szparagi - 5593 przepisów (strona:292/373)

PRZEPISY NA OBIAD DLA CAŁEJ RODZINY NA PONAD DWA TYGODNIE! 185

SPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE.  PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU!  KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD

SMYKWKUCHNI
Misja Lato – jak jeść bardziej sezonowo latem 183

Rzepa Melony Koper włoski Pasternak Rzodkiewka Morele Kukurydza Pietruszka Sałata Morwa Mirabelki Pomarańcze Seler Ogórek Morele Por Smardze Papryka Orzechy Roszponka Szczaw Pomidory Pigwa Seler Szczypiorek Porzeczka Scorzonera Szalotki Szparagi Śliwka Śliwka Topinambur Szpinak Wiśnia Winogrona Ziemniak Truskawki A jak mi idzie na razie Misja Lato?   Udało mi się już zjeść Bakłażana , Borówki , Czarny bez , Czereśnie , Fasolkę szparagową , Figi

Ugotowane pozamiatane
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 154

autorka: mopswkuchni | blog: Mops w kuchni Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Młoda kapusta zasmażana autorka: Marta | blog: Codzienne gotowanie Risotto z zielonymi szparagami autorka: Marta | blog: Codzienne gotowanie leniwe drożdżowe z truskawką i kruszonką... autorka: w mojej kuchni lubię.. | blog: W Mojej Kuchni Lubię Ugotować Coś Smacznego... Polenta - włoska potrawa z kaszy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jan Niezbędny 271

podałam penne z fasolą i frankfurterkami . Aluminiowe foremki to nowość od Jana Niezbędnego, są bardzo wygodne w użytkowaniu i transporcie. Posłużyły mi do upieczenia wytrawnych muffinek z fetą i szparagami . Ostatni produkt to okrągły papier do wypieków. Jest specjalnie nacinany aby dopasować go do do tortownic o średnicach 26- 30 cm. Dzięki niemu upiekłam doskonały biszkopt, z którego przygotowałam ciasto

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ulubieńcy maja i czerwca 135

się za dużo rzeczy, dlatego postanowiłam połączyć ulubieńców majowych z czerwcowymi. Oprócz produktów, które opisałam poniżej muszę wspomnieć o sezonowych warzywach i owocach tj. truskawki, czereśnie, bób, fasolka szparagowa, szparagi i młoda kapusta. W przeciągu tych dwóch miesięcy odkryłam sporo nowości, które wyjątkowo przypadły mi do gustu i na pewno zostaną ze mną na dłużej.  Nie ma co przedłużać

wegujemy
LETNIA SAŁATKA Z PIECZONYMI BURAKAMI 192

Lato to taki okres, kiedy z większą przyjemnością sięgamy po koktajle , lekkie sałatki oraz dania z dużą ilością warzyw. Świeże sałaty, cukinie, bakłażany, bób , szparagi i inne warzywa dostępne na targach inspirują nas do tworzenia! Dziś, zainspirowana wizytą na krakowskim kleparzu oraz współpracą z Ocet Kielecki przygotowałam dla Was pyszną sałatkę! Sałatkę, która jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad

Ostra na Słodko
Pieczone bataty 161

następnie przekładamy na blachę do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 30-40 minut. Jeśli chcecie dowiedzieć się jak przygotować szparagi widoczne na zdjęciu, koniecznie kliknijcie  TUTAJ !  SMACZNEGO

Bez Cebuli
Sałatka z bobem i rzodkiewką 158

idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych.     Bób na blogu: Sałatka z bobem i zielonymi szparagami Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa

Kulinarne przygody Gatity
Czosnkowy kurczak grillowany 195

dużym ogniu, po kilka minut z obydwu stron, do zarumienienia. Potem chwilę można dosmażać na małym ogniu, aby kurczak nie okazał surowy w środku. Gotowe! Kurczaka podawałam wraz ze szparagami z wody

Grunt to przepis!
Jedzonko do pracy #58 200

upały panują w Polsce), to może na jesieni wrócicie do mojego przepisu;)  Zapraszam do lektury, a ja idę szykować się do kolejnej wycieczki po Szkocji. Śniadanie : Frittata ze szparagami i zielonym groszkiem Lunch : Potrawka z ciecierzycy z ryżem Jedzonko do pracy Przygotowanie potrawki z ciecierzycy: W rondelku  roztopić łyżkę masła z łyżką oliwy i przesmażyć na nim drobno

Codzienne Gotowanie
Sałatka z bobem i pęczakiem z sosem winegret 185

sposób więc przejść obok niego obojętnie. Ja gotuję bób w lekko posolonej wodzie i traktujemy go jako zdrową przekąskę. Moje chłopaki nie jedzą szpinaku, szczawiu, szparagów, nie przepadają za brokułem, a z zieleniny upodobali sobie tylko bób. Tym razem powstała sałatka, a to za sprawą kaszy, która pozostała po obiedzie

To co kocham
Wołowina z gruszką 109

gotowałem minutę. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w pozostałej wodzie z sokiem. Wlałem do sosu, mieszając gotowałem do zgęstnienia. Połączyłem z koniakiem. Sosem polałem mięso. Ułożyłem ćwiartkami gruszki. Podałem z zielonymi szparagami

R'n'G Kitchen
Ogórki małosolne 170

Początek lata, to obowiązkowy czas na przygotowanie pierwszych przetworów z truskawek, ugotowanie bigosu z młodej kapusty, przyrządzenie szparagów na wiele sposobów, czy nastawienie ogórków małosolnych. Wszystkie te dary natury są wspaniałe, smakowite i stosunkowo niedrogie. Trzeba korzystać z okazji. Zapraszam na pyszne małosolne. Składniki: 1 kilogram  średnich równych ogórków 1 litr wody 1 kopiasta łyżka soli kamiennej

Gosia gotuje
Piersi kacze w sosie rabarbarowo-pomarańczowym / Duck breasts with rhubarb-orange sauce 195

prawdę przyjemne w wykonaniu, piersi kacze najpierw obsmażamy na patelni, później dochodzą sobie spokojnie w piekarniku, a sam sos też jest dziecinnie prosty! Podałam je z przepysznymi szparagami zapiekanymi pod serem i były przepyszne. Jeżeli lubicie kaczuszki, polecam też super łatwy przepis na piersi kacze w sosie śliwkowym z figami – palce lizać! Jeżeli jesteś dumnym właściciela Tefal Cuisine Companion

karmelowy
TARTA ZE SZPINAKIEM I SZPARAGAMI 181

fotoshopu przy użyciu tableta , myślę że oddaję to co chcę Wam przekazać.Jednak nie o zdjęcia chodzi tylko o pierwszą tartę ,która zrobiłam w życiu. 1 OP.CIASTA FRANCUSKIEGO KILKA SZPARAGÓW-ugotować 3 BRYKIETY SZPINAKU 10-15 DAG.SERA 3 JAJA 200ML.ŚMIETANY 1/2ŁYŻECZKI GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ SÓL I PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SER ŻÓŁTY ZETRZEĆ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH.Z CIASTA WYCINAMY OKRĄG

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki