fasoli i kukurydzy. Jest to szybkie, tzw. jednogarnkowe danie. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone i chili. Danie to jest bardzo sycące, ale i ma wyśmienity smak. Dużym plusem tego dania jest łatwość przygotowania. Nie wymaga specjalnych umiejętności kuchennych i z pewnością wyjdzie każdemu. Chili con carne podawane jest najczęściej z ryżem lub chlebem. Na imprezę można przygotować
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem. Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry. Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę. Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto - brązowy kolor. Notatki: * roladki szybko się rumienią i trzeba
Pieprzyć z Fantazjązjadły guacamole podane na pajdzie chleba ale jako dip do grillowanej szynki z frytkami to jak najbardziej. Lubię mieć ładnie na talerzu i cieszyć się różnymi smakami. Choćby dzisiejszy tani obiad , a jednak ładnie podany i syty. Do tego przepisu można wykorzystać mięso od szynki lub schabowe kotlety, które pokrojone w kostkę można szybko przyrządzić na grillowej patelni. Grillowana
codojedzeniaBułki z mąką owsianą Pyszne bułki z mąką owsianą i makiem . Doskonałe na kolację , śniadanie lub do pracy czy szkoły . Wspaniały i do tego zdrowy posiłek
Ogrodnik w podróżyBułki grahamki z czosnkiem i cząbrem do zupy Bułki świetnie sprawdzają się do zup mniej treściwych . Szczególnie , kiedy mamy na wyżywieniu kilku mężczyzn , w wieku mocno
Ogrodnik w podróżyCo prawda święta już za nami i niektórzy nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez babki piaskowej, bowiem już na stałe weszła w tradycję tych świat. Babka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czas to zmienić. Nie samym chlebem z wędliną żyje człowiek U nas w roli pierwszoplanowej makrela, ale tylko z tego względu, że akurat w sklepie była świeża dostawa. Możecie użyć dowolnej ryby wędzonej czy nawet ryby z puszki. Tata często robił taką pastę ze szprotek w sosie pomidorowym. Ja takie pasty robione na szybko, kojarzę z dzieciństwa. Byle dodatek
Mieszam w Garnkuplasterki jest wspaniałym zamiennikiem chleba czy makaronu do lasagne. Dzięki temu możemy zadbać o najbliższych podając im zdrowy i smaczny posiłek. Najważniejsze jest w nim to, że może go zjeść każdy, bez względu na to na jakiej jest diecie, a jednocześnie jest pyszny, słodki dyniowo i słony serowo. To danie jest jednocześnie szybkie i przygotowane z dbałością Składniki: 3 półcentymetrowe
Ugotowane pozamiataneDla mnie chlebek z papryk ą i suszonymi pomidorami, dla mojej ma ł ej kucharki focaccia. Jak kto woli, tak możemy nazwać
La grande e la piccola cuocainnego naczynia, w którym chleb będzie wyrastał – wyłożonego ściereczką obsypaną mąką) – łączeniem do dołu,ciasto pozostawić do wyrośnięcia na mniej więcej 2-3 godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Pieczenie Gdy ciasto urosło przekładamy ciasto do formy do pieczenia delikatnie wtedy opadło mi dość mocno ale po włożeniu do rozgrzanego piekarnika zaraz szybko urosło ale już nie tak bardzo.Dlatego
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Są takie dni czy tygodnie, że nie mamy czasu na nic ani na zjedzenie porządnego obiadu, ani na wzięcie długiej gorącej kąpieli. W takich sytuacjach ratują
wegetalerzeEhh...w końcu matka pogodziła się, że synek na kolacje je tylko krem czekoladowy ... ale teraz próbuje zamienić go na zdrowszą wersje :) Szybki krem czekoladowo
Atlas SmakówTapas - niewielka przekąska. Według Wikipedi pochodzenie tapas wiąże się z tym, że Andaluzyjczycy pijąc wino szklankę przykrywali plasterkiem suchej kiełbasy, aby chronił przed muchami. Z czasem
Kulinarny karnet Christopheraminut. Kromki chleba przekrawamy na pół, skrapiamy olejem jw. i posypujemy bazylią i oregano. Z racji tego, że nie mam wypasionego opiekacza, użyłam tostownicy - wyszło genialnie. Trzymamy przyprawiony chlebek w tostownicy ok. 2 minut, tak aby stał się chrupiący. W osobnym garnuszku dodajemy kilka kropel oleju jw., wbijamy jajko i szybko mieszamy drewnianą łyżką, ściągamy garnuszek z ognia
Emcia PichciMama nie raz mówiła o mnie "wścieklica", i nazywała mnie też "czajnikiem" bo wrzałam intensywnie a potem dalej działałam jakby nigdy nic. Najgorzej było gdy byłam
Dzieje kuchennej Wiewióry