szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:384/536)

Drożdżowe koperty z budyniem kokosowym 309

dodać pozostałe składniki ciasta (wraz z resztą cukru, mleka i mąki), pod koniec dodając stopione masło. Dobrze wszystko wyrobić rękami (ok. 10 minut) lub mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. W trakcie wyrabiania można delikatnie podsypywać ciasto mąką. Dobrze wyrobione ciasto jest sprężyste, jednolite i nie klei się do rąk.   Ciasto przełożyć do naoliwionej miski(...)ciasto wyrośnie, krótko wyrobić je rękami na blacie, po czym podzielić na 12 równych części. Każdą część rozwałkować na kwadrat o ładnych, zaokrąglonych krawędziach. Na środek nałożyć kilka łyżek budyniu kokosowego. Dwa przeciwległe boki złączyć ze sobą, tworząc coś na kształt koperty (patrz zdjęcie).   Tak uformowane drożdżówki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w sporych odległościach

Nastoletnie Wypiekanie
Chleb orkiszowy na drożdżach 310

drożdżowego. No cóż. Jeżeli pieczecie w domu chleb na zakwasie, to niestety w większości przypadków chleb na drożdżach przegrywa. Ten ma tę zaletę że ciasto wyrabia się szybko i przyjemnie, szybko rośnie i szybko jest gotowy do jedzenia.  I oczywiście mimo pewnych braków  - wiemy co jemy , a to chyba ważne. Tak więc jako szybki awaryjny  - bardzo polecam(...)Wyrabiać aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski ( pok 5 -10 min) Wyrabiałam drewnianą łyżką  , ciasto było dosyć klejące. Dwie foremki o wymiarach 21 x 10 posmarować masłem i wysypać otrębami. Przełożyć ciasto, wyrównać. Casto powinno wypełnić foremki mniej więcej w połowie. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok godzinę lub więcej - aż ciasto wyrośnie i wypełni foremki

Stare Gary
Podpłomyk pełen aromatycznych przypraw i warzyw 184

czerwoną 1 szt - pół strączka papryki chili  - ząbek czosnku - małą puszkę pomidorów bez skórki - oliwę 1/3 szklanki - 0,5 łyżeczki mielonej kolendry - 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego  SPOSÓB WYKONANIA : podpłomyk  - mąkę przesiewamy i łączymy z solą dolewamy ciepłą wodę i wyrabiamy jednolite ciasto, owijamy folią i dajemy mu odpocząć(...)czasie dzielimy na części i rozwałkujemy cienkie placki (używam patelni szerokości ok 27 cm) mniej więcej na taką szerokość rozwałkuję ciasto - kładę na rozgrzaną suchą teflonową patelnie i piekę z obu stron do czasu kiedy zaczną się pojawiać pęcherze i ciasto się lekko zrumieni. jeżeli chce podpłomyki tylko do zamaczaniu w sosie robię o wiele mniejsze. - gdy ciasto sobie odpoczywa

Basia w kuchni
Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) 123

Wielkanoc już tuż tuż, więc to ostatni dzwonek na wybranie przepisów Na tę babkę niezbędne jest przygotowanie bardzo dojrzałych bananów, więc jeśli pomysł wam się spodoba

Fitkot
Ciasto czekoladowo – miętowe 309

Ciasto czekoladowo – miętowe Uwielbiam czekoladki typu „after eight”, a dokładnie ich połączenie miętowego nadzienia z pyszną czekoladą. Inna sprawa, że są takie cieniutkie

Relaxtime
Czekoladowe ciasto na oranżadzie 137

Czekoladowe ciasto na oranżadzie . Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto czekoladowe na oranżadzie. Ciasto wychodzi miękkie, lekko wilgotne i po prostu rozpływa się w ustach. A

Słodkie okruszki
Zbożowe batoniki 66

Kolejna zdrowa i pyszna przekąska dla naszych dzieci i nie tylko 🙂 Zbożowe batoniki pełne witamin i minerałów . Świetne również na drugie śniadanie. Są sycące, słodkie i

Moja Delicja
Lebkuchen-pierniczki 77

czytania: 3 min Lebkuchen-pierniczki niebywale aromatyczne Znacie niemieckie pierniczki -Lebkuchen, jeśli nie to jest okazja, żeby je wypróbować! Przepis powinien się Wam spodobać, ponieważ jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu, a smak obłędny . Pierniczki po dwóch dniach leżakowania są już miękkie i delikatne. Jak już wspomniałam smak lebkuchen jest obłędny bardzo intensywny i aromatyczny, a ciastka rozpływają się(...)przestudzone, ale jeszcze letnie masło z miodem, łyżką wymieszać ciasto, ciasto będzie klejące , ale nie dosypujcie więcej mąki. Miskę z ciastem odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Przygotować blachę, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, najlepiej toczyć kuleczki zwilżoną

SprawdzonaKuchnia.pl
Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni 112

szybki wykorzystać. Okazuje się, że czarna soczewica beluga, która a propos zawdzięcza swą nazwę kawiorowi beluga świetnie pasuje na nadzienie do drożdżowych bułeczek. Uwielbiam wszelkie bułeczki na słodko i wytrawnie , które z powodzeniem można zapakować do piknikowego koszyka na majówkę. Nadziewane soczewicą bułeczki upiekłam w kształcie mini calzone. Dodatkowo przygotowałam pomidorowy sos , którym posmarowałam calzone przed pieczeniem. Resztę sosu(...)maczania. Zaletą tego sosu jest to, że można go jeść i na ciepło i na zimno. Zatem bez problemu można go zapakować na majowy piknik. Jak przyrządzić nadzienie z soczewicy? Oh, to nic trudnego. Najpierw trzeba ugotować soczewicę. Soczewicę gotuję bez uprzedniego namaczania przez 30 minut. Beluga jest miękka ale zachowuje swój kształt. Do nadzienia obok soczewicy dodaję

codojedzenia
Masło orzechowe – pyszne przekąski na słodko lub słono 159

przeczytać jego skład na etykiecie. Najlepiej wybierać produkty bez ulepszaczy oraz zbędnych dodatków. Najzdrowsze masła składają się wyłącznie ze zmielonych orzechów arachidowy. Nie powinny być wzbogacane o cukier lub sól. Tego typu produkty oferuje SklepAgnex.pl , pełen zdrowej żywności, idealnej do każdej kuchni, diety i upodobań. Spośród wszystkich rodzajów kremów do ciast i na kanapki, masło orzechowe wbrew pozorom wyróżnia(...)farsz do naleśników lub gofrów. Jeśli natomiast lubimy piec, szybko i łatwo możemy w domowych warunkach przygotować pyszne ciasto z masłem orzechowym, na które przepis podaję poniżej. Ciasto z masłem orzechowym Do przyrządzenia ciasta potrzebujemy: 200 g mąki, 200 g cukru, 2 jajka, 180 g maślanki naturalnej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g masła, ½ łyżeczki soli. Masę robi

Cynamonowe szczęście
Pierniki 146

Dobry Wieczór - Święta coraz bliżej, dlatego czas wielki, a nawet ostatnia chwila, by upiec pyszne pierniki. Nie wiem, czy u mnie doczekają Świąt - bo w domu

Trufelkowo
Sernik...... w klimacie mango 141

malaksera - ciasteczka włóżcie do woreczka i uderzając wałkiem pokruszcie na drobno, dodajcie rozpuszczone masło. Tortownice (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia - dno- Ciasteczka wsypać do tortownicy i równomiernie rozłożyć ugniatając lekko.  Wstawić do nagrzanego piekarnika (180stopni) i piec około 6-10 minut. Masa serowa 600 gram zmielonego kilkakrotnie twarogu        ( użyłam sera typu quark dostępnego(...)wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej  3,5 łyżki mąki ziemniaczanej (użyłam budyniu waniliowego) Wszystkie skladniki oprócz jaj włożyłam do miski i szybko wymieszałam rózgą kuchenną, dodałam rozbełtane widelcem jajka i przelałam masę na podpieczony spód. Piekłam 40 minut w temperaturze 160 stopni.  Masa serowa musi być ścięta i sprężysta przy dotyku - szczególnie na środku. wystudzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Rogale "prawie" Marcińskie 155

bardziej nigdy ich nie robiłam. U nas w Małopolsce nie ma zwyczaju ich pieczenia. Ale postanowiłam zrobić takie, które może choć trochę będą dorównywać smakiem i wyglądem tym oryginalnym rogalom z Poznania. Wyszły przepyszne, choć nie takie ładne jak te oryginalne :) Ciasto: szkl ciepłego mleka op. drożdży instant (7g) 1 jajko 3,5 szkl mąki 3 łyżi cukru szcz(...)pomarańczową, pokruszone biszkopty i aromat migdałowy. Dodać tyle śmietany aby masa była nie za gęsta ani za rzadka. Ciasto: W dużej misce wymieszać suche składniki. Ciepłe mleko wymieszać z jajkiem i olejkiem waniliowym. Połączyć wszystkie składniki, dodać 25g miękkiego masła i szybko wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować na prostokąt 15x30cm, lekko oprószyć mąką, zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Najlepiej

Smakołyki Asi
Suflet z awokado i pesto calabrese 229

Suflet to przysmak dla cierpliwych bo nie wolno zaglądać do piekarnika :), niby proste a jednak czasem może sprawić kłopoty. Przygotujemy lekki suflet w którym pesto nada

Kuchnia PROzdrowotna
Ciastka z kawałkami czekolady 215

Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach. Julio Cort ázar       Gdy jeszcze kupowałam paczkowane, sklepowe ciastka z kawałkami czekolady, często irytowałam się, gdy na jedno ciastko przypadały tylko dwa lub trzy czekoladowe kawałki. Chciałam więc sama je upiec i wypchać taką ilością czekolady(...)oddzielamy od powstałej zawiesiny , dodajemy ją do mleka i oleju, mieszamy. Suche składniki zalewamy mokrymi. Szybko i niedokładnie mieszamy. Wrzucamy kawałki czekolady i ponownie mieszamy, tym razem dokładniej. Z ciasta formujemy kulki, które rozpłaszczamy na blaszce. Duże, małe, grube, cienkie - jakie tylko chcemy. Ciastka pieczemy w 180 stopniach C przez około 10-20 minut. Zajadamy. Polecam ze szklanką mleka owsianego

Weganizm infantylny

Proponowane wyszukiwania