Szybkie danie dobre na śniadanie i kolację. Pyszne wykorzystanie lekko czerstwego chleba :) Składniki: 8-10 kromek chleba (16-20 połówek) 2 jajka 30 dag sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka Sposób przygotowania: Ser zetrzeć na tartce o małych oczkach. Wymieszać z jajkami i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką. Nakładać porcje na kromki chleba i lekko docisnąć
Na Ciasteczkowych Papierachprzypraw. Można jeść ją lekko ciepłą. Albo zupełnie na zimno, jak sałatkę. Jest pyszna. Smaki są niesamowicie zrównoważone, tekstury przeróżne. Z kromką świeżego chleba, z czosnkowym pieczywem, z grzanką i kieliszkiem białego wytrawnego wina. Szybko i pysznie. Nie spodziewacie się, że fasolka szparagowa może smakować tak bajecznie. SKŁADNIKI 1kg fasolki szparagowej, zielonej lub żółtej 400g białej drobnej fasolki
Karo in the KitchenSzybko zrobicie taką pastę aby potem cieszyć się pysznym smarowidłem do chleba na śniadanie może? Polecam serdecznie. Pasta z awokado i jaj. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZupka jest bardzo dobra, niezwykle sycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego domowego). Polecam;) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1,5 litra bulionu 2 ogórki szklarniowe 3 cebule 3 papryki kolorowe(czerwona
Krakowskie smaki AniJeśli macie w domu bardzo dojrzałe banany i zastanawiacie się co z nich zrobić to ja zdecydowanie polecam tosty na słodko. Szybko i pysznie. Gwarantuję, że na śniadanie posmakują całej rodzince!Składniki :* chleb tostowy - u mnie z ziarnami* masło migdałowe* dojrzałe bananyPrzygotowanie :Banalnie proste. Kromki chleba wrzucamy do tostera bądź na suchą patelnie aż do podgrzania. Nie muszą się
Magiczne Życie Martymocy piekarnika 20-25 minut.Upieczone studzimy na kratce .Jeszcze cieple sa najsmaczniejsze.Te ktorych nie zjemy wkladam do papierowej torebki i zamrazam.Na szybko mozna rozmrozic w mikrofali lub wykorzystac akurat nagrzany,np.po pieczeniu chleba piekarnik.Smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lodówki.2. Na patelni rozgrzewamy oliwę pomieszaną z masłem i smażymy ryby na złoty kolor. Podajemy na podgrzanych talerzach, aby ryba za szybko nie wystygła, wierzch polewamy kremem cytrynowym. Wyśmienicie smakuje ze swojskim chlebem!Piotrek dzięki za rybkę :), Marta, a Tobie dziękuję za to, że mu pozwoliłaś pomoczyć kija
Apetyczna babeczkaduże dziury. Czyż nie są urocze...? Przepis z książki: "NASZE JEDZENIE- naturalnie! "Przy okazji dowiedziałam się, że im mniej drożdży użyjemy do pieczenia chleba (bułek) tym dłużej ciasto pozostanie świeże i nie wyschnie tak szybko. Potrzebujemy tylko wówczas trochę więcej czasu na wyrastanie, ale nasza cierpliwość zostanie nagrodzona znacznie smaczniejszym i bardziej treściwym pieczywem.Tak więc zachęcam do przetestowania przepisu
Smaczne ZdroweChcesz zaskoczyć rodzinę piękną i smaczną kolacją lub śniadaniem? To jesteś we właściwym miejscu :) Torcik robi się szybko i jest naprawdę smaczny. A najlepsze jest to, że nic nie trzeba do tego przygotowywać dodatkowo. Jest chleb, twarożek i warzywa, no nic tylko zasiadać i jeść :) No dobrze może tylko herbatkę :) Składniki: twaróg 3 szt. (każde
Kuchnia Vikiniewielka ilością listków, 1 listek laurowy, ½ łyżeczki ziarenek białej gorczycy, 3 ziarenka ziela angielskiego, kawałeczek korzenia chrzanu (opcjonalnie) malutka piętka chleba. Sposób przygotowania ogórków małosolnych: Ogórki myję i obcinam im końce z obu stron (dzięki temu szybko i równomiernie się kiszą i zawsze są chrupkie) i układam w glinianym naczyniu, początkowo „na sztorc(...)resztę zwyczajnie na wierzchu. Przygotowane do zalania naczynie z ogórkami Miedzy ogórki wciskam koper, czosnek, chrzan, i piętkę chleba, dorzucam gorczyc, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowuję wodę z solą, po wyłączeniu odczekuję około 10 – 15 sekund i zalewam nią ogórki. Kładę na ogórki talerzyk tak żeby prawie cały był zanurzony w wodzie i uniemożliwiał
