Domowe mleko kokosowe... Przygotowane na bazie wiórek kokosowych. Lekko tłuste, dużo rzadsze od kupnego. Bez dodatku cukru, polepszaczy czy konserwantów. Szybkie, proste, domowe. Na zdrowie! Składniki: 100 g wiórek kokosowych; 700 ml ciepłej, przegotowanej wody. Sposób przygotowania: Do kielicha blendera (w przypadku blendera kielichowego) lub do wysokiej miseczki (w przypadku blendera żyrafy) wsypać wiórki kokosowe. Zalać ciepłą, przegotowaną wodą(...)można ewentualnie dosłodzić ulubionym syropem smakowym. Wiórki kokosowe muszą być bardzo dobrej jakości. Można je także zastąpić płatkami kokosowymi. Zmiksowaną, odcedzoną pulpę kokosową można wykorzystać do ciasteczek, ciast lub deserów. Źródło przepisu: Wegan Nerd
Gospodyni MiejskaNie wiem jak u Was, ale w mojej kuchni mieszkają skrzaty. Ciągle coś mi chowają, brudzą, psocą i ciągle coś wyjadają. Wystarczy, że
Rozpustne gotowanieWczoraj na blogu była trata z malinami, dzisiaj kruche ciasto z pianką i malinami. Wygląda bardzo apetycznie i również tak smakuje.Zapraszam. SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szklanki
W kuchennym oknie EwyMini babeczki waniliowe są doskonałe do wielkanocnego koszyczka ze święconką. Tradycja nakazuje włożyć do niego coś słodkiego – mazurka lub babę. Ciasto w święconce jest elementem
Poezja smakułopatki! W niewielkiej ilości szatańsko mocnego espresso , pływała gałka domowych lodów , a zwieńczeniem był przepyszny makaronik serwowany obok szklanki. Całość to po prostu fascynująca, gorzko-słodka eksplozja kawowego smaku. Deser do kawy świetnie pasował. Słodki krem waniliowy i czekoladowy , ale z kwaskowatym posmakiem świeżego mango i musu malinowego . Wypełniaczem była tu całkiem smaczna granola . Całość zaserwowana w uroczym, przezroczystym słoiczku(...)kawiarnię That E nglish Place , połączoną ze szkołą językową. L okalizacja w centrum Gdyni , w ma ł ej uliczce odbijającej od Świetojanskiej - co pozwala j ą łatwo i szybko namierzyć. Wnętrze urocze, klasyczne, ciepłe i przytulne. Można tu w określone dni wpaść na English Corner - czyli nie tylko wypić i zjeść, ale również porozmawiać po angielsku w przyjaznym gronie
Grunt to przepis!mojprzepisna.pl | Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie Czy sernik może być bez sera? A czy może być na kakaowym, pełnoziarnistym, kruchutkim i delikatnym a
moj przepis nałyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Pianka bezowa: 3 białka 150 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu Składniki na kruche ciasto zagniatamy szybko ze sobą, formujemy kulę i chowamy do lodówki na 40 minut. Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy i wyklejamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pamiętając o bokach. Spód(...)się, dosypujemy mąkę oraz dolewamy octu, mieszamy jeszcze chwilę. Piankę wylewamy na wierzch tarty i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 175 stopniach. Studzimy i cieszymy się idealnym deserem :) Ostatnio ciągle za mną chodzą jakieś stare hity wspomnieniowe. Odgrzebałam piosenkę OMD, która kojarzy mi się przede wszystkim z beztroską i latami, kiedy siedziałam nocami na rynku
