szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:328/536)

Kremowy sernik z musem dyniowym pachnący cynamonem i wanilią 178

Jeden z najlepszych serników jakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina

DefinicjaSmaku
Pasta waniliowa 273

Wanilia… któż z nas jej nie zna. Nie wyobrażam sobie kuchni, słodkich wypieków czy pysznych lodów bez jej udziału. Od lat uwielbiana i ceniona

Słodkie okruszki
Prosta i szybka szarlotka (bez mleka) 250

Szarlotka to ciasto, które najczęściej gościło w naszym domu, gdy byłam dzieckiem. Kruchy spód, warstwa prażonych jabłek i wierzch ozdobiony ciastem. Po latach zmodyfikowałam ten przepis

Dieta bez mleka
Pijana śliwka 74

rumem, a połowę bez i tak też ułożyłam je na cieście. Z rumem ciasto nie nadaje się dla dzieci. Do miski wrzucamy jajka i ubijamy je na jasną puszystą masę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier (łyżka po łyżce). Ciasto ubijamy dość długo (ponad 10 minut), im lepiej ubite jajka tym większa pewność, że ciasto będzie puszyste. Do ubitych jajek(...)mąki, kakao i proszek do pieczenia. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy łyżką. Wykładamy na blaszkę o wymiarach (26X30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 35-40 minut. (do tzw. suchego patyczka). Studzimy. Odrywamy papier i ponownie wkładamy do formy w której się piekło. Do miski wkładamy zimne mascarpone, zimną

To co lubię - gotuję i polecam
CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ 94

tylko tak wygląda. Robi się je bardzo szybko,a jeszcze szybciej znika ze stołu.    Polecam,z pewnością będziecie zachwyceni. Ciasto: ( blacha 20 x 30 cm ) 35 dag margaryny 3/4 szklanki cukru 9 jajek 3 szklanki mąki pszennej 9 łyżek oliwy  3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 czerwony kisiel ( u mnie nie było(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec ok 40-45 min w 180 st.C . Gdy ostygnie ciasto przekroić na 2 części.  Masa serowa:  80 dag mielonego białego sera ok 1 szklanki cukru 25 dag masła 4 żółtka 1/2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru Masło roztopić,dodać ser wymieszany

Niespełnione zdolności kulinarne
Puszyste, maślane ciasto z jabłkami 175

szybka w przygotowaniu, a w smaku tak pyszna, że trudno się jej oprzeć. Polecam wypróbować! Tortownica, w której piekłam ciasto ma średnicę 22 centymetry.     Składniki: ok. 600g jabłek sok z połowy cytryny 160g masła 130g cukru 4 jajka szczypta soli 100g mąki pszennej 100g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania ciasta(...)przekładamy połowę ciasta *** *** Na ciasto wykładamy jabłka *** *** Na wierzchu rozsmarowujemy resztę ciasta *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Tarta z kremem kokosowym 138

odnaleźć i przestawić na tryb praca i obowiązki. W sumie to ciekawe, że do przyjemnych rzeczy człowiek tak szybko się przyzwyczaja i tak łatwo odzwyczaić się od codziennej, mniej przyjemnej rutyny. Małym motywatorem została dziś Tarta z kremem kokosowym – ciasto nagroda dla przetrwanie ciężkiego dnia i wypełnienie wszystkich zaplanowanych obowiązków Tarta z kremem kokosowym to przepis zupełnie niedietetyczny, choć(...)bez laktozy :)). Tarta z kremem kokosowym przepis na keksówkę o długości 16 cm 300 g mąki pszennej 200 g masła szczypta soli jajko 50 ml zimnej wody + puszka mleczka kokosowego + domowy dżem z czarnej porzeczki + serek mascarpone + wiórki kokosowe Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier, masło pokrojone na kawałki, śmietanę i jajko. Zagniataj do uzyskania gładkiego i sprężystego ciasta

365 dni dookoła kuchni
Chleb bez zagniatania pieczony w garnku 150

drożdże. Dodać mąkę, sól i dobrze wymieszać. Ciasto zrobi się lepkie i kudłate. Przykryć miskę folią spożywczą. Niech wyrasta co najmniej 8 godzin, a nawet 12 do 18, w temperaturze pokojowej, około 21. 2.  Ciasto będzie gotowe, kiedy na powierzchni będzie dużo pęcherzyków. Na posypanym blacie kuchennym lub stolnicy umieścić ciasto, złożyć je na raz lub dwa. Przykryć luźno(...)Delikatnie uformować z ciasta kulę, dodając tylko mąki by nie kleiło się do dłoni i powierzchni roboczej. Czystą ściereczkę kuchenną obwicie posypać otrębami, położyć na nim ręczniku ciasto, opatulić zostawić do wyrośnięcia na jeszcze 1-2 godziny. Ciasto będzie gotowe do pieczenia kiedy podwoi objętość a miejsce po wgnieceniu palcem nie będzie szybko odskakiwać. 4.  Do rozgrzanego

