Ostatnio mam mniej czasu więc w mojej kuchni zdecydowanie królują proste smaki i łatwe dania. I tym razem tak się stało. Przeglądałam "Jedz"
Dzieje kuchennej WiewióryNasza bałtycka ryba, może zachwycać nie tylko w daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym
Kuchnia PROzdrowotnaTestowałam już kilka przepisów na keto pieczywo i poza bułkami ciężko mi było znaleźć dobry zamiennik. W końcu upiekłam chleb z chrupiącą skórką i delikatnie wilgotnym
WegePrzepisszybki i sycący obiad. Czy można czymś zastąpić batata ? Wiem, że batat nie wszędzie musi być dostępny lub niekoniecznie musisz go lubić. W takim wypadku możesz wrzucić w jego miejsce… Ziemniaka! Sprawdzi się równie dobrze, a znacznie nie straci zupa na smaku. Zupa z zielonej soczewicy – z czym podawać? U mnie był akurat zwykły chleb. Możesz jednak
Blendmannajważniejsze: szybko się ją robi i jest bardzo prosta w wykonaniu. Składniki: porcja dla 3-4 osób 1 por 1 cebula 25 dag pieczarek ok. 8 średnich sztuk 35 dag mięsa mielonego 20 dag sera topionego u mnie Salami Serenada z czosnkiem i ziołami sól, pieprz, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie 3 łyżki oleju 3 kromki chleba masło
Gotuj z Agnesserowym towarzystwem. Szybka, prosta i bardzo zimowa propozycja na rozgrzanie. Składniki (na 3-4 porcje): mały brokuł szklanka startego sera Cheddar kulka mozzarelli pół szklanki startego parmezanu 1 średnia cebula 2 średnie marchewki 3 ząbki czosnku 1l bulionu warzywnego 500ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku Do podania: grzanki z chleba pszennego odrobina
Smaczna Stronaszukacie czegoś na szybko,łatwego i do tego niedrogiego i pysznego na przekąskę lub na imprezę -albo dla niezapowiedzianych gości-to jest to pomysł dla was! Polecam na każdą okazję lub po prostu na kolację lub śniadanie-robię je już kolejny raz i za każdym razem się nimi zajadam-polecam Skła dniki: kilka kromek chleba tostowego 20 dkg sera
Swojskie jedzonkoHummus skradł moje serce już dawno temu. Teraz przyszła pora na innego rodzaju pasty do pieczywa i nie tylko. Podczas pobytu w Bieszczadach, tuż przed
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: -pierś z kurczaka -przyprawa do kebaba/gyrosa -sałata lodowa lub kapusta pekińska -ogórek -pomidor -200 ml. jogurtu naturalnego -2 łyżki majonezu -3 ząbki czosnku -sól -pieprz
Magia jedzenia.przez batoniki Szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo-karmelowe. Na czwartym miejscu plasuje się indyjski chlebek naan, jeden z moich ulubionych i często przygotowywanych przepisów. Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu. Piąte miejsce dla opublikowanego całkiem niedawno ciasta “makowiec bez glutenu, zbóż itp”. Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż) Pozycja szósta w zestawieniu to kolejny chlebek – “czosnkowy chleb paleo”. Chleb
PaleoLifeLatem nie ma nic lepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka
Dzieje kuchennej Wiewióryprzystepny i szybki fast food. W kuchni ormiańskiej rządzą, przede wszystkim, bardzo specyficzne zioła - rzadko dostępne na naszym rynku, jednak przy odrobinie chęci da się je zastapić podobnymi rodzimymi. Można też wybrać sie za naszą wschodnią granicę - na Ukrainie jest dość duży wybór przypraw do kuchni ormiańskiej. Oryginalnie Kebaby ormiańskie podawane są w lawaszu - czyli odmianie chleba, przypominający bardziej
sierotka maRysia w kuchnizrobiony i szybko zjedzony..Ja nie miałam świeżego rozmarynu, dałam więc suszony..w sumie to troszkę obawiałam się tego dodatku, ale rozmaryn nie był wyczuwalny w chlebku..do chlebka wykorzystałam rodzynki Skworcu ..Jedno opakowanie, a rodzynki w dwóch odcieniach..i na dodatek duże..no i oczywiście pyszne.. Przepis na chlebek pochodzi stąd -wg (wg Oatgasm ). Chleb na sodzie
Moje domowe kucharzeniejadłospisu doprowadza szybko człowieka do zdrowia. Ja właśnie kilka tygodni temu wykluczyłam jeden z tych produktów, a mianowicie gluten. Aczkolwiek nie całkowicie, chora nie jestem, nie cierpię na żadne związane z nim dolegliwości. Zrobiłam to z chęci oczyszczenia swojego organizmu. Pieczywa pszennego, z wysoko przetworzonej białej mąki nie jadłam już od lat, sama piekę w domu chleby ( żytni
Naturalna KuchniaSłodki czwartek z mega opóźnieniem... przepraszam Was bardzo! czasu mam mało a pomysłów na posty całkiem sporo, dzisiaj w planach jeszcze warsztaty a jutro dzień w
Dzieje kuchennej Wiewióry