szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:396/536)

CYNAMONOWE BUŁECZKI, BEZ WYRASTANIA 137

bazie szybkiego ciasta drożdżowego , bez wyrastania przygotowałam ostatnio bułeczki cynamonowe. Moje Dziecię uwielbia wszystko co z cynamonem: ciasteczka, ślimaczki cynamonowe, bułeczki, itp. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest jego szybkość przygotowania. Zalewamy wszystko bardzo ciepłym mlekiem z masłem, mieszamy i mamy gotowy półprodukt. Pozostaje tylko odpowiednie nadzianie i upieczenie i już możemy się delektować pysznymi bułeczkami. Z poniższych ilości wychodzi(...)wyrabiam nigdy długo. Masę wykładamy na blat, dłońmi maczanymi w oleju rozgniatamy ciasto na prostokąt. Stopione, schłodzone masło (najłatwiej się takie rozprowadza, gdyż nie spływa), ale jednak lekko płynne rozprowadzany na blacie ciasta, posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem. Płat ciasta tniemy na 12 równych części (ja przecięłam ciasto na pół, następnie każdy kawałek znów na pół i jeszcze raz każdy

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka słonecznikowe z żurawiną (bez mąki) 136

przepisem na szybkie, pyszne ciasteczka słonecznikowe z żurawiną. Ciasteczka nie mają w składzie mąki, ani proszku do pieczenia. Takie małe słodkie smakołyki możecie zabrać ze sobą do pracy, na wycieczkę lub zjeść od tak np. podczas oglądania ulubionego filmu lub serialu. Spróbujcie tych słonecznikowych ciasteczek, bo są naprawdę pyszne i łatwe w przygotowaniu. Ciasteczka słonecznikowe z żurawiną (bez mąki(...)przekładamy do miski, wbijamy jedno całe jajko, mieszamy łyżką. Dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy nasze ciasteczka, formułując w rękach kulki i spłaszczając je delikatnie (doradzam przed wzięciem każdej porcji ciasta zwilżyć ręce wodą, łatwiej formuje się ciasteczka). Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około

Słodkie okruszki
3BIT w nowym wydaniu. Śmietana Bravo! 152

tych, których choć raz zawiodła standardowa 30%, bądź 36%. Śmietana Bravo nie ma szans na niepowodzenie, nie może się nie udać. Ubija się niezwykle szybko, jest nieco słodka i można nią ozdabiać torty bez użycia usztywniacza w postaci żelatyny, czy innych substancji typu fix ;) Kształt jaki jej nadamy nie zmienia się tak jak to bywa w śmietanie, którą zwykliśmy(...)pieczenia Jaja razem z cukrem ubijamy na bardzo puszystą jasną masę. Przestajemy miksować i dodajemy powoli przesiane mąki razem z proszkiem do pieczenia, mieszając uważnie, aby nie uszkodzić nadto struktury piany z jajek. Wylewamy do tortownicy o średnicy 22-23 cm. Papierem do pieczenia wykładamy jedynie dno, a boki pozostawiamy suche, nie smarujemy niczym. pieczemy

MamaOskarka
Idealna babka cytrynowo- jogurtowa. Szybko, świeżo, prosto - Donna Hay, recenzja i konkurs. 230

egzemplarze "Szybko, świeżo, prosto" Donny Hay. BABKA CYTRYNOWO-JOGURTOWA DONNY HAY /przepis cytuję za Donną Hay z książki "Szybko, świeżo, prosto"/ 2 jajka 180 ml oleju 1 łyżka skórki startej z cytryny 2 łyżki soku z cytryny (daję więcej) 1 szklanka gęstego jogurtu greckiego 1 3/4 szklanki cukru (daję mniej) 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta(...)formy i jeszcze gorącą polać z wierzchu lukrem.  Co zrobić, aby otrzymać książkę Donny Hay "Szybko, świeżo, prosto" wydawnictwa Albatros? W komentarzu pod tym postem napiszcie, jaka była pierwsza potrawa, którą przygotowaliście absolutnie samodzielnie, od podstaw jeszcze jako dziecko, nastolatek, studentka - bez granicy wieku :) Poziom "jadalności" potrawy nie jest kryterium. Ze wszystkich nadesłanych komentarzy wybiorę dwa, które najbardziej

KUCHARNIA
Chleb z kakao. I pierwsze objawy jesiennej depresji 162

tylko zobaczyłam go na blogu Smakowity chleb wiedziałam, że też muszę taki mieć. I nie czekałam długo, bo naprawdę przygotowuje się go szybko, bez dodatku żadnych wymyślnych składników. Jedyne co, to do połowy ciasta dodaje się kakao, a później całość razem zwija. Efekt - rewelacja. Świetnie wygląda taki czarno-biały chleb. Kakao jest lekko wyczuwalne w smaku, ale chleb(...)minutach do pierwszej miski (bez kakao) wlać 75 ml wody i 1 łyżkę oliwy. Wyrobić gładkie ciasto, uformować z niego kulę, włożyć do miski i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Do drugiej miski (z kakao) dodać resztę wody i 1 łyżkę oliwy, zagnieść i dobrze wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia. Oba ciasta rozwałkować na niezbyt grube prostokąty o długości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto orzechowiec 3047

Pyszne i łatwe do przygotowania ciasto orzechowiec to deser, który świetnie prezentuje się na stole, a jeszcze lepiej smakuje. Ciasto tworzą niezbyt słodkie miodowe placki przełożone

Kuchcik gotuje
Sernik z bezą kokosową 2348

Pyszny sernik z bezą kokosową jest kremowy, delikatny w smak i o zrównoważonej słodyczy. Sernik pięknie się prezentuje i rewelacyjnie smakuje, więc domownicy i goście powinni

Kuchcik gotuje
KRUCHE CIACHA KOKOSOWE Z RODZYNKAMI 145

Ochota na słodkie nie raz każdemu przychodzi znienacka. Nie jestem inna, jestem łasuchem i słodkiego nie potrafię sobie odmówić😀 W chwili słabości na szybko wole poratować

Zdrowie i pysznie na talerzu
KRUCHE CIACHA KOKOSOWE Z RODZYNKAMI 182

Ochota na słodkie nie raz każdemu przychodzi znienacka. Nie jestem inna, jestem łasuchem i słodkiego nie potrafię sobie odmówić😀 W chwili słabości na szybko wole poratować

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kukurydziane kruche ciasto - bez glutenu 172

Ostatnio na blogu pojawił się przepis na babkę dla osób które nie przyswajają jajek i nabiału, dziś przygotowałam wypiek dla bezglutenowców. Ostatnimi czasy często zdarza mi

Słodkie Przyjemności
6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta i kilka słów o wyjątkowej paterze od MyGiftDNA 318

Święta już tuż tuż. Dlatego dziś chciałabym przypomnieć Wam 6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta . Pyszne, proste w przygotowaniu, idealne na świąteczny stół. Ale zanim przypomnę

Słodkie okruszki
Rogaliki z serem i jagodami 147

rozczyn z drożdży i mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ciasto. Ugniatamy kilka minut, aż będzie gładkie i elastyczne *** *** Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i dzielimy(...)przez około 15 minut – do zrumienienia *** *** Po wystudzeniu rogaliki polewamy lukrem – cukrem pudrem wymieszanym ze śmietanką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rogaliki z serem

Blog z Apetytem
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 252

Ostatnio naszła mnie ochota na takie właśnie ciasto i postanowiłam spełnić swoją zachciankę. Troszkę poszperałam w necie i wymyśliłam sobie takiego oto składańca z owocami leśnymi. Na herbatnikach, bez pieczenia. Możecie użyć dowolnych owoców - truskawki, jeżyny czy poziomki też się świetnie nadają. W mojej wersji są borówki, maliny oraz jagody :) Główną inspiracją był dla mnie ten przepis ( klik(...)Ułatwi to późniejsze wyjęcie ciasta z formy   - ciasto wychodzi wysokie i wyjęte i pozostawione np. na desce znacznie ułatwia jego krojenie (jeśli ktoś ma formę z wyjmowanym dnem może ten krok pominąć). Następnie wykładamy blaszkę papierem do pieczenia. Ja po bokach "przypinam" papier klamerkami, wówczas nic się nie przesunie. Jeśli chcemy gotowe już ciasto wyjąć z formy, poprośmy

My simple kitchen
Pachnący bochenek na każdą porę roku 208

wolny dzień otwieram oczy tuż po słonku, wita mnie wiosna. Błękitne niebo bez ani jednej chmurki, ciepłe światło wlewające się przez okna i uczucie gdzieś głęboko w środku, że to będzie dobry dzień.  Po południu wychodzę z Ptysią na jesienny już świat. Słoneczna kula jakby zamglona, znużona swoimi obowiązkami. Chłodny wiatr od czasu do czasu szarpie za mój(...)wodą. Wlać do mąki, zagnieść, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie jeszcze raz szybko zagnieść, uformować z ciasta podłużny bochenek, odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięty bochenek skropić wodą, naciąć po skosie w trzech miejscach. Na blasze z chlebem ustawić małe naczynie z wodą. Piec w 225 st. C. przez 15 minut, następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania