Czekoladowe babeczki z lentilkami Dziś zapraszam Was na jedne z naszych ulubionych babeczek. Pyszne i proste w przygotowaniu czekoladowe babeczki z lentilkami, to hit każdego przyjęcie
Słodkie okruszkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNie za słodki, idealny na śniadanie lub deser z ulubionymi dodatkami. Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie O tym, że domowy chleb jest o wiele zdrowszy i
Zdrowie i pysznie na talerzuNie za słodki, idealny na śniadanie lub deser z ulubionymi dodatkami. Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie O tym, że domowy chleb jest o wiele zdrowszy i
zdrowo i aktywnieJuż jakiś czas temu padło na blogu pytanie o chleb bez drożdży. Muszę przyznać, że dłużej się musiałam nad tematem zastanowić. Pierwsze, co przyszło mi do głowy, to oczywiście zakwas, ale to jednak bardziej skomplikowana rzecz. Od tak, żeby sobie upiec chleb od święta, to nie bardzo się nadaje... Są też oczywiście chleby na sodzie, o których pomyślałam(...)drobnych oczkach i posiekanymi dymkami. Jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem i rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę jajeczną wlać do suchych składników, dokładnie wymieszać łyżką lub szybko zmiksować. Formę wysmarować masłem, przelać ciasto. Na wierzch zetrzeć pozostały parmezan. Piec w 190 st. C. przez 30-35 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! A dzisiaj, oczywiście, pierwszy dzień wiosny. Czujecie już
Pożeraczka, czyli raz adobrzePodobno dziś ostatni złoto-jesienny, bardzo ciepły dzień. No cóż...kiedyś w końcu chłód i szaruga przyjść muszą ale płakać nie będę, bo zdążyłam ozłocić tą
Kuchnia w Słońcu SkąpanaCiasto jest mega czekoladowe, wilgotne dzięki dyni i świetnie się prezentuje np. w wersji Halloween'owej , gorąco polecam nie tylko czekoladoholikom bo jest pyszne. Normal
Słodkie zapomnienieBardzo efektowny i przepyszny deser warstwowy, składający się z galaretki, musu jogurtowego, pianki truskawkowej oraz świeżych owoców. Idealne połączenie smaków. Niestety nie mogę powiedzieć, że deser ten jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu gdyż jego wykonanie zajmuje trochę czasu. Każda kolejna warstwa musi najpierw stężeć w lodówce zanim nalejemy następną. Niemniej jednak myślę, że warto poświęcić kilka chwil(...)lodówki, aby mus stężał *** *** Kolejno tak samo postępujemy z następną warstwą galaretki oraz warstwą jogurtową *** *** Przed podaniem desery przyozdabiamy świeżymi owocami *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowe deserki truskawkowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemRobi się go banalnie prosto, a wygląda tak odświętnie, że żadna gospodyni nie powstydzi się go na swoim stole ;) Mój keks jest wilgotny, ciężki i lepki od suszonych owoców. Szybko syci, dlatego można go pokroić na małe porcje i wykarmić wielu gości. Mimo braku cukru, słodyczy w nim nie brakuje. Możecie ją oczywiście regulować poprzez dobór suszonych owoców czy innych(...)się" dekoracji do ciasta. Ja kupuję dżem dla dzieci słodzony sokiem jabłkowym, więc nie rujnuje on bezcukrowości mojego wypieku. Zawsze możecie jego dodatek pominąć i po prostu ułożyć dekorację bezpośrednio na cieście. ➤ Spróbuj również innych deserów bez cukru: biscotti , marokańskie trufle daktylowe lub baklava w syropie miodowym . Keks pomarańczowy na mące migdałowej (z oliwą, bez cukru) Składniki
Chilli Czosnek i Oliwaczuć się lepiej, mieć więcej energii i wyglądać pięknie. By to osiągnąć po prostu jedzmy niskokaloryczne dania na śniadania, obiady i kolacje. Dania te są smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego świetnie zbilansowane, pełne witamin i mikroelementów. Dlatego jeśli chcemy być „fit” to gotujmy dania z przepisów niskokalorycznych. Oto one: ZDROWE ŚNIADANIE Naleśniki oreo Źródło: pixabay.com Składniki(...)pieczenia szczypta soli Masa 4 ciastka oreo 2 serki homogenizowane Sposób przygotowania Banany, mleko, wanilię, białka jajka blendujemy na puszystą, gładką masę. W osobnej misce łączymy sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól. Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając. Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżeczkę masła klarowanego, i nakładamy naleśniki. Ja nakładałam po 2 łyżki ciasta
Dajethakami na gładkie, elastyczne ciasto (ok. 10 minut). Odstawiamy przykryte na 10 minut. Dodajemyn oliwę i ponownie wyrabiamy ciasto do połączenia składników. Dzielimy na porcje, w zależności od tego jaką dużą chcemy pizzę. Formujemy kulę (u mnie 2, bo ciasto robiłam z podwójnej porcji), przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut. Wyrośnięte ciasto krótko wyrabiamy, kładziemy(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozciągamy od środka, formując pożądany kształt (u mnie blaszka prostokątna i taki nadałam kształt). Następnie ciasto lekko smarujemy oliwą. Mozarellę kroimy w plastry, układamy na cieście. Kładziemy usmażone boczniaki, czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie krążki, ponownie mozarellę (tym razem plasterki porwane na kawałki), oprószamy roztartym w dłoniach oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
mojewypiekiinietylkoposiłek w ciągu dnia i nikt z nas nie powinien tego zaniedbywać! My śniadanka pochłaniać baaardzo lubimy i nie wyobrażamy sobie wyjść bez jego spożycia z domu. Często, szczególnie w ciągu tygodnia jest to coś bardzo szybkiego, ale w dni, gdy nic nas nie goni i mamy sporo czasu możemy sporządzić sobie coś bardzo czasochłonnego, ale mega smacznego(...)łyżka oleju 3-4 łyżki ulubionych ziół (u mnie czosnek niedźwiedzi, oregano, kurkuma, kminek) garść słonecznika, sezamu, lub ulubionych ziaren + ulubione zioła lub ziarna do posypania bułeczek przed pieczeniem pół łyżki masła Przygotowanie: W głębokiej misce rozkruszamy drożdze i rozpuszczamy je 1,5 szklanki letniej wody dokładnie mieszając. Kolejno przesiewamy całą mąkę, którą dodajemy do drożdży. Następnie
Symfonia Smakówzaczynie). Dosypujemy posiekane orzechy i starty ser. Mieszamy końcówka do ciast drożdżowych, tzw. hakiem, przez około 10 minut, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek dzieży, będzie gładkie i lśniące. Na 1 minutę przed końcem wyrabiania d osypujemy posiekane orzechy i starty ser. Oprószonymi mąką dłońmi zagarniamy ciasto pod spód, formując kulę. Lekko natłuszczamy oliwą, przykrywamy ściereczką i odstawiamy(...)masłem. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypany mąką blat i chwilę wyrabiamy dłońmi. Formujemy kulę, lekko natłuszczamy oliwą i przekładamy do garnka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30-45 minut do napuszenia, w ciepłe miejsce bez przeciągów. Na 15 minut przed końcem wyrastania, zaczynamy nagrzewać piekarnik do 220 stopni C, bez termoobiegu. Garnek z wyrośniętym ciastem ostrożnie wstawiamy
cool and mintypotrawa zawdzięcza temu, że jest w niej wszystko tak jak w dziewczynach określanym mianem puttana. Ostatnia tutaj, ale nie ostatnia w ogóle jest bardzo prozaiczna. Miało to być ulubione szybkie danie dziewczyn w przerwach pomiędzy klientami. Niewątpliwie ilość hipotez była bezpośrednio związana z tym, że prostytucja jest zjawiskiem co najmniej ciekawym, a często pożytecznym. Wiedza na temat tego ile małżeństw(...)Wykonanie: Margarynę, mąkę i wodę ugniatamy razem i odstawiamy tak powstałe ciasto do lodówki na godzinę. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Z koncentratu i małej ilości wody robimy sos. Dodajemy trochę oleju, żeby sos był dość tłusty co spowoduje, że nie będzie nam wysychał podczas pieczenia. Dodajemy oliwki i doprawiamy za pomocą czosnku i chilli. Mieszamy z ugotowanym
Kryzysowa Książka Kucharskabloga zcukrempudrem , zmieniłam tylko nieco krem. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa galaretkowo-bananowa 3 galaretki cytrynowe 1 l wody 6-7 dużych bananów sok z cytryny do skropienia bananów masa śmietankowa z czekoladą(...)nabierze gęstej kisielowatej konsystencji. Gdy galaretka będzie gotowa na cieście posmarowanym dżemem rozłożyć banany. Banany obrać i przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć na cieście wzdłuż dłuższego boku rozkrojoną stroną do dołu. Następnie banany skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Na banany od razu wyłożyć gęstą tężejącą galaretkę i szybko wstawić do lodówki aby galaretka stężała. Gdy galaretki stężeją przygotować
Monia miesza i gotuje