szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:394/536)

Ciasteczka z płatków orkiszowych i pestek dyni na słono (z czarnuszką) 125

 Przepis autorski (mój). Ostatnio żadne słodycze mnie nie kuszą i nawet moja ulubiona biała czekolada leży nietknięta. Nie robię tak dużo słodkości jak wcześniej, hmmm

Di gotuje
KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 164

ciasto kokosowe w wersji bez jajek: 50 g mąki kokosowej 50 g oleju kokosowego 10 g miąższu kokosowego i 50 ml wody lub 60 ml gotowej śmietanki kokosowej odrobina soli himalajskiej szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Dodatki: 2-3 łyżeczki truskawkowego albo malinowego dżemu bez cukru z moich przepisów bądź gotowej konfitury bez(...)cukru płatki migdałów lub migdały blanszowane   Przygotowując ciasto w jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualnie słodzik (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa jest wystarczająca). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowej śmietanki. Połączyć wszystkie składniki z mleczkiem kokosowym do uzyskania

Ola la LCHF
Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) 115

Znamy się nie od dzisiaj więc wiecie, że najbardziej cenię szybkie i proste przepisy. Najlepiej takie, które zawierają tylko parę składników i można je przygotować w kilka chwil – czego chcieć więcej. To ciasto to taki nasz comfortfood, jak już nic nie chce nam się robić (uwierzcie, też mamy takie dni) to ten przepis przychodzi z pomocą. Nie trzeba(...)kilka chwil aby zgęstniało. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (w tym pokrojonego w plasterki banana). Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut aż lekko zbrązowieje. Gotowe. Serwujemy np. ze śmietanką kokosową lub polane gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Kopiec kreta 153

rozumie jego fenomenu i robi go tylko, kiedy odwiedza ją teściowa, albo że kret jaki jest, każdy widzi.   Składniki: Ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru szklanka mleka szklanka oleju banan 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczanej 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy zbożowej     Nadzienie 3 banany odrobina soku z cytryny(...)ciasta. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem mikserem. Po chwili dodajemy pozostałe mokre składniki, czyli olej i mleko. Miksujemy banana z mokrymi składnikami. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki, czyli mąkę, proszek, sodę, kakao i kawę zbożową. Stopniowo dodajemy suche do mokrych, mieszając cały czas. Pieczemy 50 minut 160 stopniach na średniej półce piekarnika (góra i dół bez

Ugotowane pozamiatane
Babka Cytrynowa Lukrowana 228

się z ciastem dodaję proszek do pieczenia, cukier waniliowy i stopniowo mąkę pszenną i ziemniaczaną cały czas miksując. Na koniec do ciasta dodaję skórkę z cytryny, sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksuję. Teraz ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do ciasta. Całość jeszcze przez chwilę miksuję tak żeby piana połączyła się z ciastem. Pieczenie babki(...)cytrynowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem. Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Babkę piekłam około 60 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu. Jeżeli babka podczas pieczenia bardzo zbrązowieje od góry to można ją przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
Kalafiorowy spód do pizzy 142

  Lubicie pizzę? My lubimy, ale zwyczajna pizza jest dla mnie za ciężka. Przeważnie za tłusta, zbyt dużo sera no i jak dla mnie zbyt sycąca

Szybko Tanio Smacznie
Serniczek z kawowymi biszkoptami 165

się nie gubiły:-) Sernik z kawowymi biszkoptami troszkę trudne (czy ja kiedyś odważę się napisać ,,trudne"?) bez pieczenia biszkoptu ok 20 minut duża blacha - 25/35 Składniki: * gotowy blat biszkoptowy (ja upiekłam sama: 4 jajka, szklanka mąki, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia) * 5 jaj * 25 dag serka homogenizowanego - waniliowego * 250 ml śmietany kremówki * cukier waniliowy * 5 łyżek(...)pozostałe biszkopty - ja zarówno blat biszkoptowy jak i drugą część biszkoptów delikatnie nasączyłam kawą przy pomocy pędzelka. Polać jeszcze ciepłą (nie gorącą!) czekoladą. Wstawić ciasto do lodówki. Smacznego!!! Uwaga! Masa serowa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeje więc trzeba się bardzo śpieszyć z układaniem biszkoptów maczanych w kawie

