Już pojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny
AZgotuj!CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA+CZOSNEK+CYNAMON+ANYŻ+MIÓD ORZECHY+SZPARAGI PROSTUCCIO+MELON SZAFRAN+BIAŁA CZEKOLADA Miłego eksperymentowania i Wasze ciekawe połączenia mile widziane w komentarzach
Kuchnia PROzdrowotnasałatka to taka wiosenna porcja witamin. Można zjeść samą lub jako dodatek np do grillowanego kurczaka lub takich roladek ze szparagami 1 op mieszanki sałat ze szpinakiem pęczek rzodkiewek 1 żółta papryka 150 g sera feta sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sałatkowego greckiego np. Knorr W misce ułożyć warstwę sałaty,na sałatę pokrojone w plasterki rzodkiewki. Następnie drugą
Kolorowa kuchnia Elkipatelnię z odrobiną oleju wlewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor, aż do zużycia całego ciasta. Naleśniki na wodzie wykorzystałam do przygotowania naleśników ze szparagami. The post Naleśniki na wodzie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzanieczyszczone pestycydami - nie ma znaczenia, gdzie je kupujemy. W 2016 roku są to: 1. Awokado 2. Słodka kukurydza 3. Ananas 4. Kapusta 5. Groszek cukrowy 6. Cebula 7. Szparagi 8. Mango 9. Papaja 10. Kiwi 11. Bakłażan 12. Melon miodowy 13. Grejpfrut 14. Melon kantalupa 15. Kalafior Korzystajmy z 12-tki i 15-tki robiąc zakupy, dzięki czemu jednocześnie
Gocha gotuje!pasuje do jajek na twardo, gotowanego mięsa i drobiu na zimno, wędlin, zimnych pieczeni, gotowanych warzyw podawanych na zimno ( szparagi, brokuły, kalafior ), filetów śledziowych.Do "F"szystkiego :P Składniki 3 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki oleju 150 ml jogurtu 150 ml gęstej śmietany 1 mała cebula sok z jednej cytryny 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier 1 ogórek konserwowy
R'n'G Kitchenhalloumi z granatem, tatar z łososia w stylu bliskowschodnim, krewetki w marynacie z tamaryndowca, sałatkę z rzodkiewek, fig i jabłek, bataty z pieczoną fetą, kalafior marynowany w przyprawach, szparagi z kiszoną cytryną i chili, biriani, oraz mule w harissie. A co na deser? Świetnym pomysłem jest ciasto marchewkowe, gdzie marchewkę zastąpiono pasternakiem i do tego tarta pistacjowo-jerzynowa Sirocco
Ugotowane pozamiataneczas, w którym większość dań na naszych talerzach jest lekkich, zielonych, kolorowych, świeżych, soczystych (grill!), po prostu letnich pachnących wiosną, latem, bzem, konwaliami.... O grillu, ogórkach małosolnych, ogródku tulipanów, szparagach, truskawkach i malinach nawet nie wspomnę! To czas, w którym więcej się ruszamy, czerpiemy ze słońca to co najlepsze, a długie dni spędzamy aktywnie, na spacerach lub czytaniu dobrych
Zasmakuj Kuchniszklanki ulubionego nabiału lub zielonej herbaty. Ziemniaki posypuję świeżo pokrojonym koperkiem. W zależności ile potrzebujecie, modyfikujcie ilości składników - ba! dodajcie coś od siebie - pieczarki? kalafior? fasolę? paprykę? szalotkę? sezonowo - szparagi?, bób? proszę bardzo, na pewno wyjdzie smacznie i zdrowo, a każda dodatkowa porcja warzyw to nie tylko więcej smaków i kolorów - to także więcej witamin! Macie ochotę na pikantne ziemniaczki
Zasmakuj Kuchnisię smakami i tworzyć nowe połączenia - stąd dzisiaj w naszej kuchni pojawi się tuńczyk w meksykańskim wydaniu. Lubię to danie, bo mogę dorzucić do niego garść groszku, bobu lub szparagi albo pomidorki koktajlowe - właściwie ten przepis można dostosować do każdej pory roku. Tortille z tuńczykiem to prosta i szybka do zrobienia potrawa, nie trzeba niczego przygotowywać wcześniej. Jest
Moja Książka Kucharskaponad trzy tygodnie! To moje ulubione sałatki, które zrobicie bardzo szybko, są aromatyczne, sycące i smakują całej rodzinie. Polecam Wam ten zestaw łatwych przepisów! Sałatka z pieczonymi ziemniakami i szparagami Sałatka z kurczakiem i awokado Sałatka z makaronem i figami! Sałatka z makaronem, gruszką i serem pleśniowym Sałatka z serem feta i szynką Sałatka na lunch do pracy! Sałatka
SMYKWKUCHNIbotwinki – Filet z pstrąga na risotto pietruszkowym z paloną młodą marchewką Każde danie było pięknie podane, ciekawe i bardzo nam smakowało. Na przystawkę: – Delikatny krem z białych szparagów z grzanką truflową – Komosa ryżowa z marynowaną rzodkiewką i płatkami dojrzewającego sera regionalnego ze Ślubowa Obie przystawki były pyszne i ładnie podane. Cóż mogę więcej powiedzieć, polecam! Podsumowując: Bardzo
Mała Cukierenkawielkości drobne ziemniaki, mniejsze od jajka – szybko i równo się ugotują. Gotowe odcedzamy, studzimy i kroimy na ćwiartki. To jeszcze nie pora na fasolkę szparagową ani tym bardziej na szparagi, posiłkujemy się dzisiaj mrożonką. Uwierzcie, ani smaku ani wartości taka zamrożona fasola nie traci – pod warunkiem, że się jej nie ugotuje na wyspiarską modłę, czyli na paćkę Fasolkę odmrażamy
Karo in the KitchenMacie swoje ulubione, ukochane warzywa? ja w zależności od pory roku pożeram szparagi, piekę marchewki, robię ciastka z dyni. Każda pora ma swój kolor ale na kolor buraka jest zawsze czas :) jako mała dziewczynka uwielbiałam zasmażane buraczki , które robiła mama do kotletów mielonych. Jako dorosła kobieta odkryłam, że gdy się je upiecze stają się esencją smaku, słodyczą samą
Dzieje kuchennej Wiewiórysezonowość produktów jest moją główną inspiracją w kuchni. Jest to oczywiście całkowicie naturalne, przecież rzodkiewki najlepiej smakują wiosną, pomidory latem, a dynie jesienią. Czekam już z utęsknieniem na świeże szparagi, botwinkę, truskawki.... Sezon wiosenny na blogu otwieram sałatką, w której główną bohaterką jest młoda marchewka, a obok niej rzodkiewka, sałata i kiełki. Smakowita ta wiosna:) Składniki: 500 g młodej marchewki
Smakowity Blog Kulinarny