szybki chleb - 4135 przepisów (strona:76/276)

Risotto makaronowe z zielonym groszkiem i pancettą 136

To był szybki obiad dla mnie, Cioci K. i dzieciaków. Córcia wpierw zrobiła awanturę, że groszku jeść nie będzie. Gdy nie miała wyboru zaczęła jeść

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dietetyczne śniadanie 213

nich słonecznik,sezam i siemię lniane Na listkach salaty połóż pokrojone w plastry ogórek i pomidor, posyp ziarenkami. Kromeczki razowego chleba przykryj listkiem sałaty, dodaj pomidora i posyp ziarenkami. Jeszcze po listku bazylii i smacznego. Szybko, zdrowo,kolorowo! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel. +48 733 926 555 lub napisz przez

Z Kuchni Do Kuchni
Powidła śliwkowe z rumem, bez cukru 133

śliwkowe z ksylitolem zamiast zwykłego cukru. W smaku bez różnicy a na pewno trochę zdrowsze. W zimie będą jak znalazł do chleba, pełnoziarnistych naleśników, pancakes, ciast czy deserów. Miałam pewne obawy, że owocowe przetwory bez cukru szybko się zepsują, ale jednak postanowiłam przekonać się osobiście. Przechowuję je w chłodnym miejscu, część w lodówce i mam nadzieję, że dotrwają

Ze smakiem i z pasją
Pasta twarogowa z suszonych pomidorów 339

Rzadko jem kanapki, ale jak już to robię to nigdy nie używam masła. Staram się też unikać gotowych past/twarożków do chleba. Pastę z suszonych pomidorów można bez problemu kupić w zwykłym sklepie. To na pewno szybkie i wygodne rozwiązanie. Ale spójrzcie tylko jak długa jest lista składników takiej pasty. Cukier, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, guma, substancje konserwujące... Moja pasta

Zgrabne Gotowanie
Jajka. Twaróg. Do chleba. Pasta jajeczna z białym serem i ziołami 185

Pasta do smarowania kanapek, grzanek albo krakersów. Robi się szybko a wykorzystać można na różne sposoby. Poza smarowaniem można nią napełnić ćwiartki papryki albo serwować

Smaczna Pyza
Jesienny pulower i ziemniaki z ogniska. Rieska, fiński chleb. 156

Zawsze się okazuje, że jest już później niż myślałeś.  Tak szybko minął wrzesień, pełen niemiłych obowiązków po powrocie z wakacji.  Z nadejściem deszczów mówisz sobie: "No to koniec lata, znowu mamy jesień" - i musisz się pogodzić z tym, że na jakiś czas wszystko będzie tylko nawiasem przed nadejściem zimy.  Ale gdzieś tam, w głębi, nie bardzo(...)samotna i dzika niczym torfowisko. Może tak rudawy?  Tyle jest na tym świecie różnych zrudziałości - rude włosy Ofelii i to pragnienie, by tak jak kiedyś dostać na podwieczorek chleb z masłem posypany kruszonym piernikiem... I lasy przede wszystkim - zrudziała ziemia i zrudziałe niebo, leciutki zapach zbutwiałego drewna, prawdziwków i wody.  A surowy jedwab? A czemuż nie? Sweter grubo

KUCHARNIA
Chleb bez zagniatania i wyrastania 222

Parę dni temu pokazałam Wam chlebek , bardzo prosty i szybki do zrobienia ..i na dodatek smaczny...pytaliście o to, czy można zmienić mąkę i ocet..no i cóż ..trza było wypróbować...i znów wyszedł pyszny chlebek..tak jak widać kombinacja mąk dowolna..u mnie tym razem była pszenna, orkiszowa i żytnia pełnoziarnista oraz ocet zwykły a nie balsamiczny(...)drożdży  0,5 l wody ciepłej  2 łyżki cukru  1 łyżka płaskie soli  2 łyżki octu garść  przyprawa do pieczenia chleba Wszystkie składniki wymieszać łyżką drewnianą aby tylko połączyć składniki .Przełożyć do foremki , posmarować wodą .Piec około  1 godziny w temperaturze 180 stopni. Przepis dodaję do akcji  "Na zakwasie i na drożdżach

Moje domowe kucharzenie
Szybkie zapiekanki a’la pizza 291

oraz aromatyczny sos czosnkowo – pomidorowy do posmarowania bułek. Zapiekanka na bułce paryskiej z pieczarkami to skuteczny pomysł na szybką domową przekąskę. Jak zrobić domowe zapiekanki? Szybkie zapiekanki z bułek wykonasz rozpoczynając od nagrzania piekarnika. W między czasie przygotujesz szybki sos, pokroisz pieczarki, szynkę i pomidory oraz zetrzesz ser. Bułkę paryską przekroisz na trzy tej samej grubości części(...)wstawiamy na chwilę do piekarnika, aby ser się rozpuścił. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych pomysłów na zapiekanki: Polecamy: ekspresowe zapiekanki z chleba tostowego , gorące kanapki z piekarnika , zapiekanki zbójnickie oraz zapiekanki z pieczarkami i kiełbasą . Życzymy smacznego! Artykuł Szybkie zapiekanki a’la pizza pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Włoska sałatka panzanella z awokado 93

Panzanella to włoska sałatka z kawałkami czerstwego pieczywa, smakuje obłędnie, najlepiej przygotować ją wieczorem aby rano zajadać. Przygotowuje się ją błyskawicznie a jak zajada? sprawdźcie sami

Moje Małe Czarowanie
Dietetyczny chleb bez mąki 205

bazie płatków i otrębów owsianych, które możecie zastąpić orkiszowymi lub żytnimi. Pieczywo banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, z dużą porcją błonnika. Skropione oliwą lub obłożone plastrami awokado może być znakomitą bazą do kanapek.   Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 2 chleby Składniki: 430 g białego sera półtłustego 120 g płatków owsianych (można zastąpić otrębami lub wymieszać pół/pół

SzczyptaSmaQ
Bezglutenowy chleb gryczany 124

BEZGLUTENOWY CHLEB GRYCZANY Kolejny przepis z serii przepisów bezglutenowych - tym razem na bezglutenowy chleb z gryki. W większości składa się z mąki gryczanej, stąd nazwa. :) Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu! Składniki: - 2,5 szklanki mąki gryczanej; - 1,5 szklanki mąki bezglutenowej; - 1/3 szklanki kaszy jaglanej; - 2 szklanki letniej wody; - 3 łyżki ziaren siemienia lnianego; - 2 łyżk(...)nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny; - po wyjęciu ciasta przekładamy go na deskę i przewracamy na drugą stronę, aby ciepło z dołu wyparowało. Mój chleb od razu po ostygnięciu dzielę na porcje i zamrażam - polecam to samo osobom, dla których bezglutenowy chleb nie jest jedzony przez innych domowników. :) SMACZNEGO

MintTaste
Chleb ciemny wieloziarnisty 102

moich ulubionych, a to z tego względu, że jest szybki do zrobienia i jednocześnie pyszny. Przyznam, że zajadam jeszcze ciepłe kromki takie dla mnie są najlepsze. Zapraszam... Stopień trudności prosty nie trzeba długo wyrabiać tylko do połączenia się składników Skala smaku 10/10 Zachęcam do pieczenia własnych chlebów, powinno się zjadać minimum  dwie kromki pełnoziarnistego chleba dziennie, dostarczają

Kubki smaku
Kremowa zupa czosnkowa z grzankami 177

mnie mleko z czosnkiem i miodem (ohyda). Natomiast ja gdy mnie łapie przeziębienie gotuję zupę czosnkową zagęszczaną razowym chlebem, którą potem miksuję na krem. Taka zupa jest nie tylko zdrowa, rozgrzewająca, ale jest bardzo smaczna i do tego bardzo szybka w przygotowaniu. Kremowa zupa czosnkowa z grzankami jest idealna na takie zimowe dni. Wystarczy tylko kilka składników aby wyczarować(...)Składniki na 2 porcje: 1 główka czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 600 ml bulionu  warzywnego sól z pieprzem w młynku ognista mieszanka przypraw 3 kromki razowego chleba Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy chleb razowy pokrojony w kostkę doprawiamy ognistą mieszanką przypraw (opcjonalnie), odkładamy. Obrane ząbki czosnku kroimy w plasterki, a cebulę kroimy w kostkę. Na patelni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb bananowy (banana bread) 92

bananami niż chlebek. Jest wyśmienity i wiedziałam, że dobrze robię przygotowując go na wspólny babski dzień. Szybki, bez miksera, jak ja to nazywam z tych słodkich wypieków, kiedy dziecko za ścianą śpi Istnieje wiele różnych wersji (jak z większością wypieków) chleba bananowego, często wykorzystywanymi dodatkami są orzechy, rodzynki, płatki czekoladowe, cynamon, ekstrakt waniliowy. W Internecie można znaleźć masę rozmaitych

Zasmakuj Kuchni
Chleb na sodzie z tropikalnymi bakaliami 193

kokos . Chlebek na sodzie, choć mały, wyrósł idealnie. Bakalie dodały tu ciekawej słodyczy. Pajda takiego chlebka z serkiem śmietankowym czy miodem, a nawet samym masłem, smakuje wyśmienicie :) Z zasady chleby sodowe szybciej wysychają niż tradycyjne pieczywo na drożdżach czy zakwasie, więc polecam go zjeść najlepiej tego samego dnia - nie jest to trudnością przy tak niewielkim bocheneczku i wiecznie głodnej rodzinie(...)razu po dodaniu kwaśnego składnika - czyli maślanki - tak więc zaczyna już działać w momencie mieszania ciasta. Chleb następnie musi jak najszybciej znaleźć się w piekarniku, gdyż reakcja sody z czynnikiem zakwaszającym jest krótka i gwałtowna - właśnie dlatego soda sprawdza się wyłącznie w szybkich wypiekach .   Uformować okrągły bochenek - najlepiej zamaczając lekko ręce wodą, co trochę zmniejszy lepienie się do nich

Grunt to przepis!