Fritatta z chorizo i halloumi

Fritatta z chorizo i halloumi

Fritatta z chorizo i halloumi

Idea frittaty polega na wykorzystaniu ziemniaków i jaj. Jest więc to danie bardzo ekonomiczne, awaryjne chciałoby się rzec. Przepis na tę potrawę znalazłam w "Ekonomii gastronomii", bez modyfikacji się nie obeszło ale czy nie na tym polega kreatywne gotowanie? Polecam na szybki obiad lub ciepłą kolację. Fritatta z chorizo i halloumi kawałek ok 15 cm chorizo 1 łyżka oliwy 8 średniej wielkości ugotowanych ziemniaków 8 jajek 2 łyżeczki papryki mielonej 2 łyżki śmietany kilka plasterków sera halloumi natka pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, chorizo, ogórki, pieczywo, papryka, chleb, mielone, ogórki kiszone, kiełbasa, szybki obiad, kolacja, obiad na szybko, obiad, pieczone ziemniaki, ziemniaki zapiekane, szybka kolacja, ziemniaki na obiad, dania mięsne, bez pieczenia, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.