ciast, sosów wszelakich, jako masła do chleba no i do czego dusza zapragnie, pasuje do wszystkiego. Dlaczego warto jeść sezam? bo ma minerały takie jak wapń, magnez, żelazo, fosfor, cynk, mangan i selen. Posiada witaminy takie jak : A, E, B1, B2, PP. A ja pokażę Wam jak szybko taką pastę tahini można zrobić w domu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekazał mi nie wychodzić z łóżka... dzięki temu upiekłam chleb i zrobiłam domowy twaróg. O tym będę pisać w kolejnych postach, a dziś zajmę się SERWATKĄ. Jest to płyn o zabarwieniu zielonkawo-żółtym, który gromadzi się przy produkcji serów. Wiele osób wylewa zbierający się płyn, ja natomiast postanowiłam zrobić szybki koktajl
Życie na widelcuZrobimy sobie omlecik,ale inny. Taki bardziej syty i elegancki. Nie ograniczymy się do samej patelni, my go jeszcze włożymy do piekarnika i zapieczemy z mozarellą
Z Kuchni Do KuchniDomowy zakwas: Przygotujemy go bardzo szybko - potrzebujemy do tego: - szklanka mąki żytniej razowej - 1 litr przegotowanej wody - liść laurowy - 3 ziarenka ziela angielskiego - 2 ząbki czosnku Do słoika nalewamy wodę, do której dosypujemy mąkę, nie zapominając o mieszaniu. Dodajemy liść, ziele angielskie, czosnek. Możemy dodać skórkę chleba razowego, ale musimy być pewni, że jest
Sajkofanka smakuimprezie-polecam gorąco!!!przepis znajdziecie tutaj Szybkie bułeczki z farszem a'la kebab i sosem czosnkowym Wymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno,przepis znajdziecie tutaj Szyneczki zawijane z prażonym słonecznikiem pyszne ,szybkie do zrobienia szyneczki,sprawdzą się na każdej imprezie-szczerze(...)wzdłuż chleb i farsz był jajeczno- krawetkowy-też pycha,ja bym nie była sobą jak bym coś nie wymyśliła po swojemu i zrobiłam trzy różne warstwy-pieczarkowa,jajeczną i szynkową-okazało się,ze pasowały do siebie świetnie,przepis znajdziecie tutaj Rolada szpinakowa z łososiem pięknie prezentuje się na stole i jest naprawdę pyszna,przepis znajdziecie tutaj Szybkie koperty
Swojskie jedzonkoPisałam Wam kiedyś o tym jak lubię robić zakupy przez internet? Właściwie weszło mi to w krew i prawie wcale nie odwiedzam sklepów stacjonarnych (czasem tylko
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo lubię kalafiory, i te zielone i te białe, najmniej chyba fioletowe do mnie przemawiają. Gdy na blogu Anny zobaczyłam ten przepis wiedziałam, że zupa mi
Dzieje kuchennej WiewióryLubię kiedy w moim domu pachnie świeżymi ziołami i przyprawami. Dlatego też tak lubię potrawy orientalne, aromat jaki się roznosi w czasie ich przygotowywania sprawia, że
Dzieje kuchennej Wiewióryjest naprawdę bardzo smaczny. Bardzo często piekę go do grilla lub na kolację i tak naprawdę zastanawiam się dlaczego nie ma go jeszcze na blogu :) Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Odrywany chlebek oprócz grillowania idealnie sprawdzi się również na imprezowym stole jako przekąska . Wygląda bardzo elegancko i zawsze robi wrażenie na moich gościach, dlatego też polegam(...)prostokąt zawijać w harmonijkę, układać do blachy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ścierką odstawić na 20 minut. Wierzch można posypać startym parmezanem. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec chleb około 25 minut
Zrób to smaczniewydarzeniem było tak duże, że przy wielu stoiskach zabrakło produktów i potraw - pozostawiono wyłącznie ostatnie kęski dla jury. Oprócz degustacji małych porcji można było zakupić większe partie - od ciast, chlebów, zup, serów, rozmaitych wędlin, pasztetów, po naturalne soki owocowe, nalewki, wina. W trakcie tego wydarzenia zorganizowano także pokazy kulinarne , koncerty muzyki ludowej czy kiermasz produktów regionalnych. Nie zapominając(...)produkty z róży pasztety, ciasta i pieczywo drożdżowe, wino z tarniny nalewki owocowe - o niebo lepsze od włoskiego limoncello Ale była lipa... bo pyszności rozeszły się momentalnie! Trzeba było szybko i energicznie przechodzić między stoiskami z jedzeniem aby spróbować wielu potraw. A jak już się miało dostęp do wybranych pychotek i chciało się je zjeść pojawiał się dylemat
Right Behind The Kitchenkwaśną śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście można go upiec w cieście krucho-drożdżowym. Piróg robi się dość szybko i jest mało kłopotliwy, aby ułatwić sobie
moj przepis naCzosnkowo – ziołowy chlebek to idealny dodatek do sałatki greckiej. Przygotujemy go dosłownie w chwilę. Nie potrzebuje on zbyt dużo czasu aby wyrosnąć. Sprawdź przepis na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czas czytania: 3 min Kurczak w sosie orzechowym podany z ryżem i świeżymi warzywami Jak szybko i smacznie przygotować danie z kurczaka? Dzisiejszy przepis to
SprawdzonaKuchnia.plśmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście można go upiec w cieście krucho-drożdżowym. Piróg robi się dość szybko i jest mało kłopotliwy, aby ułatwić sobie pracę
moj przepis naOdpoczywam. Po Festiwalu, gdzie mieszkałam w Ogrodzie prawie 3 dób, muszę się zregenerować. Obiecałam sobie i Wam, że w tym czasie nadrobię publikowanie postów, może
Dzieje kuchennej Wiewióry