Jagody ciągle na krzaczkach! Co prawda z każdym dniem będzie ich już coraz mniej ale jest jeszcze szansa je nazbierać lub nabyć od przydrożnych handlarzy. O tym, jakie są zdrowe pisałam trochę w poście o jagodowej owsiance [<- klik], ale oprócz właściwości zdrowotnych są też pełne smaku i głębokiego koloru ( o czym z pewnością przekonaliście się nie raz na swoich ubraniach i ustach, czy językach, kiedy fioletowiały w zawrotnym tempie, z każdą kolejną jagodą :D). Są naprawdę pyszne i można wzbogacić ich sm... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)