sama złodyczPołączenie czekoladowego biszkoptu i masy śmietankowej to sposób na pyszny i delikatny deser. Ciasto jest po prostu pyszne!!! Polecam :) Biszkopt: 12 jaj 2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 200 ml śmietany 18% 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Polewa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 łyżki mleka(...)kremówkę ubijam na sztywno.Dodaję cukier i miksuję do rozpuszczenia się cukru. Żelatynę zalewam, czekam aż spęcznieje, podgrzewam w kąpieli wodnej i łączę ze śmietaną 18%, szybko przelewam do ubitej kremówki, wymieszam i smaruję blaty biszkoptowe, składam i odstawiam do lodówki. Składniki polewy podgrzewam w rondelku, aż ładnie się połącza, studzę i smaruję wierzch
Ciasteczkowy PotwórJuż tylko jeden dzień nas od Nowego Roku. Ja mam swojego Sylwestra w domu i co roku zawsze był torcik. Jednak w tym zabrakło czasu i
Magiczne Życie MartyKremówkę zawsze robiła moja Mama. Postanowiłam to odmienić i spróbować sama ją upiec. A skoro mi wyszła i prędko znikła, to i Wam wyjdzie:) Składniki: Ciasto
Kuchnia w czekoladzieNie skłamię jeśli powiem, że są obłędne!!! Uwielbiam czekoladowe ciasta, a to przeszło moje oczekiwania. Jest wilgotne, puszyste, rozpływa się w ustach, a
Rozpustne gotowanieSkładniki: 1 jogurt naturalny (150ml) 1 śmietanka kremowa (200ml) 2 żółtka 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka herbaty matcha (do kupienia w five o
Tajskie smakibiałek – szczypta soli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – ½ szklanki erytrytolu Blachę o wymiarach 25×35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ze składników potrzebnych do wykonania spodu szybko zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części. Jedna część większą od drugiej. Większą częścią wykładamy spód blachy i nakłuwamy widelcem. Blachę wkładamy do lodówki na około 30 minut(...)jednocześnie wykonanie tego ciasta z jabłkami składa się z prostych kroków. Cynamon i jabłka to pyszny smakołyk jesieni jednak z dodatkiem gałki domowych lodów to prawdziwa letnia uczta. Ten deser będzie ulubionym smakołykiem naszych dzieci. Pyszna, delikatna szarlotka , pełna smaku i aromatu. SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ! The post Szarlotka z bezą i kruszonką. appeared first on Zdrowy Styl Życia
Zdrowy Styl JoannyCrème brûlée to przepyszny deser na bazie śmietanki i żółtek, uwieńczony skarmelizowaną cukrową skorupką. Deser ten pochodzi z kuchni francuskiej , gdzie dosłownie oznacza przypaloną śmietankę Crème brûlée podawany jest mocno schłodzony, z kolei cukrowa skorupka i wierzch kremu powinna być lekko ciepłe od karmelizowania cukru. Tradycyjnie dodawana jest do niego wanilia, ale możecie spotkać się również z dodatkiem czekolady(...)Pierwsze zapiski dotyczące crème brûlée pochodzą z 1691 roku. Chociaż już w XIX wieku znany był niezwykle podobny deser jednakże na bazie mleka – crema catalana, uznawany za pierwowzór crème brûlée [ źródło ] . Zobacz więcej przepisów bezglutenowyc h lub przepisów na desery . Przepis na crème brûlée Składniki śmietanka 30% * (400 ml) laska wanilii ** 5 żółtek 5 łyżek drobnego cukru
WegePrzepisSmażenie Smażymy kotlety na oleju chociaż wcześniej często używano do tego smalcu. Kładziemy kotlety na gorący tłuszcz i zmniejszamy ogień. Jeśli tłuszcz będzie zbyt gorący, to kotlety się szybko spalą na zewnątrz, w środku pozostając surowe. Jeśli olej będzie miał zbyt niską temperaturę, to mięso się w nim zagotuje, puszczając niefajny sok. Czyli smażymy kotlety w obu stron(...)bułce tartej. Smażymy na złoto po każdej ze stron. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zrobic-kotlety-mielone/ BosowKuchni Artykuł Jak zrobić kotlety mielone pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku