Przyjęcie na ostatnią chwilę – jak zorganizować? Co, gdy nagle przyjaciele zjeżdżają się z różnych stron, a ty musisz szybko zorganizować przyjęcie? Na ostatnią chwilę trudno zorganizować jakiś lokal, catering. Więc… Postaw na prostotę, smak i ciekawe przekąski. Nie musi być na bogato, ważne żeby było smacznie. Dobrze zastawiony stół, dobra muzyka i śmiech, to podstawa każdego przyjęcia(...)parówki w chrupiącym cieście, proste sałatki, domowe rafaello, pizze, krówkowe szyszki z popcornu, jabłkowe mini pączki, pączki serowe, faworki, chrupiące kęski z kurczaka i domowy sos czosnkowy. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Wystarczy wejść w zakładkę „Na przyjęcie” . Poza tym polecam Wam mieć zawsze w lodówce ciasto francuskie. Możecie je nadziać dżemem, owocami, pieczarkami, mięsem, warzywami
Słodkie okruszkipomidorkami lub z samym pesto. Gdy nie mam pomysłu na drugie śniadanie to zawsze stawiam na muffinki. Są szybkie w przygotowaniu i można je przygotować praktycznie z wszystkiego. Muffinki u mnie przeważnie występują w wersji słodkiej – z dodatkiem owoców. Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej – z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja inspirowana jest(...)dodaj do suchych składników. W kubku wymieszaj jajko z mlekiem i oliwą. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość dokładnie wymieszaj. Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Wypełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego. Czytaj więcej – przepisy na muffinki Artykuł Wytrawne muffinki z chedarem
365 dni dookoła kuchnizbawieniem. Prosty i szybki do zrobienia, a na dodatek pyszny. Wtedy, jak i teraz, gluten spożywam, ale bardzo lubię sięgać po przepisy bezglutenowe, ponieważ w moim odczuciu są one zdrowsze. Poza tym chcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola(...)Gotowy chlebek jest delikatnie korzenny, a przeważa w nim smak banana i kokosa. Dla mnie połączenie jest bezbłędne! Opcjonalnie można użyć do przyozdobienia lub jako wsadu orzechów, jak i owoców suszonych. Ja jednak preferuję prostotę, którą powyżej możecie zobaczyć. Noszę w sobie nadzieję, że poniższy przepis na bezglutenowy chlebek bananowy zachęci nie tylko osoby zmuszone do jedzenia bezglutenowych produktów
Blendmanktóry odgrywa tutaj najważniejszą rolę, może być przygotowany z różnych owoców - np. z owoców, które mamy aktualnie dostępne lub te, które uwielbiamy. Połączenie takich smaków - biszkopt, mus owocowy i bita śmietana - uważam za cudowny :) Typowy smak ciepłego lata.Wszystkim życzę smacznego! :)SKŁADNIKI:CIASTO:1/3 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej3 jajka 1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczka proszku(...)posmarować masłem i posypać mąką. Przesiać obie mąki. Oddzielić białka od żółtek, następnie białka ubić dodając sól, cukier (nie naraz). Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet - szybko wymieszać i połączyć z ubitymi białkami. Połączone składniki można przełożyć na formę i włożyć do piekarnika na 20 minut.Po upieczeniu wyciągnąć biszkopt i pozostawić do ostygnięcia.Przygotowanie ponczu - do gorącej wody
Serce zamknięte w formie pysznościpowodu istnieje już ponad 10 lat, więc posiada sporo zadowolonych oraz stałych klientów, a robiąc w nim regularne zakupy można uzyskać korzystne rabaty - klik . Moje zamówienie dotarło bardzo szybko i wszystko było solidnie zapakowane. Jeśli chcecie przyjrzeć się produktom, które śmiało mogę polecić to zapraszam do dalszej lektury tego posta... Pistacje prażone solone Chyba nikomu nie muszę opisywać pistacji(...)sklepach, ale i nie tylko. Przyznam, że mam swoje ulubione, bo naprawdę każda marka diametralnie różni się smakiem. Czekolada zakupiona w sklepie Brat.pl miała być dodatkiem do moich ciast, ciasteczek oraz innych wszelkich słodkości. Na razie udało mi się upiec przeeepyszne ciasteczka, gdyż ekspresowo znika małymi garstkami, ponieważ systematycznie ją podjadam. Jest naprawdę smaczna. Belgijska czekolada mleczna Czekolada
Di gotujesię w ustach, zniewalające zapachem, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Idealny dodatek do mrożonej kawy, herbaty lub lemoniady. To zdecydowanie mój ulubiony rodzaj ciast i kolejna obowiązkowa pozycja na liście moich letnich wypieków. A czy Wy już rozpoczęliście sezon truskawkowy? Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Ciasto: 2 szklanki (300 g) mąki 1,5 kostki(...)powstaną grudki ciasta i odstawić do lodówki. 3) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 4) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 6) Na cieście ułożyć przygotowane truskawki (zostawiając małe przestrzenie pomiędzy owocami), a wierzch równomiernie posypać
Fitsweet.mebardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Najbardziej znanym i popularnym jest clafoutis czereśniowe, ale ja proponuję Wam tym razem clafoutis z owocami jesieni- śliwkami. Poza tym, że są one źródłem witamin i błonnika, uważam, że smakują w tym wydaniu jeszcze lepiej niż tradycyjne clafoutis czereśniowe. Czas przygotowania: 20 min Czas(...)Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie pieczenia folią aluminiową
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszne małe co nieco do kawy lub herbaty...kruche kakaowe babeczki wypełnione masą budyniowo-serową o smaku borówkowym. Połączenie budyniu śmietankowego z sokiem borówkowym i serkiem
Kuchnia MagdaLenyTarta z rabarbarem, pomarańczową nutą i słodką bezą to idealna tarta na letnie dni. Zakochałam się w niej:)! Kruchy spód jest wypełniony kwaskowatą rabarbarową masą połączoną
UgotujmyTo.plpomidorkami lub z samym pesto. Gdy nie mam pomysłu na drugie śniadanie to zawsze stawiam na muffinki. Są szybkie w przygotowaniu i można je przygotować praktycznie z wszystkiego. Muffinki u mnie przeważnie występują w wersji słodkiej – z dodatkiem owoców. Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej, przede wszystkim z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja(...)dodaj do suchych składników. W kubku wymieszaj jajko z mlekiem i oliwą. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość dokładnie wymieszaj. Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Wypełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego. Czytaj więcej – przepisy na muffinki Artykuł Wytrawne muffinki z chedarem
365 dni dookoła kuchniKolejne placuchy, mi to się chyba one nigdy nie znudzą ;) Tym razem wymieszałam serek homogenizowany, kakao i kilka innych rzeczy, wyszło pysznie. Dlatego zapraszam Was na
Cynamonowe szczęścieDziś kilka słów o czerwonych porzeczkach oraz przepisach z ich udziałem Czerwone porzeczki.... osobiście uwielbiam zjadać te małe czerwone, lekko cierpkie kuleczki prosto z krzaczka. Są
Słodkie okruszkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaCiasteczka z musli dietetyczne, a moje dziecko nawet wzięło sobie parę do szkoły. No cóż wszystkie warunki spełnione. Ciastka bez dodatku rafinowanego cukru , więc idealne na
codojedzeniaLetnia poezja smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto a pianka bezowa wprost rozpływa się w
Wanilia i KardamonKruche maślane ciasto, aksamitny budyń, przełamany kwaśnymi kawałkami rabarbaru... Tak w skrócie można opisać to ciasto. O wiele trudniej jednak opisać wrażenia smakowe, które wywołuje każdy
Obiad gotowy