szparagi - 5593 przepisów (strona:307/373)

OMLET PARYSKI 159

omlet około 15 minut. Przed końcem smażenia,ułożyłam na wierzch plasterki sera. Przykryłam wszystko przykrywką, aby ser się rozpuścił  a jajka dokładnie usmażyły. Smacznego! Polecam  OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET BISZKOPTOWY

potrawyregionalne
DORSZ W TEMPURZE 148

TEMPURA jest potrawą kuchni japońskiej. Tempurę robi się ze wszystkiego: z ryb,owoców morza, drobnych warzyw (strąki groszku, fasolka szparagowa, szparagi), większych warzyw pokrojonych w plasterki lub słupki (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula, cukinia, bakłażan, papryka),  z różyczek kalafiora i brokułów. Ja do dzisiejszego dania wykorzystałam flety z dorsza. Pokroiłam je na małe kawałki. Rybę posoliłam i posypałam pieprzem

potrawyregionalne
OMLET BISZKOPTOWY 150

dżemem truskawkowym (klik) lub z dżemem rabarbarowym z imbirem (klik) Smacznego śniadanka życzę! A gdy sezon na truskawki, to można je polać syropem klonowym. Polecam inne omlety OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET PARYSKI

potrawyregionalne
Jedzonko do pracy #21 133

nieco wiosenny zestaw jedzonka do pracy. Śniadanie : serek wiejski z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kaparami. Lunch : makaron z zielonym pesto i zielonymi warzywami gotowanymi na parze (brokuł, groszek, szparagi). Przekąska : krakersy. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajecznica z grzybami 139

jajka. Wymieszać całość nad palnikiem, by jajko się ścięło, ale nie wysuszyło. Podawać gorące np. z sałatką z pomidorów. ----------- Podobne: Seler naciowy w tempurze Jajecznica z pieczarkami Omlet ze szparagami

Weekendy w domu i ogrodzie
Szymon Kubicki: Smacznie, kreatywnie i bez glutenu. Recenzja + Konkurs 112

jest ‚poręczna’, wkładam ją do torebki i zabieram ze sobą. 130 przepisów, 332 strony, 20 rozdziałów. Bardzo spodobał mi się podział na rozdziały, odpowiadające produktom albo grupom produktów: I Szparagi, bób, groszek II Cukinia i kwiaty cukinii III Pomidory IV Truskawki, maliny, jagody, wiśnie… V Dynia VI Jabłka i gruszki VII Marchew i buraki VIII Ziemniaki i bataty IX Pory

Moja pasja smaku
Tofucznica z boczniakami 203

Tofucznicę chyba zna już każdy wege, dodatki do niej mogą być przeróżne ( tak jak np szparagi ), ja robię w różnych wersjach, od dzisiaj ulubioną będzie ta z boczniakami :) Jak każda jest prosta do zrobienia. Składniki: - 1 paczka tofu (300 g), - ok 200 g boczniaków, - szczypiorek, - olej (np kokosowy), - szczypta kurkumy, - sól różowa (kala namak), - pieprz. Wykonanie: Tofu rozgnieść dokładnie widelcem

Co na wege obiad?
Sesyjny sos pleśniowy z serii It's sesja time! 105

śniadanie można jeść zupę...a na kolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy camembert 2-3łyżki mleka garść suszonych pomidorów pieprz papryka suszona Sposób przygotowania -naprawdę tego sosu nie da się schrzanić(najwyżej przepieprzyć :P) ! 1. Rozdrobnij

Fiolka w kuchni
Z serii "TRUDNE SPRAWY" studenta w sesji-Minestrone 140

najeść przed zakuwaniem 8. Wcinać z makaronem lub pieczywem. Nie gotować makaronu z zupą jeżeli robimy ją na kilka dni-a robimy-przecież jest sesja! U mnie wcinane - resztką szparagów. 9. A teraz do nauki! A już niedługo: Student na wakacjach i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! Od poprawki strzeż Nas panie czyli śniadanie antypoprawkowe studenta Wałówka czyli

Fiolka w kuchni
Kopytka dyniowe z bakaliami- na słodko 154

cynamon czy gałka muszkatołowa. Do dzisiejszego, słodkiego wydania wykorzystałam  kopytka dyniowe , które zostały podsmażone na klarowanym maśle i polane miodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w  sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych  albo tradycyjnych), to polecam wypróbować ten ciekawy przepis- n a słodką kolację idealny! :) * kopytka- 300 g * masło

Kraina Miodem Płynąca
Włochy: Lasagne 151

zrobić lasagne z dodatkiem sosu beszamelowego, ale można też zrobić nieco lżejszą wersję z sosem pomidorowym, którą też przygotowałam razem z mamą. Znana jest też wersja ze szpinakiem lub szparagami, niektórzy moi znajomi lubią też wersję z samymi pieczarkami. Najbardziej klasyczna wersja zakłada obecność między płatkami lasagne mielonego mięsa wieprzowego, ale bardzo dobra jest także wersja z kurczakiem.   Skąd

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania