szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:326/536)

Wielkanocne menu - 15 przepisów na słone dania 155

Świetnie smakuje podane z ziemniakami jak i świeżym pieczywem. 7. Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. 8. Pieczeń rzymska z jajkiem to pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego. Taka pieczeń jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i świetnie prezentuje się na stole(...)też świąteczny obiad. 11. Najlepsza i najprostsza przekąska wielkanocna - szynka konserwowa nadziana pastą jajeczną . Szybka i łatwa do przygotowania. 12. Jajka w szynkowych kubeczkach . Do galaretki dodałam marchewkę oraz groszek, dzięki którym poniższa przekąska na zimno jest jeszcze bardziej syta. 13. Pasztet z pieczonych wątróbek z dodatkiem surowego, wędzonego boczku to pomysł na idealny dodatek do pieczywa. Poniższy pasztet przygotowuje

Ugotować
Pizza owocowa 113

pachnąca. Przygotowuje się ją bardzo prosto i szybko. Nie trzeba długo czekać aż wyrośnie. Składniki na cienkie ciasto drożdżowe: 20 g drożdży świeżych lub 8 g drożdży suchych ½ szklanki letniego mleka ½ szklanki cukru szczypta soli 40 g masła, (roztopionego i przestudzonego) 1 jajko (miałam 2 żółtkowe) 2 szklanki mąki pszennej śliwki bez pestek, pokrojone w ósemki czerwone porzeczki (szklanka(...)miękkim masłem. Mieszamy formując między palcami na kruszonkę, ale niezbyt grubą. Ciasto formujemy na wielkość blachy za pomocą wałka, tak jak na pizzę, ciasto w tym przepisie będzie cienkie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią ciasto. Kroimy nie do końca na tyle części ile chcemy mieć kawałków. Układamy obok siebie ćwiartki śliwek, posypujemy porzeczkami, posypujemy równomiernie kruszonką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami 335

sprawdzi się sam budyń, bez dodatku tłuszczu. I owoce, u nas w lato muszą być maliny, więc musiały i na babeczkach zawitać. Ale takie babeczki np z karmelizowanymi śliwkami czy naprawdę dowolnymi owocami, również spełnią wasze oczekiwania Do roboty zatem! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/08\/babeczki6.jpg","recipeIngredient":["Ciasto(...)owocami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto\r","Ze sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagnie\u015b\u0107 elastyczne ciasto.\r","Ciasto zawin\u0105\u0107\u00a0w foli\u0119 i wsadzi\u0107 do lod\u00f3wki na godzin\u0119.\r","Po tym czasie wylepia\u0107 ciastem nat\u0142uszczone foremki.\r","Piec do zrumienienia w 180 stopniach.\r","\r","Krem\r","Ugotowa\u0107

Mieszam w Garnku
Trufelki z herbatników z cynamonową nutką. 138

Dzisiaj mam dla Was takie małe słodkości, pyszne trufelki, bardzo słodkie i wyjątkowe w smaku. Pachnące cynamonem, więc kojarzą się ze świętami. W sumie to można

Izabelawkuchni
Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym 176

waniliowego (bez cukru) 1 łyżka soku z cytryny Na polewę krówkową 1 puszka masy kajmakowej (510 g) 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka słonecznika łuskanego WYKONANIE Spód migdałowy: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały, cukier puder, dodać szczyptę soli, jajko i posiekane nożem (na mniejsze kawałki) masło. Zagnieść dłońmi jednolite ciasto, zawinąć(...)lodówki.  Można również od razu po zagnieceniu ciasta wylepić je na dnie formy i włożyć do lodówki (ja spód przygotowuję dzień wcześniej, wylepiam więc dno formy, nakładam folię spożywczą i wstawiam do lodówki na całą noc). Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C, ciasto ponakłuwać widelcem, włożyć do piekarnika i piec 15 minut. Wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Masa serowa

