szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:381/536)

Keks maksymalnie bakaliowy- bez mąki, cukru i tłuszczu 174

Jest to najprostszy, mega szybki w przygotowaniu (co się ceni w przedświątecznym/imprezowym okresie), pięknie prezentujący się w przekroju (niczym #ciastojakzobrazka ) i najbardziej bogaty w bakalie keks jaki można sobie wyobrazić- dosłownie same orzechy i owoce suszone, no i jajka, aby masa była zwarta. Dodatkowo maksymalnie zdrowy- bez glutenu i dodatkowego tłuszczu, a słodzony tylko minimalną ilością miodu (ponieważ(...)jest na tyle zwarty, że kompletnie nie rozwala się przy krojeniu, a jakby zabrakło Wam w domu noża do krojenia, to #beko ma dla Was rozwiązanie- jak sprytnie pokroić ciasto   (film-klik)  😉 Keksówka o wymiarach 21x12 cm: * bakalie- 400 g: - migdały łuskane- 100 g - orzechy włoskie- 100 g - suszona morela- 70 g - suszona śliwka- 70 g - suszona żurawina

Kraina Miodem Płynąca
Makowiec domowy 189

gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się tradycyjnym smakiem oraz naturalnym aromatem. Produkt zapewni dużą oszczędność czasu - nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi  gotowe nadzienie do ciasta. Dodatkowym atutem produktu, jest to, że wypieki, w których(...)około 6 minut. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Następnie ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy na około 1 cm, nakładamy smarujemy roztrzepanym białkiem i rozsmarowujemy połowę masy,makowiec ciasno zwijamy jak roladę, przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 14 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury

Sama słodycz i szczypta chili
Mleczne bułki 176

ciastem. Ciasto wyrabiać/zagniatać, aż będzie miękkie i elastyczne ( wyrabiałam około 20 minut ). Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia/do podwojenia objętości ( u mnie trwało to prawie 2 godziny ). Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić. Z ciasta odrywać kawałki o wadze około 60 g ( lub podzielić ciasto na 20 części ) i formować(...)dołu. Uformowane bułeczki przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, na około 25 minut. Wyrośnięte bułki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C, do ładnego brązowo - złotego koloru. Jeżeli bułki by za szybko "łapały" kolor, przykryć je folią aluminiową. Upieczone bułeczki przełożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. * "Starter" można przygotować wcześniej i przechowywać

Opowieści z piekarnika
Wiosenna Tęcza 218

uroczystości, bardzo efektowne i smaczne. Polecam! Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg. jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka zielona 1 łyżka masła Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 200 g. masła Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany(...)łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, następnie żółtka. Mąkę i proszek przesiać, dodać do ciasta i wymieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Masa jabłkowa: jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Przełożyć je do garnka z grubym dnem, dodać masło, cukier

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
CIASTECZKA OWSIANE ZE SŁONECZNIKIEM I CZEKOLADĄ 273

   Kolejna wersja zdrowych i bardzo smacznych ciasteczek owsianych. Według moich córek - to najlepsze ciastka jakie jadły, a  robiłyśmy ich już baaardzo wiele... Nie

Smaczne Zdrowe
Beza zimowa 198

Beza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza

Kuchcik gotuje
Muffinki czekoladowe z gruszką 272

I kolejny raz gotowałam, a raczej piekłam z Karoliną. Odkryłam, że to świetny sposób na wspólne spędzanie czasu, którego mi wiecznie brakuje. Mam frajdę z takiego

Kulinarne Inspiracje
Tort bezowy z kawowym kremem 209

Najlepszy tort bezowy z kremem kawowym robiła  moja teściowa ! Niestety od jakiegoś czasu nie daje się już namówić na jego przygotowanie, postanowiłam więc wziąć inicjatywę

Kulinarne przygody Gatity
Najpyszniejsze mini pizze w zdrowszej wersji :) 211

szybka w przygotowaniu. Składa się z kilku łatwo dostępnych składników. Z poniżej podanych proporcji wychodzi 6 małych placków , których ciasto jest wegańskie, dlatego jeżeli chcesz możesz zastąpić ser, którego użyłam w przepisie roślinnym odpowiednikiem, aby powstał przepis w 100% bez dodatku produktów odzwierzęcych. Lekko chrupiące ciasto, idealnie rozpuszczony ser, zatem taka kompozycja jest po prostu skazana na sukces 😂 Ciasto(...)przygotuj ciasto. Do miski przełóż wszystkie składniki i dobrze ze sobą połącz, wyrabiając ciasto przez około 10 minut. Następnie uformuj kulę, przełóż ją do miski, gdzie spód obsyp lekko mąką, aby ciasto się nie przykleiło i odstaw w ciepłe miejsce dodatkowo przykrywając wierzch miski ściereczką lub ręcznikiem papierowym. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 45 minut.  Kiedy ciasto rośnie przygotuj

Zdrowie na języku :P
CRUMBLE TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE Z PEŁNOZIARNISTĄ KRUSZONKĄ 158

truskawkami i rabarbarem to szybki i pyszny deser, który również może być smacznym, słodkim śniadaniem. Soczyste, słodko-kwaśne nadzienie zapiekane pod grubą warstwą kruszonki z pełnoziarnistej mąki oraz płatków owsianych i cynamonu... Pachnie obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej :)  Do przygotowania tego crumble możecie śmiało użyć zielonych części rabarbaru, które często pozostają niewykorzystane po wypieku ciast lub po prostu(...)zrównoważyć smak z truskawkami, podgrzałam wcześniej rabarbar w syropie z wody i brązowego cukru, który ładnie się karmelizuje na patelni i otula słodyczą rabarbar.  Crumble podałam mojej Rodzinie bez żadnych dodatków, bo było tak pyszne, ale na pewno bezbłędnie będzie smakować z gałką lodów, tak jak crumble z jabłkami , bitą śmietaną czy odrobiną mascarpone...  SKŁADNIKI NA NADZIENIE

Słodko-Słony Świat Ilony
Super prosta i szybka babka z kefirem 337

Ten przepis na babkę jest chyba najprostszy na świecie, w końcu wystarczy wszystko tylko wymieszać :) Do tego za każdym razem może nam wyjść nieco inny smak

Smakowy Raj
Torcik na zimno z brzoskwiniami 217

Święta, Święta i po Świętach, tak to już jest.  Po ciężkim jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy

Takie tam pichcenie
Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. 194

Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś

Słodkie okruszki
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 97

Wersja nieco odchudzona słynnego ciasta 3 bit. Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego

zdrowo i aktywnie
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 159

Wersja nieco odchudzona słynnego ciasta 3 bit. Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego

Zdrowie i pysznie na talerzu
Croquembouche - ptysiowa piramida 170

letnie) zacząć je wyrabiać mikserem dodając po kolei jajka, jedno po drugim i całość wyrobić na jednolitą masę. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia lub matą teflonową, można również posmarować tylko masłem. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką okrągłą 1 cm. Na blachę szprycować małe, okrągłe i równe ptysie w dość sporych odstępach - sporo urosną. Im mniejsze(...)przygładzić, pozbywając się końcówki spiczastej, która pozostała po szprycowaniu ciasta z rękawa. Dzięki temu ptysie będą ładne, okrąglutkie bez czubków jak bezy. Blaszki z ptysiami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 0 C i piec około 10-15 min, w zależności od rozmiaru ptysiów, które zrobiliśmy. Większe piec nawet 20-25 minut, do jasnego, słomkowego koloru. Blaszki

Kocham..lubię..gotuję..
Bananowe tosty z cukinii, bez cukru i białej mąki 128

Cukinię w wersji wytrawnej przemaglowałam już w każdą stronę. Przyszła zatem pora na coś słodkiego z cukinią w roli głównej. Próbowałam już z brownie cukiniowym , które

HealthyCreations
Pączki serowe z cytrusami 150

niż znanych Wam pączków. Wyraźnie czuć nutę cytrusów. Przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo, więc polecam Wam ten przepis nie tylko na tłusty czwartek.  SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 100 g cukru 250 g twarogu 400 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 łyżka wódki 2 cytryny 1 pomarańcza cukier puder(...)pieczenia i przesiać do miski. Wlać wódkę, dodać posiekane drobno zimne masło, po czym zagnieść jednolite ciasto (będzie ono lepkie). Ciasto włożyć do lodówki na minimum godzinę. W szerokim garnku rozgrzać olej do temperatury około 170 ° C. Wyciągnąć z lodówki ciasto i lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na podsypanym mąką blacie. Aby ciasto nie kleiło się

Passions hobbies life
Tarta z czereśniami. Przepis krok po kroku 584

taka klasyczna szybka akcja . Chcieliśmy zrobić coś słodkiego i na szybko (jak każdy Wybór padł na tarte, to pozycję mamy opracowaną do perfekcji. Głównie dzięki kruchemu ciastu, które zawsze się udaję. Kruche ciasto (link) . Krem mascarpone też nie jest bez znaczenia. Dla odmiany, aby nie popaść w rutynę(...)folię spożywczą, schłódź w lodówce przez 2 godziny.   Następnie ciasto równomiernie rozłóż na formie do tarty. Ja ciasto rozprowadzam palcami zostawiając trochę więcej masy na brzegu formy, zapobiega to zsuwaniu się ciasta z brzegów podczas pieczenia. Przed pieczeniem po nakłuwaj powierzchnie widelcem. Piecz 15 minut

kuron.com.pl
Brownie z truskawkami 471

Jeżeli nie macie pomysłu na niedzielne ciasto to zachęcam do upieczenia bezglutenowego brownie nadzianego świeżymi truskawkami. Ciasto bardzo proste, puszyste i szybkie do przygotowania. Ponadto nie

Ugotować
Babka piaskowa 257

Co prawda święta już za nami i niektórzy nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez babki piaskowej, bowiem już na stałe weszła w tradycję tych świat

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM. CHLEB Z VERMONT - J. HAMELMANA 210

minut do godziny. Dodaj sól i wymieszaj ciasto, przykryj folią.  Ciasto pozostaw do wyrastania przez minimum 2,5 godziny. W tym czasie dwukrotnie je przekładamy, przykrywamy połową ciasta, drugą połowę. Uderzamy też dłonią w ciasto, aby zlikwidować bąble.  Po 2,5 godzinie wyciągamy ciasto na stolnicę, dzielimy na dwie części, składamy na chleb (jak kopertę, potem w wałek(...)durszlaka, ułóż na nim ściereczkę i posyp mąką. Włóż ciasto i niech wyrasta.  Proces ten powinien trwać minimum 2,5 godziny . Ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy

SMYKWKUCHNI
3:2:1:start - perfekcyjne kruche ciasto 266

pieczenia, a następnie obrywam nadmiar ciasta i poprawiam w foremce brzegi. Resztki kruchego ciasta można zamrozić - po rozmrożeniu postępujemy tak samo jak ze świeżo przygotowanym ciastem. Zimno - ciepło, lodówka - piekarnik: Przed pieczeniem nakłuwamy ciasto widelcem - w ten sposób uwolnimy powietrze, które dostało się pod ciasto. Podczas pieczenia będzie ono podnosiło ciasto do góry - a tego chcemy uniknąć(...)foremkę z ciastem do lodówki na około pół godziny. Przez ten czas masło znów stężeje, a ciasto stwardnieje. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 - 200°C i wkładamy foremkę z ciastem do nagrzanego piekarnika ! Ciasto zacznie od razu się zapiekać, a masło nie zacznie się rozpuszczać, tym samym ciągnąc ciasto w dół na brzegach foremki. Kruche ciasto pieczemy około 15 minut

W kuchni Katie