Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienierazem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy zimne masło i siekamy nożem. Dodajemy żółtko, cynamon, puree z dyni i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy dowolne kształty foremką. Ciastka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 oC przez około 11-13 minut (aż będą rumiane). Studzimy
Słodkości na talerzużółtka szczypta soli Mąkę mieszamy razem z cukrem pudrem i solą. Następnie dodajemy masło i sikamy nożem. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy dowolne kształty foremką. Ciastka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy około 10 minut w lodówce. Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut
Słodkości na talerzuZ dzisiejszym przepisem łączy się ciekawa i dość zabawna historia, którą chętnie się z Wami podzielę. :) Tiramisu kocham od kiedy pamiętam, czyli ... Nie pamiętam od kiedy
Garniec Magaliesmaczne, choć moim zdaniem opcja z kwaśnym dżemem jest jednak lepsza:) Smak kardamonu w ciasteczkach jest bardzo delikatny i wyważony. Same ciastka są przepyszne: mięciutkie, puszyste, wspaniale wyrośnięte. Jak wszystkie muffiny tak i te przygotowuje się bardzo szybko i prosto. składniki: suche: 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka kardamonu mielonego mokre: 2 jajka
6nieboMuffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno jabłkowe. Ich lekkość i puszystość - bardzo zaskakuje! Robi się je łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. A tak nawiasem - to cydru absolutnie nie czuć, więc ciastka spokojnie nadają się dla dzieci. Użyjcie ulubionej marki, bo nie chcę Was namawiać do konkretnego... (9 sztuk) 100g
Di gotujeniż klasyczne ciastka maślane. Nieźle, prawda? Aaaa, jak już taką książkę macie w swoich rękach i przymierzacie się do upieczenia ciastek z któregoś przepisu, to od razu zróbcie z podwójnej porcji, poważnie! Jedna porcja znika zbyt szybko ;) Wasza BLONDYNKA
Blondynka GotujeProste i szybkie danie - w wigilię obowiązkowo pojawiały się pod koniec pośniku, to był taki słodki akcent, bo ciastek i słodyczy tego dnia nie jedliśmy. Racuchy smażone na patelni, posypane cukrem pudrem, raz większe, raz mniejsze (zależy kto smażył) zawsze były pyszne. Przepis ilustrowany tego dania znajdziecie tutaj . 0,5 kg mąki pszennej 20 g. świeżych drożdży
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSłynny deser Lava cake- czyli ciastko lawa z płynnym środkiem. Uchodzi za trudny do zrobienia, choć w rzeczywistości jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Intensywnie czekoladowy, każdy kolejny kęs sprawia coraz więcej radości ;) Najważniejszą rzeczą jest czas pieczenia. Trzeba wyczuć odpowiedni moment ;) Następnych razem, gdy zrobię ten deser, będę piekła go o minutkę krócej, aby środek był jeszcze bardziej płynny
Nastoletnie Wypiekaniedeser zawsze mi smakuje i to z każdymi owocami, które akurat są w domu:) Jest szybki, pyszny i efektowny. Polecam:) Składniki: brzoskwinie (mogą byż też z puszki); jogurt grecki lub bałkański; ciastka owsiane Digestive lub inne; Wykonanie: Sposób wykonania taki sam jak tutaj . Deser przygotowałam bez cukru. Wyszedł bardzo dobry, nie za słodki i nie za kwaśny:) Wytarczyła "słodkość
In my kitchenOstatnio w modzie jest zdrowe jedzenie i bycie FIT, więc czas na przepis na pyszne ciastka owsiane :). Niektórzy z Was rozpoczęli akcję "Bikini 2015", są one dla Was idealną przekąską lub szybkim śniadaniem. Ja je jem pomiędzy normalnymi posiłkami ;) Uwaga!!! Znikają w bardzo szybkim tempie ;) Składniki, 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 szklanki
cooklifeDziś szaro, buro i sentymentalnie za oknem. Z sentymentu, wspominając dzieciństwo zrobiłam pyszne szyszki z ryżu preparowanego. Oryginalny przepis zawiera cukierki krówki, ja z córami ułatwiłam
kolorowotorcikowodosyć słodkie, ładnie pachną wanilią i orzeszkami. W środku są trochę miękkie. W przygotowaniu są szybkie i proste. Bardzo mi smakują, polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka z KAMYKAMI Składniki na około 18 sztuk: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Mała Cukierenkapiątkowy wieczór prezentuję przepis na pyszne muffinki cytrynowe. Muffinki są szybkie i łatwe do przygotowania. Ucieszą podniebienie nawet najbardziej wybrednych smakoszy. SKŁADNIKI: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru kryształu, 2/3 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 100g margaryny, 1 mała cytryna, ½ szklanki cukru pudru, 3 łyżki Nata de Coco z cytryną w żelu(...)wierzch przestudzonych muffinek. Zachęcam do zakupu produktów ZENTIS . W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów
Tradycyjna kuchnia Kasiwylałam ją do formy tak zwanej keksówki silikonowej, na czekoladę ułożyłam całe ciastka i wstawiłam do lodówki. Następnie zabrałam się za przygotowanie nadzienia. W pierwszej kolejności zmiksowałam ciastka na tak zwany proszek. Potem zmiksowałam drażetki M&M. Na końcu przygotowałam domowe masło orzechowe miksując orzechy ziemne niesolone ze szczyptą soli i z cukrem pudrem. Do miski wyłożyłam(...)wydaje Wam się za rzadka, dosypcie więcej proszku ciasteczkowego, ja właśnie tak dopracowywałam konsystencję masy. Na końcu masę szybko zagniotłam ręką. Z części uformowałam prostokąt wielkości keksówki o grubości 1 cm i ułożyłam nadzienie na w keksówce na warstwie ciastek. Teraz przyszedł czas na roztopienie gorzkiej czekolady, którą wylałam na warstwę z nadzieniem i wstawiłam do lodówki
Blondynka Gotujedrugiego podejścia. Tym razem udało mi się wygrać ;) Moje uwagi Jeżeli gniazdka podczas smażenia lekko się porozwijają, można spróbować je szybko jeszcze raz uformować tuż po wyjęciu np. dwoma widelcami Z jednego placka wychodzi ok. 3-4 gniazdek Ciastka nie powinny być ciasno pozwijane Składniki: 2 szklanki mąki luksusowej (z małym czubkiem) 3 żółtka 1 jajo 3 łyżki roztopionego
Pełny talerzCiasteczka migdałowe Na około 25 szt: 115 g mąki pszennej 135 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g cukru
peggiwkuchniMam lekkie zaległości. Kilka przepisów czeka na publikację już od świąt, a ja ciągle nie mogę się za nie zabrać. I wciąż dochodzi coś nowego. Mam
peggiwkuchnidlatego, że ciasteczka: są niebywale szybkie i proste w wykonaniu, ze składników łatwo dostępnych, smakują wszystkim, jest na nie kilkanaście możliwości. Do ciasteczek można dodać dowolny dżem, konfiturę, powidła, twaróg z cukrem waniliowym lub ulubioną marmoladę smakową. Polecam do popołudniowej kawy, przy dobrym towarzystwie, do celebracji chwil i zabawnych rozmów Ciastka są pyszne, wręcz uzależniają, cieszą oko i podniebienie
Zasmakuj Kuchnikojarzy mi się ze Świętami. A dodatkowo jest jedną z moich ulubionych przypraw :) Choć w tym roku lista świątecznych ciastek, została już dawno ustalona i zamknięta, to nie mogłam się oprzeć pokusie... Pyszne, kruche i cynamonowe, banalnie proste i szybkie w wykonaniu nic dodać, nic ująć ;) Ps. nie wiem czy dotrwają do Świąt :) SKŁADNIKI: 180 g zimnego masła(...)schłodzić przez około godzinę. Ciasto rozwałkować na płat o grubości 4-5 mm, podsypując delikatnie mąką. Wycinać gwiazdki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy ciastkami, można zostawić niewielkie odstępy, gdyż podczas pieczenia nie rosną. Piec około 13-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po przestudzeniu udekorować czekoladą, najlepiej przy pomocy silikonowego pędzelka
Kuchnia w opałachTo ciasto to petarda, szybko się je robi, szybko stygnie i szybko znika. Polecam zabieganym przed świętami, będzie idealny deser a nie trzeba długo stać przy
Moje Małe CzarowanieSmakują wyśmienicie. U nas cieszą się ogromnym powodzeniem i bardzo szybko znikają. Składniki: ½ kg mąki tortowej typ 450 200 g masła 82% 5 dag drożdży z
Przepisy BabciMiękkie i słodkie pierniczki ozdobione lukrem królewskim. Są szybkie i bezproblemowe w przygotowaniu. Dobre od razu po upieczeniu, dodatkowo zmiękną jeśli zostawimy je bez przykrycia w
cool and mintyW niedzielne popołudnie upiekłam z dzieciakami proste i szybkie babeczki z nutką wanilii i czekoladą. Użyłam sylikonowej formy z kształtkami zwierzaków, ale równie dobrze można użyć
Kuchnia domowa AniGdy mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego w przygotowaniu warto sięgnąć po ciasto francuskie. Z jego udziałem szybko przygotujemy coś słodkiego w dosłownie kilkanaście minut
Monia miesza i gotujePrzepis z okresu wojny, lub tuż powojennego. Bardzo prosty przepis, szybki w przygotowaniu, a składniki dostępne w każdym domu. Potrzebne tylko jajka, mąka i tłuszcz do
królestwo garówNie ma to jak coś słodkiego i do tego szybkiego. Ekspresowe pączki zadowolą każdego- i maluszka i dorosłego. Największą zaletą pączków jest to że w
Smaki EdytySkładniki: 2 op ciastek owsianych lub pełnoziarnistych 0,5 kostki masła 1 mała puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru
Luźna Kuchnia