Passions hobbies life
Piróg biłgorajski 188

Można go jeść na obiad, ale można też posmarować masłem i zajadać z wędliną. Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa” ale oczywiście można upiec w cieście krucho-drożdżowym. Piróg robi się dość szybko i jest mało kłopotliwy, warto poprzedniego dnia na obiad ugotować większą ilość ziemniaków. Inspiracja . Składniki na dwie keksówki(...)misce, dodać ser biały, kaszę, mięso, śmietanę, jajka, przyprawy. Dokładnie wyrobić, tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Formę wysmarować masłem, wysypać płatkami owsianymi lub otrębami. Ciasto rozdzielić na dwie formy, ugnieść, wyrównać. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z piekarnika, na 20 min pozostawić w formie, po czym ciasto oddzielić od boków formy, formę

moj przepis na
Makowiec japoński 164

inaczej- makowiec bez spodu, lub makowiec dla wegetarian, makowiec bezglutenowy... To ciasto z masy makowej, aromatyczne i bardzo święteczne! Dodatkowo szybko się je robi, i ja nazwałam je ciastem bezstresowym! Składniki -puszka gotowej masy makowej z bakaliami najlepiej -3 duże jabłka starte na największych oczkach szklanka cukru pudru- u mnie cukier Diamant zmiksowany na puder szklanka rodzynek JUMBO(...)rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą makową. Nie robotem ale już łopatką.Posypać płatkami migdałów. Blachę 30x20 wyłożyć papierem i wylać masę , wyrównać i piec około 50 minut w 175 stopniach. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Wielkanocna Baba z jajami ;) 174

pokrojeniu i wymieszaniu, zieleniny wydaje się dość dużo, ale podczas pieczenia "siądzie". Układając w formie trzeba więc trochę docisnąć. Żeby mieć pewność, że po upieczeniu nie będzie wolnych przestrzeni, można też liście (w zależności od wybranego rodzaju) najpierw poddusić na patelni - wtedy lepiej doliczyć jeszcze 200 g. Składniki: Ciasto: 300 g mąki ¼ łyżeczki soli 3 łyżki oleju 8 łyżek(...)twardo 4 łyżki startego grana padano 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Mąkę wymieszać z solą. Połączyć z olejem i wodą. Dodać pokrojone na małe kawałeczki zimne masło. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (⅓ i ⅔). Każdą porcję zwinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Liście umyć, osączyć, drobno posiekać. Ewentualnie poddusić na łyżce oleju. Sery, czosnek

Pełny talerz
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 393

szybki w przygotowaniu deser.  Ciasteczka wyglądają efektownie i będą piękną ozdobą każdego przyjęcia, pikniku czy spotkania ze znajomymi.  Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Składniki: masa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy opakowanie ciasta francuskiego cukier puder  odrobina mleka Ciastka z Ciasta(...)Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości ok. 8x8 cm. Na każde ciasteczko będą się składały trzy kwadraty: dwa z nich nakładamy jedno na drugim i wycinamy wzór (u mnie serduszka, jednak można posłużyć się np. niedużą szklanką), a następnie nakładamy na trzeci kwadracik bez wyciętego kształtu. Podobnie postępujemy z resztą ciasta, przekładamy na papier do pieczenia

Słodka Strona
It's cookie time! 274

Kto z nas nie lubi ciasteczek? Chyba większość za nimi przepada, co jest rzeczą zrozumiałą.  W sklepach coraz częściej możemy natknąć się na "zdrowe" ciasteczka

peanutbuttermonster
Do agrestu podejście drugie 176

próba zaliczona na piątkę z plusem. Ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć przepisu na takie ciasto, skorzystałam z proporcji na kruche ciasto i bezę z Cheesecakes baked and chilled wydawnictwa  The Australian women's weekly . Tartaletki z agrestem i bezą Składniki: (na 6 sztuk) ciasto: 225 g mąki pszennej 40 g cukru 125 g zimnego masła 2 żółtka(...)agrestu 25 g cukru beza: 2 białka 100 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem. Dodać zimne masło, posiekać. Wbić żółtka, połączyć. Dodać śmietany do otrzymania gładkiej konsystencji. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić 1 godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, każdą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Delikatne bananowo-maślankowe placuszki śniadaniowe 140