Gotuj Się Kto Możeplasterki pomidora świeży lubczyk Przygotowanie: Na trzech kromkach pieczywa rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż się zarumienią, a ser w środku będzie ciągnący. Podpieczoną kanapkę wyłożyć na talerz(...)opakowaniach typu „otwórz – zamknij”. Dzięki temu rozwiązaniu sery można wielokrotnie otwierać bez obawy, że utracą swoją świeżość, a co za tym idzie – wyjątkowe walory smakowe. Forma plastrowana pozwala na szybkie przyrządzenie kanapek i innych przekąsek. Idealne na wycieczkę i posiłki w plenerze. Źródło: KLIK
ClauditteMissCookingpytanie, które zadaję sobie od 4 lat i wciąż nie znam na nie odpowiedzi: ile właściwie dni zachowuje świeżość taki domowy chleb? Nigdy nie mogłem tego sprawdzić, bo chleb zawsze u nas znika już drugiego dnia. A teraz w końcu będę wiedział. Jedna rzecz już teraz jest pewna. Te worki są naprawdę ładne i solidnie wykonane. Nie wiem jaki będzie(...)wygrały przez swój naprawdę ładny wygląd. Akurat dla mnie to ma spore znaczenie, ponieważ nasz śliczny drewniany chlebak ma gustowną szklaną szybkę na przedzie. Przez którą elegancko wszystko widać. I powiem wam szczerze, że chleb owinięty w reklamówkę nawet w najładniejszym chlebaku nie może prezentować się dobrze. Ale już z tym koniec, teraz mamy i ładny chlebak i ładnie zabezpieczony
Marder&Marder ManufactureJestem pewna, że "brak czasu" da się znokautować przy nieco lepszej organizacji. Tymczasem przed wyjazdem piekę jeden z moich ulubionych chlebów. Biały, drożdżowy, najprostszy. Nazywam go ekspresowy, bo robi się w mgnieniu oka i równie szybko znika. Oczywiście, najlepszy na ciepło, z masłem i twarożkiem. Właściwie nie wiem jak smakuje na drugi dzień, bo on jest z tych(...)jednodniowych:) Kroimy kromka za kromką i jedynie żałujemy, że piętki są tylko dwie! Już teraz wiem, że to właśnie ten chleb upiekę zaraz po powrocie. Czym są dwie godziny czekania na ciepły bochenek w porównaniu z dwoma tygodniami rozłąki?! Przepis znalazłam dawno temu na blogu u Kasiac z Pokrojone doprawione . Kasiaac niedawno powróciła do blogowania
KUCHARNIAzanieczyszczeń "fizycznych" jak plewy, kamyki itp. Umieść ziarno w robocie kuchennym i zmiel na pył :) Voilà! Pamiętaj, żeby nie przechowywać takiej mąki zbyt długo. Kwasy tłuszczowe zawarte w zbożach szybko się utleniają i nabierają jełkiego zapachu. Zawsze miej w domu trochę ziarna i przygotowuj mąkę "na świeżo". Dzięki temu będziesz mógł najlepiej wykorzystać jej składniki odżywcze :) Razowa tarta orzechowa(...)zrobienia ciasta powinny być schłodzone! Mąkę wymieszaj ze zmielonymi orzechami, solą i cukrem. Dodaj zimne masło i posiekaj nożem do konsystencji "okruchów chleba". Zrób "dołeczek" i wlej do niego jajko wymieszane ze śmietanką. Zagnieć szybko. Ciasto owiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez ok 20-30 minut. Rozgrzej piekarnik do 220 °C. Formę posmaruj masłem
Gary Bez dnaoglądam film za filmem. Czego chcieć więcej... No może tego żeby już mnie tak brzuch z przejedzenia nie bolał... No dobra, piszę szybko kolejny przepis i idę dogorywać na łóżku przed kolejnym filmem. Tym razem chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. Zrobiony w garnku rzymskim. A za garnek rzymski dziękuję AleDobre.pl . Dali
Marder&Marder Manufacture