szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:375/536)

Tarta ze szparagami, kurczakiem i porem 215

węgli i brykietów, żarzących się pod grillowanymi, majówkowymi pysznościami. Ale wciąż Maj! I wciąż ciepły, słoneczny, pachnący mieszanką bzów z konwaliami...i cały czas pełen zielonych i smukłych szparagów :) Z okazji krótkiego sezonu na te warzywka w kolorze nadziei pędzę szybko podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę pełną zieloności! Kruchy spód z aromatem oregano i puszyste nadzienie(...)startego grana padano/ parmezanu Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj z ciasta kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. 4. Ponakłówaj obficie ciasto widelcem i piecz 10min. w 180*C. Farsz: 1. Pora umyj i pokrój w talarki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Proste ciasto marchewkowe bez glutenu 341

szybkie. Zrobiłam je na przyjazd mojej bratowej, która jest uczulona na gluten i ciasto bardzo jej smakowało :). Jeśli nie mamy ochoty na kokosową śmietankę to możemy ją pominąć i ciasto np. posypać cukrem pudrem. Polecam i zapraszam na FILM .   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na proste ciasto marchewkowe bez(...)rodzynki i wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Białka ubić na sztywną pianę i w dwóch partiach dodać je do marchewkowego ciasta ( patrz, FILM ). 5 Ciasto przełożyć do blaszki o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji góra-dół przez około 70 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Maślany drożdżowy wieniec cynamonowy 170

piec, kiedy miałam niespodziewanych gości i wszyscy byli w szoku, że tak szybko, tak pachnąco i tak smacznie. W tym cieście ważną role odgrywa masło - prawdziwe, żaden miks czy margaryna. Nadaje ciastu kruchości, wspaniałego smaku i aromatu. To jest naprawdę wyjątkowe ciasto drożdżowe :) Częstowałam nim wielu, nawet tych, co za cynamonem nie przepadają :) Nie znalazłam(...)Rozsmarować stopione masło (zostawić 3-4 łyżki na posmarowanie ciasta przed pieczeniem) oraz wysypać cukier z cynamonem (również zostawić 2-3 łyżki na koniec). Ciasto zwinąć ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Przekroić ostrym nożem wzdłuż, pozostawiając na górze 3-4 cm bez rozcinania. Zawijać jeden koniec za drugi, rozciętą stroną na górze. Przełożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta jabłkowa na zimno z olejem rzepakowym. 285

pysznego bez masła/margaryny.  Ciasto kruche jest na bazie oleju rzepakowego, który jest  naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego też idealnie nadaję się do tego typu wypieków. Podam również przepis na ciasto kruche z dodatkiem masła.  Więc będzie i wilk syty, i owca cała.  Liczę, że w ten sposób dogodzę wszystkim. Składniki na ciasto(...)jabłek (np: cynamon, kardamon, anyż, gotowe przyprawy w młynkach...)   200 ml śmietany kremówki   2 łyżeczki cukru   płatki migdałów Wykonanie: Składniki na ciasto (mąkę, cukier, olej, wodę, cukier waniliowy) szybko zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć gotowe w folię i schłodzić w lodówce przez chwilę.  W między czasie obieramy jabłka i kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem

Malinowe Pocałunki
Sernik jagodowy 277

termoobiegiem (lub 180 bez termoobiegu). Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę na upieczony spód i pieczemy około 60 minut w temperaturze(...)termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Po tym czasie na sernik wykładamy polewę śmietankową: śmietankę krótko roztrzepujemy trzepaczką z cukrem pudrem. Wlewamy ją na sernik, szybko rozprowadzamy i pieczemy całość kolejne 10 minut. Sernik studzimy przy bardzo lekko uchylonych drzwiach piekarnika. Ostudzony sernik jagodowy wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przed podaniem możemy udekorować go jagodami. * jeśli chcecie

Poezja smaku
Razowe muffinki z budyniem :) 233

Szybkie i słodkie babeczki, które zadowolą każdego smakosza zdrowych wypieków. Użycie mąki razowej o tak wysokim typie przyczyniło się do tego, że otrzymałam pytania czy oby

Zdrowie na języku :P
Najprostsza baba drożdżowa 147

  To zdecydowanie najprostsza wersja baby drożdżowej jaką kiedykolwiek robiłam i zapewniam, że każdemu powinna się udać. Dodatkowo można ją przygotować w wersji bez laktozy

Cynamonowe szczęście
KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI 136

Kiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe muffiny sezamowe z mąki sojowej 333

Mąka sojowa długo zalegała mi w kuchennej szafce, bo jakoś zawsze miałam w planie przygotowanie czegoś innego, poza tym nie mogłam sobie wyobrazić co dobrego można

Ze smakiem i z pasją
Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 226

Pyszne ciacho,kolejne z serii "bez pieczenia",którą uwielbiam,robi się ją szybko i fajnie a smakuje wyśmienicie.Budyniowa masa,wiórki kokosowe i biała czekolada,dżem malinowy....mniam,gorąco polecam Przepis ze strony "Zjem to!"-bardzo dziękuję Składniki: 375 g miękkiego masła 250 g wiórków kokosowych 750 ml mleka 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu(...)Formę (30x25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić

Swojskie jedzonko
Chleb marchewkowy ekspresowy! 1671

Chleb marchewkowy ekspresowy! Wrzuć wszystko do jednej miski, wymieszaj i gotowe! Praktycznie chleb nie wymaga żadnego wysiłku i robi się sam – czyli to co większość

Kulinarne Przeboje
Tort Miętowy Szmaragdowe Oczko 151

  Uwielbiam zapach świeżej mięty- ostatnio często używam jej jako dodatek do herbaty… Zamarzył mi się kiedyś krem z jej dodatkiem ,postanowiłam więc znów wykorzystać przepis

Domowe ciasta
Torcik rybny z łososiem 178

Kilka lat temu, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga, upiekłam ten torcik rybny na jakąś imprezę domową. Cieszył się wtedy bardzo dużym powodzeniem i szybko

To co kocham
Maślane ciasto maślankowe ze śliwkami - bez miksera, porcja na dużą blachę 107

szybko znikają. Dlatego postanowiłam upiec od razu na dużej blasze. Takiej, która jest na wyposażeniu piekarnika. Jedna z nich jest głębsza, więc doskonale nadaje się do pieczenia ciast. Ciasto ze śliwkami chodziło za mną od dłuższego czasu. Maślankowe, z dodatkiem masła i soczystych śliwek. Nie trzeba do niego używać miksera, wystarczy większa łyżka i widelec do roztrzepania jajek. Ciasto(...)trzeba używać miksera, wystarczy większa łyżka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, a na cieście poukładać połówki śliwek. Na śliwki wysypać kruszonkę. Ciasto piec przez około 45-50 minut, w temperaturze 170 stopni, grzałki góra-dół i termoobieg. Bez termoobiegu temperaturę zwiększyć do 180 stopni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babka kokosowa – lekka Wielkanoc 145

rodzina to inna tradycja, inne ulubione ciasto, inny sprawdzony przepis. Ja zdecydowanie należę do klubu miłośników bab. Prostych, szybkich, wilgotnych, pysznych… dokładnie takich jak dzisiejsza babka kokosowa. Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru, na bazie mąki orkiszowej z mniejszą zawartością tłuszczu, niż tradycyjne wypieki. Jest zdrowiej, lżej, bardziej pożywnie(...)miłą odmianą. Dlatego jestem pewna, że przepis Was nie zawiedzie i znajdzie wierne grono fanów Print Babka kokosowa Babka kokosowa z FIT lukrem to delikatnie słodkie, mocno kokosowe, puszyste ciasto bez cukru na bazie mąki orkiszowej z mniejszą ilością tłuszczu. Jest zdrowiej, lżej, bardziej pożywnie, ale w dalszym ciągu smacznie, prosto i ekspresowo.  Course FIT deser Keyword babka

Fitsweet.me