szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:398/536)

CRUMBLE TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE Z PEŁNOZIARNISTĄ KRUSZONKĄ 113

truskawkami i rabarbarem to szybki i pyszny deser, który również może być smacznym, słodkim śniadaniem. Soczyste, słodko-kwaśne nadzienie zapiekane pod grubą warstwą kruszonki z pełnoziarnistej mąki oraz płatków owsianych i cynamonu... Pachnie obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej :)  Do przygotowania tego crumble możecie śmiało użyć zielonych części rabarbaru, które często pozostają niewykorzystane po wypieku ciast lub po prostu(...)zrównoważyć smak z truskawkami, podgrzałam wcześniej rabarbar w syropie z wody i brązowego cukru, który ładnie się karmelizuje na patelni i otula słodyczą rabarbar.  Crumble podałam mojej Rodzinie bez żadnych dodatków, bo było tak pyszne, ale na pewno bezbłędnie będzie smakować z gałką lodów, tak jak crumble z jabłkami , bitą śmietaną czy odrobiną mascarpone...  SKŁADNIKI NA NADZIENIE

Słodko-Słony Świat Ilony
Super prosta i szybka babka z kefirem 298

Ten przepis na babkę jest chyba najprostszy na świecie, w końcu wystarczy wszystko tylko wymieszać :) Do tego za każdym razem może nam wyjść nieco inny smak

Smakowy Raj
Torcik na zimno z brzoskwiniami 193

Święta, Święta i po Świętach, tak to już jest.  Po ciężkim jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy

Takie tam pichcenie
Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. 153

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś

Słodkie okruszki
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 71

Wersja nieco odchudzona słynnego ciasta 3 bit. Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego

zdrowo i aktywnie
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 114

Wersja nieco odchudzona słynnego ciasta 3 bit. Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego

Zdrowie i pysznie na talerzu
Croquembouche - ptysiowa piramida 135

letnie) zacząć je wyrabiać mikserem dodając po kolei jajka, jedno po drugim i całość wyrobić na jednolitą masę. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia lub matą teflonową, można również posmarować tylko masłem. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką okrągłą 1 cm. Na blachę szprycować małe, okrągłe i równe ptysie w dość sporych odstępach - sporo urosną. Im mniejsze(...)przygładzić, pozbywając się końcówki spiczastej, która pozostała po szprycowaniu ciasta z rękawa. Dzięki temu ptysie będą ładne, okrąglutkie bez czubków jak bezy. Blaszki z ptysiami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 0 C i piec około 10-15 min, w zależności od rozmiaru ptysiów, które zrobiliśmy. Większe piec nawet 20-25 minut, do jasnego, słomkowego koloru. Blaszki

Kocham..lubię..gotuję..
Bananowe tosty z cukinii, bez cukru i białej mąki 90

Cukinię w wersji wytrawnej przemaglowałam już w każdą stronę. Przyszła zatem pora na coś słodkiego z cukinią w roli głównej. Próbowałam już z brownie cukiniowym , które

HealthyCreations
Pączki serowe z cytrusami 118

niż znanych Wam pączków. Wyraźnie czuć nutę cytrusów. Przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo, więc polecam Wam ten przepis nie tylko na tłusty czwartek.  SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 100 g cukru 250 g twarogu 400 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 łyżka wódki 2 cytryny 1 pomarańcza cukier puder(...)pieczenia i przesiać do miski. Wlać wódkę, dodać posiekane drobno zimne masło, po czym zagnieść jednolite ciasto (będzie ono lepkie). Ciasto włożyć do lodówki na minimum godzinę. W szerokim garnku rozgrzać olej do temperatury około 170 ° C. Wyciągnąć z lodówki ciasto i lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na podsypanym mąką blacie. Aby ciasto nie kleiło się

Passions hobbies life
Tarta z czereśniami. Przepis krok po kroku 526

taka klasyczna szybka akcja . Chcieliśmy zrobić coś słodkiego i na szybko (jak każdy Wybór padł na tarte, to pozycję mamy opracowaną do perfekcji. Głównie dzięki kruchemu ciastu, które zawsze się udaję. Kruche ciasto (link) . Krem mascarpone też nie jest bez znaczenia. Dla odmiany, aby nie popaść w rutynę(...)folię spożywczą, schłódź w lodówce przez 2 godziny.   Następnie ciasto równomiernie rozłóż na formie do tarty. Ja ciasto rozprowadzam palcami zostawiając trochę więcej masy na brzegu formy, zapobiega to zsuwaniu się ciasta z brzegów podczas pieczenia. Przed pieczeniem po nakłuwaj powierzchnie widelcem. Piecz 15 minut

kuron.com.pl
Brownie z truskawkami 438

Jeżeli nie macie pomysłu na niedzielne ciasto to zachęcam do upieczenia bezglutenowego brownie nadzianego świeżymi truskawkami. Ciasto bardzo proste, puszyste i szybkie do przygotowania. Ponadto nie

Ugotować
Babka piaskowa 227

Co prawda święta już za nami i niektórzy nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez babki piaskowej, bowiem już na stałe weszła w tradycję tych świat

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM. CHLEB Z VERMONT - J. HAMELMANA 176

minut do godziny. Dodaj sól i wymieszaj ciasto, przykryj folią.  Ciasto pozostaw do wyrastania przez minimum 2,5 godziny. W tym czasie dwukrotnie je przekładamy, przykrywamy połową ciasta, drugą połowę. Uderzamy też dłonią w ciasto, aby zlikwidować bąble.  Po 2,5 godzinie wyciągamy ciasto na stolnicę, dzielimy na dwie części, składamy na chleb (jak kopertę, potem w wałek(...)durszlaka, ułóż na nim ściereczkę i posyp mąką. Włóż ciasto i niech wyrasta.  Proces ten powinien trwać minimum 2,5 godziny . Ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy

SMYKWKUCHNI
3:2:1:start - perfekcyjne kruche ciasto 218

pieczenia, a następnie obrywam nadmiar ciasta i poprawiam w foremce brzegi. Resztki kruchego ciasta można zamrozić - po rozmrożeniu postępujemy tak samo jak ze świeżo przygotowanym ciastem. Zimno - ciepło, lodówka - piekarnik: Przed pieczeniem nakłuwamy ciasto widelcem - w ten sposób uwolnimy powietrze, które dostało się pod ciasto. Podczas pieczenia będzie ono podnosiło ciasto do góry - a tego chcemy uniknąć(...)foremkę z ciastem do lodówki na około pół godziny. Przez ten czas masło znów stężeje, a ciasto stwardnieje. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 - 200°C i wkładamy foremkę z ciastem do nagrzanego piekarnika ! Ciasto zacznie od razu się zapiekać, a masło nie zacznie się rozpuszczać, tym samym ciągnąc ciasto w dół na brzegach foremki. Kruche ciasto pieczemy około 15 minut

W kuchni Katie
Cake pops z białą czekoladą 118

Ciasteczka na patykach (tzw. cakepopsy) przygotowałam w związku z tym, że zostało mi ciasto z pozostałości po wykrajaniu serce w babce . Nie lubię wyrzucać jedzenia i

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania