Kiedyś dla mnie ciasto tego typu było nie do przebrnięcia. Alergicznie na mnie działały wszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie
Mieszam w GarnkuLen... Piękny i bardzo cenny dla naszego zdrowia. Nie będę was zanudzać wymieniając jego prozdrowotne właściwości, ale dodam że warto go spożywać. Ostatnio przy okazji pojawienia
vaniliowoczekoladowaChyba już każdy, kto śledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np
Zawsze głodna!Tak siedzę i siedzę w tym domu i z nudów już sama nie wiem co ze sobą zrobić... Czytamy, rysujemy, budujemy z klocków, szyjemy dla lalek
Czary - gary w kuchniŚwięta już tuż tuż. Dlatego dziś postanowiłam podzielić się z Wami zestawieniem pysznych, słodkich świątecznych przepisów. W zestawieniu znajdziecie ponad 50 słodkich inspiracji na Boże Narodzenie
Słodkie okruszkiChlebek ten robię właściwie co tydzień. Wychodzi mi kilka małych bochenków, które przechowuję w lodówce. Zwykle zapas kończy się po około tygodniu. Chlebek ten najlepiej smakuje
Ze smakiem bez glutenuTarta z gruszkami, pyszny owocowy deser do popołudniowej kawy. Bardzo prosta do przygotowania, nawet nie potrzebujesz foremki, Ciasto możesz ukształtować wg własnej fantazji. Tarta składa się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta
moj przepis naśrodku masłem i wysypujemy Ziarenkami .). 8. Wlewamy masę do połowy, góra do 3/4 wysokości słoiczka. 9. Posypujemy wierzch Ziarenkami. PIECZENIE: 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół, termoobieg), 2. Gdy wstawiamy słoiczki, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. 3. Pieczemy 30 minut (ale kontrolujemy nasze chlebki - metoda "suchego patyczka"). 4. Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami (jeśli nie dacie(...)pacjenta)". 5. Podczas pieczenie nie otwieramy piekarnika bo nam klapną chlebki. Dlaczego słoik? W słoiku piecze się genialnie - powstają maleńkie chlebki, które dają nam równie niewielkie kromeczki. Bananowiec jest wilgotny, nie czerstwieje i świetnie nadaje się by go zabrać gdzieś ze sobą, ale to nie jedyny powód aby go do tego wykorzystać. Dzięki takiej metodzie pieczenia możemy zapewnić
Wypisz WymalujPizza z gęstym sosem pomidorowym, tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą. Zamiast tradycyjnego spodu na cieście drożdżowym, znalazła się kasza jaglana. Dzięki czemu pizza stała się znacznie lżejsza
https:KKuchniaMniamPrzepis autorski (mój). Ostatnio żadne słodycze mnie nie kuszą i nawet moja ulubiona biała czekolada leży nietknięta. Nie robię tak dużo słodkości jak wcześniej, hmmm
Di gotujeciasto kokosowe w wersji bez jajek: 50 g mąki kokosowej 50 g oleju kokosowego 10 g miąższu kokosowego i 50 ml wody lub 60 ml gotowej śmietanki kokosowej odrobina soli himalajskiej szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Dodatki: 2-3 łyżeczki truskawkowego albo malinowego dżemu bez cukru z moich przepisów bądź gotowej konfitury bez(...)cukru płatki migdałów lub migdały blanszowane Przygotowując ciasto w jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualnie słodzik (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa jest wystarczająca). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowej śmietanki. Połączyć wszystkie składniki z mleczkiem kokosowym do uzyskania
Ola la LCHFZnamy się nie od dzisiaj więc wiecie, że najbardziej cenię szybkie i proste przepisy. Najlepiej takie, które zawierają tylko parę składników i można je przygotować w kilka chwil – czego chcieć więcej. To ciasto to taki nasz comfortfood, jak już nic nie chce nam się robić (uwierzcie, też mamy takie dni) to ten przepis przychodzi z pomocą. Nie trzeba(...)kilka chwil aby zgęstniało. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (w tym pokrojonego w plasterki banana). Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut aż lekko zbrązowieje. Gotowe. Serwujemy np. ze śmietanką kokosową lub polane gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLiferozumie jego fenomenu i robi go tylko, kiedy odwiedza ją teściowa, albo że kret jaki jest, każdy widzi. Składniki: Ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru szklanka mleka szklanka oleju banan 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczanej 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy zbożowej Nadzienie 3 banany odrobina soku z cytryny(...)ciasta. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem mikserem. Po chwili dodajemy pozostałe mokre składniki, czyli olej i mleko. Miksujemy banana z mokrymi składnikami. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki, czyli mąkę, proszek, sodę, kakao i kawę zbożową. Stopniowo dodajemy suche do mokrych, mieszając cały czas. Pieczemy 50 minut 160 stopniach na średniej półce piekarnika (góra i dół bez
Ugotowane pozamiatanesię z ciastem dodaję proszek do pieczenia, cukier waniliowy i stopniowo mąkę pszenną i ziemniaczaną cały czas miksując. Na koniec do ciasta dodaję skórkę z cytryny, sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksuję. Teraz ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do ciasta. Całość jeszcze przez chwilę miksuję tak żeby piana połączyła się z ciastem. Pieczenie babki(...)cytrynowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem. Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Babkę piekłam około 60 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu. Jeżeli babka podczas pieczenia bardzo zbrązowieje od góry to można ją przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Uwaga Babcia Gotuje