szybki chleb - 4135 przepisów (strona:57/276)

LEKKA SAŁATKA NA SYLWESTRA 167

gotową pokrojoną w kosteczkę fetę. Całość skrop obficie oliwą z oliwek wymieszaną z odrobiną soku z cytryny i solą. Sałatkę podaj z małymi kromeczkami chleba. Mówiłam, że sałatkę zrobisz w przerwie między piosenkami! Tak szybko, tak łatwo i tak smacznie! Oliwki, w tej formie sprawdzą się też idealnie jako małe przekąski do wina. Wystarczy, że na desce obok pokroisz

SMYKWKUCHNI
Chleb zmieniający życie 185

Chleb inny niż te, które do tej pory jadłam. Chleb z samych nasion, bez mąki, drożdży, zakwasu... Łatwy i szybki do zrobienia, bez konieczności wyrabiania. Miękki, wilgotny, pachnie orzechami. Bogaty w błonnik, bardzo syci. Polecam, może zmieni i Wasze życie? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw

Domowa cukiernia Ewy
Grzanki z serami, ziołami i jeżynami 93

Pomysł na szybka smaczną kolację. Zaczerpnięty od Kingi Wójcickiej Składniki kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki) oliwa z oliwek 100 g miękkiego sera pleśniowego 20 g parmezanu kilka gałązek świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku pół szkalnki jeżyn czarny pieprz   Przygotowanie Chleb tostowy opiekłem na złoty kolor (można użyć bagietki). Skropiłem je kilkoma kroplami oliwy, posypałem rozkruszonym

R'n'G Kitchen
Jaja zapiekane na tostach w kokilkach 146

Takie proste acz wykwintne danie śniadaniowe wymyśliłam i bardzo nam smakowało. Na dno tost, potem ulubione warzywa i na koniec jajo, do piekarnika i w kilka

Moje Małe Czarowanie
Chleb żytni z kaszą gryczaną i orzechami włoskimi 157

Wczoraj był chlebek żytni ze słonecznikiem- prosty, szybki i bezproblemowy. Dzisiaj mam dla Was również przepis na chleb, jednak już troszkę bardziej skomplikowany- na zakwasie. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa Piekarnia ". Jest po prostu wyborny! Ciężki, lekko kwaskowaty za sprawą zakwasu i z mnóstwem chrupiących orzechów włoskich. Taki chlebek utrzymuje świeżość nawet przez kilka

Nastoletnie Wypiekanie
PASTA Z TUŃCZYKA I SUSZONYCH POMIDORÓW 132

Puszysta pasta z tuńczyka, suszonych pomidorów i kremowego serka.  Szybka i prosta. Smakuje każdemu.  Podałam ją na opieczonych kromkach chleba i posypałam szczyptą chili oraz świeżą rukolą. Sprawdzi się na weekendowe śniadanie lub jako przekąska w porze lunchu. Jeśli nie posiadacie lub nie chcecie korzystać z malaksera, możecie rozgnieść odsączonego tuńczyka widelcem i wymieszać ze startym

cool and minty
Wegański ser z fasoli - bezglutenowy, bez orzechów i tłuszczu 188

Większość osób zna ciągnący się ser z ziemniaka, ale o serze z fasoli chyba jeszcze nie słyszeliście? Jest szybki do zrobienia i pyszny. Użyłam go do zapiekanek na chlebie (z pieczarkami i cebulą). Składniki: - 1/2 szklanki ugotowanej białej fasoli (lub z puszki), - 1 szklanka gorącej wody, - 1/4 szklanki płatków drożdżowych, - 2 łyżki mąki z tapioki, - 1 łyżka białego miso

Co na wege obiad?
Pasta z tuńczyka 142

Dziś na tapecie szybka pasta z tuńczyka. Doskonała tak naprawdę do każdego rodzaju chleba, czy to będzie razowa kromka, czy cieplutki tościk, czy po prostu chrupkie pieczywo. Możemy ja także wykorzystać do faszerowania jaj lub pomidorów. Idealna na codzienne śniadanie, ale także na domową imprezę. Pasta z tuńczyka Czas przygotowania: 10 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Chleb orkiszowo pszenny 132

chleba, jaki robię na co dzień (zostały jeszcze bułki). Zasada generalnie jest taka sama jak przy chlebie przenno-żytnim. W porównaniu z poprzednim chlebem zmieniaja się w zasadzie tylko proporcje.    Wrzucam przepis na szybko i przepraszam, że dawno nic nie publikowałam ... no cóż przygotowania do świąt... Za to obiecuję pokazać kilka przepisów świątecznych z serii

Lubczyk i Wanilia
Tradycyjne zapiekanki z szynką na chlebie z sosem żurawinowym. 155

obiad do restauracji jednak plany się trochę zmieniły i ostatecznie wychodziliśmy na kolację. Nie mieliśmy możliwości ugotowania już niczego w domu, więc postawiłem na szybki lunch. Działamy z zapiekankami. Jak je przygotować? -kilka kromek chleba; u mnie sojowo-dyniowy z pestkami dyni -plastry szynki pokrojone -żółty ser posiekany na grubych oczkach -żurawina moczona w syropie wiśniowym -ząbek czosnku -majonez

BaRepas
Kalafior zasmażany z bułką tartą. 110

oraz bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem i smażymy kilka minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i podajemy gorący. Możemy go jeść np. z chlebem lub możemy go podawać jako surówkę do obiadu. Bardzo szybko się go przygotowuje a wyśmienicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Gorąco polecam

Przepisy i porady kulinarne
Chlebek dla " leniwych " :) 161

Przepis ten jest dla wszystkich miłośników zapachu pieczonego chleba, który unosi się i wypełnia każdą przestrzeń domu. Bardzo szybki a jakże smaczny domowy chlebek. Jego wersji i smaków może być wiele, w zależności jakiej mąki użyjemy i jakich ziaren dodamy do ciasta. Składniki na 2 keksówki:- 6 szklanek mąki- 2 szklanki zmiksowanych płatków owsianych- 2 łyżeczki soli- 4 łyżki

Zainspirowana w kuchni
placuszki owsiane z bananem na mój brunch zamiast śniadania 128

wkawiarence.pl placuszki owsiane z bananem zamiast pajdy chleba brunch zamiast śniadania pomijając poranną kawę bo czasu mało bo trójka maluchów na głowie bo muszę szybko bo chcę zdrowo i smacznie bo chcę fit być tej wiosny bo chcę dużo energii a raczej życie tego ode mnie wymaga i właściwie powinnam dodać, że te moje placuszki owsiane […] Artykuł placuszki

W Kawiarence
Pan bagnat – kanapka nicejska nadziewana sałatką z tuńczykiem 233

była na początku jedzeniem prostych ludzi , w szczególności rybaków i pracowników portowych wcześnie wstających do pracy. Do Francji pan bagnat – dosłownie „kąpany chleb” – trafiło razem z włoskimi imigrantami, którzy podobnie szykowali swoje pane bagnato.   Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka (podobna składnikami do ‘sałatki nicejskiej’) łączy w sobie lokalne, sezonowe produkty i mocny, octowo oliwny sos winegret(...)oliwek i anchois) dodaje się jedynie dla wzmocnienia jego smaku. W oryginale pan bagnat wykorzystuje czerstwe pieczywo – warzywa, sos, ocet i oliwa mają je zmiękczyć i sprawić, że chleb lub czerstwa bagietka będą się przyjemnie żuły. W smaku żadnej większej różnicy nie ma – zróbcie jak Wam wygodnie, wykorzystajcie albo świeżą, albo wczorajszą bagietkę, albo mały chleb – najlepiej na zakwasie

Karo in the Kitchen
Chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia 144

braku mąki durum użyłam chlebowej, ale za to mogę powiedzieć, że był bardzo smaczny:) Jeden bochenek rozczęstowałam w pracy, a drugi szybko zjedli domownicy... Przymierzam się, by wypiek powtórzyć w Wielkim Tygodniu :) A z miodem, palce lizać... Chleb tostowy na blogach: Akacjowy blog  Bochen chleba Codziennik kuchenny Dom z mozaikami Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Moje

Proste Potrawy