Ja i moja pociecha wprost przepadamy za placuszkami. W niektóre dni stosuję sprawdzone i lubiane przez nas przepisy. W inne eksperymentuje ze składnikami i smakami. Przyznam

Słodkie okruszki
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 200

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto rodzynkowiec 125

Pyszne ciasto rodzynkowiec to idealny deser na każdą okazję. Mocno czekoladowe ciasto przełożone delikatnym kremem i polane czekoladą z rodzynkami w alkoholu. Ciasto na pewno zadowoli

Kuchcik gotuje
Sernik na zimno truskawkowo- różana zebra. 927

Wszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób

Malinowe Pocałunki
Ciasteczka z musli dietetyczne 182

Ciasteczka z musli dietetyczne, a moje dziecko nawet wzięło sobie parę do szkoły. No cóż wszystkie warunki spełnione. Ciastka bez dodatku rafinowanego cukru , więc idealne

codojedzenia
Przepis na dietetyczne burrito meksykańskie 155

przepisie poniżej pokażę Wam jak zrobić dietetyczne burrito, które nie tylko zachowuje smak i aromat klasycznego przepisu, ale jest też zdrowsze.  W klasycznym burrito nie można obejść się bez fasoli czy kukurydzy, jednakże ja nie dodałam ich do przepisu, gdyż chciałam ograniczyć ilość węglowodanów. Efekt? Bardzo zadowalający, dlatego dietetyczne burrito często będzie gościć na moim stole.  Klasyczne(...)papryka słodka, chili, sól, pieprz, bazylia, oregano, kolendra   oliwa z oliwek   1 łyżeczka cukru brązowego SKŁADNIKI CIASTO   2 jajka   100 g płatków owsianych (1 szklanka)   150 g jogurtu naturalnego gęstego   ½ łyżeczki proszku do pieczenia INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA - FARSZ 1 Na oliwie zeszklij na umiarkowanym ogniu drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj mięso mielone, sól

A to pestka
Ciasto dyniowo- pomarańczowe z kardamonem i polewą karmelową 98

upiec. Zrobiłam więc ciasto w małych foremkach keksowych. Pachnie jesienią, pomarańczą, wanilią, kardamonem i dynią. Jest miękkie,wilgotne i bardzo smaczne. Nie należy go długo ucierać, wystarczy tylko wymieszać składniki. Dodatek polewy karmelowej wieńczy całość i podkręca smak ciasta. Chyba bardziej nie muszę przekonywać… Ostatnio namiętnie wertuję karty słodkiej pozycji Hannah Miles na desery bez użycia piekarnika. Kopalnia(...)uroczych zdjęć i inspiracji. Składniki 200g pieczonej lub gotowanej dyni 1 pomarańcza + skórka starta 50ml mleka 50ml śmietanki kremowej 100g oleju kokosowego 2 jajka 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 czekolada karmelowa firmy Wedel 1/2 łyżeczki karadamonu garść płatków migdałowych Wykonanie Dynię upiec lub ugotować, przestudzić, pozbawić skórki i pokroić

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem, bez glutenu 237

Smaczne i szybkie w przygotowaniu pożywne ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem. Bez mąki pszennej. Użyłam mąki migdałowej, ale dobrze zmielone migdały też będą dobre. Podczas pieczenia ładnie pachną i wybornie smakują, a ponieważ mają dużo zdrowych dodatków i są bez białego cukru nie mam wyrzutów sumienia, sięgając po kolejne ciasteczko:). Bardzo polecam… (inspiracja ze strony Food52(...)czubate łyżki masła orzechowego naturalnego (może być również migdałowe) 3/4 szklanki mąki migdałowej 1/4 szklanki wiórków kokosowych   1. Słonecznik i sezam wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Prażyć w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 10 minut, aż sezam trochę się przyrumieni (proszę uważać, żeby nie przypalić). Po wyjęciu

Mała Cukierenka
Naleśniki 213

Większy dział mleka skutkuje też większą wydajnością mieszanki, t.j. większą ilością możliwych do przygotowania z niej placków. Tym czego nigdy nie stosujemy jest proszek do pieczenia. Natomiast używamy czasami wody gazowanej, co czyni ciasto nieco bardziej puszystym. Nie stosujemy jogurtu, w tym naturalnego, lecz jest to spotykane. Można dodawać takie składniki jak cukier czy cukier waniliowy. Od razu uprzedzamy(...)eksperymentów przed nabyciem większego doświadczenia. Jednym z najważniejszych parametrów jest gęstość, gdyż ciasto powinno łatwo rozlać się po patelni, tak abyśmy kilkoma ruchami pokryli całą jej powierzchnię bez pozostawiania „dziur”. Z tego punktu widzenia ważna jest też odpowiednia temperatura patelni – zbyt gorąca sprawi, że ciasto zbyt szybko się zetnie lub trwale przywrze, ale zbyt chłodna też niesie ryzyko przywarcia

Kulinarna Pokusa
Drożdżówka z kruszonką 447

drożdżówką jest jeden problem - wyrabianie. Mam przepis na szybką drożdżówkę sypaną z niezwykle delikatną kruszonką. Osobiście robię taką zawsze, gdy najdzie ochota na coś drożdżowego. 10 dag świeżych drożdży 22 dag cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3/4 szklanki mleka 20 dag masła 4 jajka 64 dag mąki pszennej szczypta soli Mleko podgrzać (ma być letnie), masło stopić, jajka roztrzepać. Przygotować(...)małe drożdżówki ( 12 x 25 i 10 x 28) lub 1 dużą (23 x 33). Foremki wysmarować odrobiną margaryny i oprószyć bułką tartą. Ciasto wykładamy w foremki do połowy ich wysokości ( w czasie pieczenia powinno podwoić swoją objętość), posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i jeszcze przez

Kuchcik gotuje
Ciasto Shrek 383

Ciasto: Białka ubijamy ze szczyptą soli. dodajemy  cukry i cukier waniliowy. Dalej ubijając dodajemy żółtka. Miksujemy ,aż wszystko ładnie się połączy. Na koniec dodajemy olej, chwilę ucieramy i małymi porcjami dodawać obie mąki z proszkiem,Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą.  Ciasto  wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Wymiary blaszki  36 x 25 cm. Pieczemy(...)zacznie się ,,delikatnie” ścinać. Ubijamy schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Następnie  delikatnym strumieniem wlewamy  przygotowaną, zimną galaretkę, pamiętając, by cały czas miksować.  Masa szybko stygnie , wiec nie można zrobić jej wcześniej. Wykonanie ciasta: Na masę zieloną lekko schłodzona układamy delicje,obok siebie, czekolada do góry.  Wykładamy masę śmietanową. Pamiętajmy, by ciasto było już całkiem

W kuchennym oknie Ewy
Rolada orzechowa 204

łyżki słodkiej śmietanki - 3 łyżki rumu - esencja migdałowa Do przesianych sypkich składników ścieramy na tarce margarynę. Rozcieramy palcami na drobną kruszonkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i łączymy, szybko zagniatając. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, najlepiej na noc (a minimum – 2 godziny). Orzechy , do masy, zawsze wcześniej podpiekam na patelni lub w piekarniku, wydobywa(...)ciasta i masy. Gotowe rolady wkładamy w papierze do dużych keksówek. Papier lekko zawijamy, aby ciasto za bardzo się nie przyrumieniło. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 50 minut. Po wyjęciu – studzimy i polewamy lukrem. Jeżeli chcemy zamrozić, mrozimy bez lukru. Ciasta z orzechami mają swój niepowtarzalny smak, którego niczym nie da się zastąpić. Pewnie

mojewypiekiinietylko