Dobra babka zawsze w cenie, szybko się robi i zawsze smakuje. -- Skład na dwie babki : mąka 4 szkl., proszek 30 g, cukier 1-2
chleba naszegoPolędwiczka wieprzowa to jedno z najdelikatniejszych mięs, doskonałe w smaku, mało pracochłonne, ponieważ szybko się smaży. Doskonałe na szybkie ale też wykwintne danie Co potrzeba
Bułka z ChlebemSmaczna sałatka, którą bardzo szybko przygotujemy. -- Skład: 4 pomidory , puszka fasoli, 1 papryka, duży ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, łyżka oleju. Do przyprawienia
chleba naszegoKolejny prosty napitek na blogu. Robi się go łatwo i szybko i pije tak samo: łatwo i szybko, bo smakuje doskonale. Jeżeli lubicie słodkie
Marder&Marder ManufactureChlebki do żurku Chlebki robi się szybko i łatwo. Z podanych składników wychodzą trzy sztuki. Chlebki spokojnie możemy upiec na dzień przed podaniem, wydrążyć i
Blog z ApetytemPolecam pyszne rogaliki, które szybko można przygotować i długo cieszyć się smakiem. Skład: mąka 450 1 kg, drożdże 50 g, masło 100 g, mleko ciepłe
chleba naszegoWITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D
Marcepanowa kuchniaPlacki :) ulubione szybkie domowe jedzenie :) Na śniadanie z konfiturą truskawkową, a na potem z kiełbasą... Na przygotowanie potrzebujemy kilkanaście minut razem z upieczeniem placków :) Pieczemy
chleba naszegoPamiętacie szybki konkurs na fb? dotyczył tego co się kryje w słoiku. Czas leci, ciągle tylko praca i dzieci więc zapomniałam podać na blogu przepis
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo lubię proste pasty, takie do zrobienia na szybko, z dwóch, trzech składników. Do kanapek, do naleśników, tortilli czy też tartinek. Urozmaicam w
Kulinarne przygody GatityBardzo łatwy do wykonania i szybki przepis na delikatny chlebek pszenny z oliwkami. Polecam na śniadanie i do pracy, po dodaniu niewielkiej ilości zakwasu żytniego ładnie się przechowuje i jest świeży kilka dni. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru opakowanie suchych drożdży (około 7g) 1,5 szklanki ciepłej wody opcjonalnie 3 łyżki zakwasu(...)ponownie wymieszać ciasto, Przygotować jedna dużą keksówkę lub dwie małe. Formy wysmarować masłem i obsypać otrębami, Ciasto przełożyć do foremek i zostawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut, Chleb włożyć do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut, po tym czasie sprawdzić wierzch chleba i jeżeli się za bardzo przyrumienia przykryć folią do pieczenia
tyfranboxCiecierzycę odkryłam całkiem niedawno ale tak bardzo mi posmakowała, że teraz często gości na moim stole. Najbardziej upodobałam sobie tradycyjny hummus choć zdarza mi się też
babka w formieŚwięta coraz bliżej. Za oknem już gdzieniegdzie spadł pierwszy śnieg. Zimne poranki i wieczoru zmuszają nas do ciepłych, treściwych posiłków. Idealna do tego będzie rozgrzewająca, aksamitnie
Ana Mari's worldmnie podczas sobotniego spotkania rodzinnego. Zaskoczyła mnie ilość pochlebnych opinii na jego temat i to jak szybko znikał. Wystarczą tylko 4 składniki i pyszna zakąska murowana. Oczywiście można przepis modyfikować i dodawać swoje składniki. Chlebuś z niespodzianką 1 sztuka chleba niekrojonego podłużnego (może być okrągły) 5-6 plasterków sera żółtego 1 pęczek szczypiorku nieduża ilość masła lub margaryny
Gotuję Testujęmąki z reżu, niecałe 30% mąki orkiszowej, a smaku i aromatu dopełnia czarnuszka. Mąka orkiszowa dodała trochę lekkości, ujęła kwasowości. Sam chleb jest bardzo łatwy do wykonania. Można powiedzieć, że jest z serii „zamieszaj, zaczekaj, upiecz". Bardzo szybko i ładnie wyrasta. W ciągu niecałych czterech godzin urósł prawie dwukrotnie, i to bez udziału drożdży piekarskich - wyłącznie na dojrzałym zakwasie(...)Składniki: 325 g zakwasu żytniego razowego200 g mąki żytniej chlebowej 150 g mąki orkiszowej chlebowej200 g letniej wody10 g nasion czarnuszki 1 łyżeczka soli8 g słodu jęczmiennego (opcjonalnie) Przygotowanie chleba: 12 godzin przed robieniem chleba odśwież zakwas i odstaw go w temperaturze pokojowej.W dużej misce wymieszaj przesiane mąki, sól i ew. zmielony słód. Wlej wodę, dodaj zakwas, wymieszaj kopyścią
Grahamka, weka i kajzerkaprosty przepis skradnie Wasze serca i podniebienie i zagości na stałe w letnim menu ? Dlaczego warto przygotować ten prosty bigos? Dlatego, że jest bardzo smaczny, do tego prosty i szybki w przygotowaniu. Sezon na młodą kapustę jest bardzo krótki, warto więc korzystać póki jest! Przepisy z wykorzystaniem młodej kapusty znajdziecie tutaj. Ten letni bigos z młodej kapusty różni się(...)pikantny, pyszny i aromatyczny. Mój bigos z młodej kapusty to będzie Wasz ulubiony przepis sezonowy! Niesamowicie prosty do wykonania, gotuje się go szybko, a syci na długo! Idealnie pasuje do młodych ziemniaków, ale my zjedliśmy z chlebem. Bigos z młodej kapusty ma delikatniejszą strukturę, wręcz rozpływa się w ustach , ale w smaku to istna petarda za sprawą paprykowej kiełbasy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSą pyszne, pożywne i aromatyczne, te kanapki są po prostu doskonałe. Amerykańskie dodatki w postaci kalifornijskiej marynowanej papryki i szynki pastrami z pieprzem nadają im jedynego
Moje Małe CzarowanieNazwa jest adekwatna do potrawy. Koszyczki z chleba tostowego są chrupiące a w środku mega pyszna sałatka. Ja tutaj użyłam mięsa z kurczaka, możecie użyć swojego
Moje Małe CzarowanieKanapki, mnóstwo wariantów i dużo możliwości. Układamy nasze ulubione produkty na pełnoziarnistym chlebie najlepiej i potem zajadamy ze smakiem. Dziś proponuję tuńczyka, szynkę i ogórki, połączenie
Moje Małe CzarowanieJakie pyszne śniadanie miałam kilka dni temu na talerzu. Idealne śniadanie było u mnie, jednak pudding może królować na talerzu jako deser czy obiad. Przypomniało mi
Moje Małe CzarowanieZima u nas w domu ma swoje prawa: najlepsze obiady to te, które można zjeść tylko widelcem, siedząc na kanapie pod kocem. Rozgrzewający i sycący comfort
Karo in the Kitchennią różnie). Jeśli chodzi o przyprawy, to nie podaję ilości, bo Leczo z cukinii z papryką i kiełbasą przygotujesz bardzo szybko, a w efekcie otrzymasz danie, które pasuje do różnych dodatków - można jeść z chlebem, ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą... Aby leczo na obiad zrobić jeszcze szybciej, składniki możesz pokroić dzień wcześniej wieczorem i przetrzymać w lodówce
Kolorowy Przepisownikkanapek lub dip do warzyw, smakuje wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe. Robicie takie pasty? Polecam do zrobienia. Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprosty w przygotowaniu obiad. Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) idealnie smakuje w towarzystwie ziemniaków, klusek, makaronów, najróżniejszych surówek, a nawet samego chleba Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt pyszny U mnie taki gulasz znika bardzo szybko. Pamiętajcie tylko – próbujcie i jeszcze raz próbujcie. Przyprawy są najważniejsze i należy je dostosować do własnych upodobań. Smacznego Składniki
Słodkie okruszkiMłoda, delikatna i pyszna, a do tego szybka i banalnie prosta do przygotowania, młoda kapusta. Gotuje się naprawdę szybko. i zawiera mój ukochany świeży koperek. Do tego młode ziemniaki lub kromka świeżego chleba i nie potrzeba mi nic więcej. Składniki: 1 średnia główka młodej kapusty 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej ok. 200-250 ml wody
Życie zaczyna się w kuchniKraje skandynawskie szczycą się swoimi kanapkami, dla nas to może nic nadzwyczajnego, ponieważ wszyscy dobrze je znamy z codziennego życia, warto jednak przyjrzeć się dodatkom jakie