sierotka maRysia w kuchni
APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 201

przed wałkowaniem ciasta – na 200 stopni, opcja góra i dół. 4. WAŁKOWANIE CIASTA + NAPEŁNIANIE FORM (10 min) Schłodzone ciasto umieszczamy na blacie lub papierze od pieczenia posypanym mąką i wałkujemy na grubość ok. 3mm (można też wałkować przez drugi arkusz papieru). Następnie wykrawamy z ciasta kółka o 2 cm większe niż średnice foremek do tartaletek. Ciasto nakładamy(...)formy od góry. Na koniec dziurkujemy ciasto widelcem. Jeśli Wam się chce, to możecie obciążyć ciasto kładąc na nie kawałek papieru do pieczenia i wsypując suchy ryż lub fasolę – wtedy macie pewność, że będzie równe na dnie. My nigdy tego nie robimy – zwykłe lenistwo :D. 5. PIECZENIE CIASTA (10 min) Ciasto w formach wkładamy do piekarnika i podpiekamy

Nerds Kitchen
Batonik muesli 120

  Gdy mamy ochotę na drobną przekąskę, coś słodkiego to warto pomyśleć o czymś zdrowym. Na przykład o takich domowych batonikach. To nie tylko zdrowa, ale

Szybko Tanio Smacznie
Brownie z fasoli, bez glutenu, bez mąki z polewą z masła orzechowego 195

W świecie internetu szał robi, ponownie, brownie z fasoli. U mnie na blogu przepis pojawił się już jakiś czas temu, przepis tutaj . Po 2 latach przepis

CookYourself
Ciasto z jabłkami – proste i pyszne 341

szczypta soli oraz: około 500 g winnych jabłek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Ciasto jabłkowe Przygotowanie: Foremkę w której będziemy piec ciasto możemy wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem. Przed przygotowaniem ciasta do mąki dodaję proszek do pieczenia, cukier waniliowy, szczyptę soli i mieszam. Do miski przekładam masło o temperaturze pokojowej, dodaję cukier(...)ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie ciasta z jabłkami: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 55 minut do suchego patyczka (wbijam w ciasto wykałaczkę lub patyczek do szaszłyka i jeżeli jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone). Piekarnik mam ustawiony na grzane góra dól, bez używania termoobiegu, długość

Uwaga Babcia Gotuje
W domu: tarta z musem czekoladowym 231

Słodycze też uwielbiam Jak teraz sobie myślę o tym co mogłabym nazwać swoim najulubieńszym daniem, to nie mogę się zdecydować. No ale do rzeczy! Dzisiaj błyskawiczny

Kuchnia w biegu
Szybkie pierniczki + choinki z pierniczków + lukier budyniowy (bez białek) 174

przyjemne w obróbce (nada się świetnie dla dzieci), po drugie - nie trzeba czekać, aż zmiękną bo są gotowe od razu do jedzenia, a po trzecie - znikają w za skakująco szybkim t em pie :) SKŁADNIKI: (na ok 40-50 pierników)   2 duże jajka 130 g cukru pudru 100 g masła 100 g łagodnego miodu np. akacjowego (u mnie z oferty(...)ciasto będzie już za gęste żeby je mieszać, należy wyrobić je ręką. Gdyby było za rzadkie, można dosypać troszkę więcej mąki (to zależy m.in. od gęstości miodu), ale nie za dużo, żeby nie wyszło twarde. 3 . Ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm, podsypując je odrobiną mąki. Wycinać kształty pierniczków, układać je na papierze do pieczenia i piec

Kto ugości moich gości?
Bananowa rozkosz 460

bananami: 5 bananów 3 galaretki cytrynowe 1 litr wrzątku** Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć pierwszy blat, ułożyć banany, zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na 2-3 godziny. Składniki na krem czekoladowy: 100 gr gorzkiej czekolady(...)tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania