkie ale dobra kawa z kawałkiem domowego ciasto z dużą ilością czarnych  porzeczek skutecznie pobudzi nas do życia i doda energii na cały dzień.  Składniki na kwadratową formę 25x25 cm. Masa śmietankowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 1 opakowanie serka mascarpone(...)wlewamy przestudzoną żelatynę i gotową masę przekładamy na spód z ciemnych herbatników. 5. Galaretki rozpuszczamy w wodzie, gdy nieco przestygną dodajemy zamrożone porzeczki co spowoduje, że galaretka zacznie bardzo szybko tężeć i należy ją przełożyć na masę śmietankową. Gotowe ciasto odkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Ciasto jest kwaskowate i mocno owocowe

Apetyczna babeczka
Proste, szybkie ciasto na upalne dni. 137

ciasto miało lepszą przyczepność i się ładnie wspinało do góry. Mąkę przesiewam z sodą. W naczyniu mieszamy mokre składniki, a następnie dodajemy  mąkę z sodą. Jak wspominałam, mieszamy krótko za pomocą trzepaczki lub miotełki. Dzielimy na dwie części i jedną zostawiamy białą, a do drugiej dodajemy kakao i łyżkę wody. Wiadomo kakao to proszek, który zagęści ciasto, aby więc(...)ulżyć dodajemy wody. Takie ciasta wylewamy byle jak na przemian, jedno koło drugiego jak tam się komu podoba. Wstawiamy do zimnego piekarnika, pieczemy około godziny w 170 stopniach. Zimne dekorujemy polewą lub jak ktoś woli pudrem. Piekąc je zainspirowałam się ciastem POPAPRANIEC  . Ciasto jest wilgotne, raczej ciężkie. Spokojnie można do niego dodać owoce

Dieta moja pasja
Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami 127

Placki , naleśniki , racuchy to potrawy, które nigdy się nie znudzą. Z owocami, czy bez, na słodko, czy na słono – o każdej porze roku cieszą oczy i radują nasze zmysły. Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami, to jedzenie na pocieszenie. Zaspokoją apetyt, poprawią nastrój, przywołają najmilsze wspomnienia… i nie tylko.   Składniki: - 4 szklanki mąki luksusowej(...)miejsce, minimum na 60 minut. Umyte, obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w większą kostkę, dodajemy do wyrośniętego ciasta, delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na średniej temperaturze (za wysoka spowoduje, że racuchy za szybko się zrumienią i w środku się nie dosmażą), z obu stron na rumiano. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem. Racuchy

mojewypiekiinietylko
Beztłuszczowe placuszki o smaku jabłuszka i granatu. Pyszne śniadanie dla dzieci na bazie soku owocowego. 170

smaku jabłuszka i granatu. Pyszne śniadanie dla dzieci i dorosłych na bazie soku owocowego. Szybko, z patelni i bez zbędnego tłuszczu. I co najważniejsze dzieci najedzone i szczęśliwe. Składniki: (na około 12 sztuk) 1 szklanka mąki 1/2 szklanki świeżego soku z jabłek i owocu granatu * 1 jajko klasy M 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą(...)odstawiamy na około 5 minut. Rozgrzewamy mocno patelnię, tuż przed smażeniem zmniejszamy płomień na minimalny. Patelnię przed pierwszym smażeniem można delikatnie spryskać olejem. Na patelnię wykładamy stołową łyżką porcje ciasta (1 placuszek = 1 łyżka stołowa). Placuszki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor (placuszki podczas smażenia "rosną" / stają się puszyste). Ważne jest długie smażenie na minimalnym ogniu

Słodkie okruszki