Codzienne Gotowaniezleciał. Niestety weekend mam pracujący i stąd kanapka na błyskawiczny piątek . Po prostu nic innego nie chce mi się gotować. Kanapka szybka i pyszna, bo przecież kanapki są dobre zawsze! Oczywiście polecam! Składniki : * kromki ulubionego chleba * masło * rukola * pomidor malinowy * 2 jajka ugotowane na twardo * kilka czarnych oliwek * sól, pieprz Przygotowanie : Kroki chleba smarujemy masłem, układamy rukolę, plaster
Magiczne Życie MartyBardzo szybki i bardzo prosty pasztet bez pieczenia. Takie fajne smarowidełko, świetne z pajdą świeżego chleba, z dodatkiem suszonych pomidorów, które nadaje mu charakterku :) Doskonała alternatywa dla tradycyjnego pasztetu pieczonego. Polecam gorąco! 300 g. fileta z kurczaka/indyka 300 g. wątróbki drobiowej kilka suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku rozmaryn tymianek 1/4 kostki margaryny bezmlecznej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieAbsolutnie genialna pasta z pieczonych warzyw. Idealnie sprawdza się jako smarowidło do chleba lub wegetariański dip do imprezowych przekąsek, takich jak krakersy, nachosy czy surowe warzywa. Szybka i banalnie prosta w przygotowaniu, a efekt końcowy- zdecydowanie niewspółmierny do włożonego wysiłku. Musicie koniecznie spróbować! Polecam! Składniki: 1 bakłażan 2 czerwone papryki 1 główka czosnku w łupinach 3 szalotki odrobina
Smakowity Blog Kulinarnynowy bezglutenowy chleb z nasionami chia!), albo smakowy chleb własnej produkcji. Bardzo marzę o tym, by kiedyś upiec chleb gryczany na zakwasie, ale niestety do tej pory brakowało mi cierpliwości :). Lubię wypieki szybkie, takie które można przygotować na niedzielne śniadanie gdy nadejdzie taka ochota. Dzisiejszy chlebek może i nie jest ekspresowy, ale też nie wymaga długich przygotowań. Najwięcej czasu zajmuje
Fill The Bowlśrodku, z tego też powodu zdarza mi się zakasać rękawy i zrobić jakieś pieczywo. Kiedyś pożyczyłam od mamy maszynę do pieczenia chleba, ale spoglądając na M. i siebie, uznałam, że to wagowe samobójstwo, więc bardzo szybką ją zwróciłam ;) CIABATTA Składniki: - 8 gram suchych drożdży (robiłam też ze świeżymi, ale suche lepiej się tu sprawdzają - 500 gram mąki pszennej
Życie zamknięte w smakumiski z wodą i w tej wodzie go obieram. Ziarenka z wody wyławiam, osączam i używam do czego mi tylko potrzeba. Metoda szybka i wygodna, i nic nie jest popryskane sokiem :) Na jedną kanapkę: 2 kromki chleba razowego prawdziwe masło do posmarowania kilka listków rukoli kilka kawałeczków wędzonego łososia sałatkowego 1-2 plastry cukinii odrobina oleju kilkanaście ziarenek granatu
Kuchenne zapiski Edytydoń chleb, po czym zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy około 40 minut. Zanim pokroimy (choć ciężko się powstrzymać...) naprawdę lepiej chleb wystudzić. Nie pokruszy się wtedy i nie pogniecie. No i trzeba uważać.. szybko znika
Kuchenna Kontrrewolucyaszybkie śniadanie przed wyjściem do pracy - grzanka śródziemnomorska! Przepis na 6 grzanek: - 6 kromek chleba - 3 jaja - przyprawy: oregano, bazylia, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz, sól - masło Jajka lekko trzepiemy wraz z przyprawami, chlebek taplamy w masie jajecznej identycznie jak kotlety i wrzucamy na rozgrzane masełko w patelni. Włala
upichconazieleniny.Podajemy je solo lub z ulubioną surówką.Ja wzbogaciłam je lekkim , śmietanowym sosem.Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem na szybki obiad!Jak je zrobic?Zobaczcie! SKŁADNIKI:- feta – 150 g- twaróg – 150 g- czerstwy chleb – 100 g- jajko – 2 szt- mąka pszenna – 2 łyżki- szczypiorek – 1 pęczek- pietruszka – 1 pęczek- sól
Ostra na Słodko