Smaczna sałatka, którą bardzo szybko przygotujemy. -- Skład: 4 pomidory , puszka fasoli, 1 papryka, duży ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, łyżka oleju. Do przyprawienia
chleba naszegoKolejny prosty napitek na blogu. Robi się go łatwo i szybko i pije tak samo: łatwo i szybko, bo smakuje doskonale. Jeżeli lubicie słodkie
Marder&Marder ManufactureChlebki do żurku Chlebki robi się szybko i łatwo. Z podanych składników wychodzą trzy sztuki. Chlebki spokojnie możemy upiec na dzień przed podaniem, wydrążyć i
Blog z ApetytemPolecam pyszne rogaliki, które szybko można przygotować i długo cieszyć się smakiem. Skład: mąka 450 1 kg, drożdże 50 g, masło 100 g, mleko ciepłe
chleba naszegoWITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D
Marcepanowa kuchniaPlacki :) ulubione szybkie domowe jedzenie :) Na śniadanie z konfiturą truskawkową, a na potem z kiełbasą... Na przygotowanie potrzebujemy kilkanaście minut razem z upieczeniem placków :) Pieczemy
chleba naszegoPamiętacie szybki konkurs na fb? dotyczył tego co się kryje w słoiku. Czas leci, ciągle tylko praca i dzieci więc zapomniałam podać na blogu przepis
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo lubię proste pasty, takie do zrobienia na szybko, z dwóch, trzech składników. Do kanapek, do naleśników, tortilli czy też tartinek. Urozmaicam w
Kulinarne przygody GatityBardzo łatwy do wykonania i szybki przepis na delikatny chlebek pszenny z oliwkami. Polecam na śniadanie i do pracy, po dodaniu niewielkiej ilości zakwasu żytniego ładnie się przechowuje i jest świeży kilka dni. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru opakowanie suchych drożdży (około 7g) 1,5 szklanki ciepłej wody opcjonalnie 3 łyżki zakwasu(...)ponownie wymieszać ciasto, Przygotować jedna dużą keksówkę lub dwie małe. Formy wysmarować masłem i obsypać otrębami, Ciasto przełożyć do foremek i zostawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut, Chleb włożyć do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut, po tym czasie sprawdzić wierzch chleba i jeżeli się za bardzo przyrumienia przykryć folią do pieczenia
tyfranboxCiecierzycę odkryłam całkiem niedawno ale tak bardzo mi posmakowała, że teraz często gości na moim stole. Najbardziej upodobałam sobie tradycyjny hummus choć zdarza mi się też
babka w formieŚwięta coraz bliżej. Za oknem już gdzieniegdzie spadł pierwszy śnieg. Zimne poranki i wieczoru zmuszają nas do ciepłych, treściwych posiłków. Idealna do tego będzie rozgrzewająca, aksamitnie
Ana Mari's worldmnie podczas sobotniego spotkania rodzinnego. Zaskoczyła mnie ilość pochlebnych opinii na jego temat i to jak szybko znikał. Wystarczą tylko 4 składniki i pyszna zakąska murowana. Oczywiście można przepis modyfikować i dodawać swoje składniki. Chlebuś z niespodzianką 1 sztuka chleba niekrojonego podłużnego (może być okrągły) 5-6 plasterków sera żółtego 1 pęczek szczypiorku nieduża ilość masła lub margaryny
Gotuję Testujęmąki z reżu, niecałe 30% mąki orkiszowej, a smaku i aromatu dopełnia czarnuszka. Mąka orkiszowa dodała trochę lekkości, ujęła kwasowości. Sam chleb jest bardzo łatwy do wykonania. Można powiedzieć, że jest z serii „zamieszaj, zaczekaj, upiecz". Bardzo szybko i ładnie wyrasta. W ciągu niecałych czterech godzin urósł prawie dwukrotnie, i to bez udziału drożdży piekarskich - wyłącznie na dojrzałym zakwasie(...)Składniki: 325 g zakwasu żytniego razowego200 g mąki żytniej chlebowej 150 g mąki orkiszowej chlebowej200 g letniej wody10 g nasion czarnuszki 1 łyżeczka soli8 g słodu jęczmiennego (opcjonalnie) Przygotowanie chleba: 12 godzin przed robieniem chleba odśwież zakwas i odstaw go w temperaturze pokojowej.W dużej misce wymieszaj przesiane mąki, sól i ew. zmielony słód. Wlej wodę, dodaj zakwas, wymieszaj kopyścią
Grahamka, weka i kajzerkaprosty przepis skradnie Wasze serca i podniebienie i zagości na stałe w letnim menu ? Dlaczego warto przygotować ten prosty bigos? Dlatego, że jest bardzo smaczny, do tego prosty i szybki w przygotowaniu. Sezon na młodą kapustę jest bardzo krótki, warto więc korzystać póki jest! Przepisy z wykorzystaniem młodej kapusty znajdziecie tutaj. Ten letni bigos z młodej kapusty różni się(...)pikantny, pyszny i aromatyczny. Mój bigos z młodej kapusty to będzie Wasz ulubiony przepis sezonowy! Niesamowicie prosty do wykonania, gotuje się go szybko, a syci na długo! Idealnie pasuje do młodych ziemniaków, ale my zjedliśmy z chlebem. Bigos z młodej kapusty ma delikatniejszą strukturę, wręcz rozpływa się w ustach , ale w smaku to istna petarda za sprawą paprykowej kiełbasy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSą pyszne, pożywne i aromatyczne, te kanapki są po prostu doskonałe. Amerykańskie dodatki w postaci kalifornijskiej marynowanej papryki i szynki pastrami z pieprzem nadają im jedynego
Moje Małe Czarowanie