Anioły w kuchni
Kruche ciasto z jogurtem i jeżynami 241

łyżka rozpuszczonego masła lub oleju Przygotowanie: Ciasto kruche przygotowałam w moim nowym robocie, po prostu wrzuciłam składniki do misy, włączyłam funkcję wyrabiania ciasta, a po 40 s, ciasto kruche było gotowe. Wy możecie ciasto przygotować ręcznie siekając wszystkie składniki nożem i szybko je wyrobić, gdyż ciasto kruche „nie lubi” temperatury rąk. Przygotowane ciasto dzielimy na pół, przekładamy do woreczków(...)całe jajko i rozpuszczone masło, wszystko dokładnie łączymy, najlepiej za pomocą trzepaczki. Masę jogurtową wykładamy na podpieczone, przestudzone ciasto na masę jogurtową z budyniem. układamy pojedyncze jeżyny. Wyciągamy drugą część ciasta i obieraczką do warzyw lub na tarce ścieramy resztę ciasta, Pieczemy w temperaturze 180 C przez ok. 45-50 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Studzimy nie wyjmując ciasta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIECZONE PĄCZKI W PIEKARNIKU 1750

Coś zebrało mnie na upieczenie pączków tyle tylko , że  wybrałam  pączki pieczone w piekarniku.Są zdrowe ,prawie dietetyczne i bez grama tłuszczu.Mięciutkie , puszyste i przepyszne.Przepis znalazłam na blogu Kwestia Smaku   .Polecam ten przepis bo jest naprawdę dobry. 16 sztuk Składniki : ********************* 100 ml.ciepłego mleka 50 g.świeżych drożdży 370 g.mąki 50 g.cukru(...)Następnie ręką przez 10 minut lub mikserem z hakami na czwórce 7 minut ubijamy CIASTO , aż będzie gładkie. Masło kroimy na małe kosteczki i po kawałku dodajemy do ciasta stale ubijając następne 7 minut.Przykrywamy ściereczką i zostawiamy ciasto na 1 godzinę. Wrośnięte CIASTOuderzamy pięścią i szybko zagnieść ręką .Utworzyć z ciasta kulę ,wyłożyć na stolnicę posypaną mąką ,rozklepać ręką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lody w bezie włoskiej na tartaletce 118

cukrem, Do masła dodajemy jajka i eksrakt waniliowy. Kiedy masło osiagnie kremową konsystencję stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na niskich obrotach, do połączenia się składników. Ciasto na pół godziny wkładamy do lodówki. Gotowe ciasto wałkujemy, dziurkujemy i wykładamy nim foremki. P ieczemy 15 min. w tem. 170 stopni. Tartaletki zostawiamy aż wystygną(...)zgęstnienia. Beze wkładamy do worka zdobniczego. Lody układamy na tartaletkach i nakładamy na nie szczelnie bezę włoską. Nie bardzo grubo, tylko tak żeby przykryła lody. Beza działa na lody jak termos i utrzymuje ich chłód. więc nie trzeba się bać że lody szybko się roztopią. Bezę opiekamy palnikiem (jeśli go nie macie, możecie to zrobić w piekarniku

Lili w kuchni
Tarta z truskawkami i waniliowym kremem mascarpone 27127

mascarpone i truskawkami: Schłodzone ciasto wykładamy na stolnicę wyłożoną folią spożywczą. Przykrywamy ciasto folią spożywczą i rozwałkowujemy na 4 mm placek. Zdejmujemy wierzchnią warstwę foli i całość nawijamy na wałek w rulon. Rulon z ciasta rozwijamy na formę do pieczenia tart. Dociskamy ciasto do spodu i boków formy. Zdejmujemy folię i usuwamy nadmiar ciasta. Ciasto wstawiamy do lodówki(...)Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Przykrywamy folią aluminiową i zasypujemy fasolą, aby ciasto nie wyrosło przy pieczeniu. Pieczemy 10-15 min w 180'C z funkcję termoobiegu, bez termoobiegu w 200'C. Następnie zdejmujemy folię spożywczą i fasolę. Dopiekamy ciasto jeszcze przez 10-12 min. tak aby się ładnie zarumieniło.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. * W międzyczasie przygotowujemy

kulinarnyJa
Piernik przekładany powidłami śliwkowymi 217

się da. A dzisiaj mam dla was szybki i prosty przepis na pyszny i pulchniutki piernik. Przełożony powidłami. Bo oczywiście w święta bez niego ani rusz. Składniki: 1,5 szklanki mąki tortowej 4 płaskie łyżki imbiru 3 łyżki przyprawy do piernika płaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 łyżek miodu 125 g roztopionego masła pół szklanki(...)śliwkowych Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Formę wykładamy papierem. (Ja piekłam go w silikonowej keksówce, ale nie polecam bo piernik sporo urósł, a keksówka się w czasie pieczenia zdeformowała. Mój piernik wyszedł kanciasty). Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy imbir, przyprawę do piernika, sodę, proszek do pieczenia oraz sól. Wszystko razem wymieszać. Do rondelka wkładamy masło i miód

Moje pyszne gotowanie
Domowe bułki do hamburgerów 161

Zachwyciłam się tymi bułeczkami ! Już na pewno nigdy nie kupię gotowych. Robi się je szybko, przepis jest bardzo prosty. Pięknie wyrosły, w środku są puchate i delikatne, ale broń Boże gąbczaste. Oczywiście bułki też doskonale smakują bez mięsnych hamburgerów  :). Do ich upieczenia wykorzystałam przepis Doroty z bloga  Moje wypieki . Przepis ten umieszczam(...)mąki. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto, dosypując więcej mąki jeśli zajdzie taka potrzeba. Ja zużyłam 3 szklanki. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładamy na posypany mąką blat, dzielimy na osiem części i formujemy bułeczki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każda bułeczkę mocno spłaszczamy dłonią

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania