Dziś zapraszam na pyszne rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe jako deser do popołudniowej herbaty. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1/2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE 1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki(...)zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem
Tradycyjna kuchnia KasiOstatnio poszukiwałam przepisu na takie cieniutkie pierniczki ala Ikea i znalazłam przepis na moim ulubionym blogu Kasi Guzik: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2013/11/Najlepsze-Pierniczki-przepis-na-swiateczne.html Przetestowałam ten przepis lekko modyfikując
Ana Mari's worldtajemniczą nazwą kryją się rozpływające się w ustach, miękkie, delikatne „ciastka” z płynnym karmelowo-czekoladowym wnętrzem. Porcja idealna na raz! Przygotowuje się je bardzo szybko, piecze max. 15 minut i zjada jeszcze gorące. Najlepiej smakują z kulką lodów waniliowych. Przepis na ten deser pochodzi z programu Chuck’a Hughes’a „Chuck’s Day off”. Składniki: 200 g białej czekolady(...)napełniamy ramekiny do połowy ich wysokości (z przepisu wychodzi ok. 6 porcji). Pieczemy 10-15 minut, aż wierzch zrobi się brązowy. Jeśli zależy Wam na bardzo płynnym środku pieczcie ciastka nie dłużej niż 10-11 minut (ja swoje piekłam 15 min.). Deser podajemy od razu po wyjęciu z pieca. Dla fajnego kontrastu smakowego możemy go posypać solą gruboziarnistą. Smacznego
MyCookBook.plciasto chodziło za mną od długiego czasu. Połączenie ciemnych ciastek, bananów i pysznego karmelu... na same wspomnienie ślinianki zaczynają mi pracować :). Pyszne pod każdym względem. Goście zadowoleni, wszystkim smakowało. Jedną z wad był fakt, że za szybko się skończyło ;). W tym cieście/deserze zawitała nowość SM Mlekovita świetna śmietanka 36%. I nie ma już mowy, żeby się
Malinowe PocałunkiCranberry Noel to jedne z moich ulubionych świątecznych ciasteczek i muszę przyznać, że od kilku lat nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez tych kruchych i bardzo
babka w formiekrewnych? Myślę, że świetnie do tego nadają się ciasta florentynki. Znalazłam je u Doroty . Słodkie, pełne bakalii, chrupiące. Do tego szybkie i proste w wykonaniu. Frajda przy pieczeniu dla dzieciaków, a i one same chętnie spałaszują takie ciastka z mnóstwem bakalii od Bakalland . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Dziś zapraszam Was na przepis na orzechowe kuleczki deserowe. Kuleczki przygotowałam na bazie ciasteczek i masła orzechowego. Wyszły
Słodkie okruszkiciasteczka, bez dodatku cukru. Słodkie, miękkie i bardzo szybkie w przygotowaniu. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 ½ szklanki płatków owsianych 2 duże jabłka 1 duży dojrzały banan 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła (¼ kostki) 1 jajko 1 ½ łyżki miodu 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Płatki(...)Rozpuścić masło 5. Roztrzepać jajko i dodać masło 6. Wymieszać mokre składniki 7. Wymieszać masę jabłkową z płatkami owsianymi 8. Dodać czekoladę i delikatnie wymieszać, uformować ciastka Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasteczka owsiane z bananem Artykuł Ciasteczka owsiane z bananem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plTłusty Czwartek świętowaliśmy tradycyjnymi pączkami , ale chłopaki narzekali, że jakoś szybko zniknęły i zażyczyli sobie więcej. Cóż było robić, wzięłam się za zagniatanie ciasta bo karnawał właśnie się kończy i następne pączki usmażę prawdopodobnie dopiero za rok. Zwykle na Ostatki robię faworki np. takie pieczone , ale tym razem wedle zamówienia będą pączki, tyle że z innym nadzienie niż zwykle. Moje(...)pączki właśnie z budyniem. Chociaż tradycyjne pączki nadziewam konfiturą albo powidłami przed smażeniem to w przypadku budyniu lepiej zrobić to wstrzykując nadzienie, budyń albo jakiś krem, dopiero po usmażeniu ciastek. Tak jest wygodniej i mamy pewność, że nie wypłynie podczas smażenia. Słowo się rzekło i niniejszym Smaczna Pyza zaprasza na puszyste, domowe pączki nadziane waniliowym budyniem. Brzmi dobrze, prawda
Smaczna Pyzawodzie. W smaku rewelacja, łatwe do przygotowania. Przepis jest stary, znany i wypróbowany. Zawsze się udają i szybko znikają. Jeśli nie próbowaliście to koniecznie musicie skorzystać z przepisu i upiec. Jeśli macie ochotę na inne rogaliki to znajdziecie je w zakładce CIASTKA. Podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki (na około 45 rogalików) 500 g mąki pszennej
O kuchni z uczuciemWszystko to co tygryski lubią najbardziej. Ciasto czekoladowe, wilgotne, bez potrzeby nasączania. Krem z ciastek oreo, chrupiąca pralina orzechowa i czekoladowy krem ganache. Ozdobiony polewą lustrzaną i tym co dzieci lubią najbardziej. Tort marzenie moich najmłodszych. Chciały bardzo szybko się do niego dobrać. Nie jest trudny. Łatwe ciasto czekoladowe upieczecie bez użycia miksera. Krem oreo
Piekarz-Kucharz-GarkotłukJedne z najlepszych ciastek jakie jadłam. I to nie ze względu na "posiadanie" M&M'sów w przepisie, ale na to, że są na prawdę dobre. Bardzo szybko się je robi, więc nawet dzieci poradzą sobie z tym przepisem bez problemu. Ja robiłam je późnym wieczorem i zajęło to na prawdę niewiele czasu. Sama nie wiem, ale jakoś
CookYourselfSmaczne i proste kruche waniliowe ciasteczka z pewnością przypadną do gustu dzieciom, jak i starszym wielbicielom łakoci. Idealnie nadają się na słodką przekąskę do szkoły i
niecodziennikparyKeto tarta z borówkami i kruszonką Tarta borówkowa Keto tarta borówkowa to wyśmienite ciasto owocowe, przypominające smakiem prawdziwe jagodzianki. Znika dokładnie tak szybko, jak uciekło od nas lato... Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword ciastka kruche , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , owoce , tarta Porcje 10 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania
Modern Cave GirlCiasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :) Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;) Składniki na 2 blaszki ciastek: 250 g twarogu tłustego/półtłustego lub chudego 250 g mąki pszennej 200 g masła 3-4 łyżki cukru razem z waniliowym
Gotowanie...to proste !