szparagi - 5593 przepisów (strona:308/373)

Tofucznica z boczniakami 203

Tofucznicę chyba zna już każdy wege, dodatki do niej mogą być przeróżne ( tak jak np szparagi ), ja robię w różnych wersjach, od dzisiaj ulubioną będzie ta z boczniakami :) Jak każda jest prosta do zrobienia. Składniki: - 1 paczka tofu (300 g), - ok 200 g boczniaków, - szczypiorek, - olej (np kokosowy), - szczypta kurkumy, - sól różowa (kala namak), - pieprz. Wykonanie: Tofu rozgnieść dokładnie widelcem

Co na wege obiad?
Sesyjny sos pleśniowy z serii It's sesja time! 105

śniadanie można jeść zupę...a na kolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy camembert 2-3łyżki mleka garść suszonych pomidorów pieprz papryka suszona Sposób przygotowania -naprawdę tego sosu nie da się schrzanić(najwyżej przepieprzyć :P) ! 1. Rozdrobnij

Fiolka w kuchni
Z serii "TRUDNE SPRAWY" studenta w sesji-Minestrone 140

najeść przed zakuwaniem 8. Wcinać z makaronem lub pieczywem. Nie gotować makaronu z zupą jeżeli robimy ją na kilka dni-a robimy-przecież jest sesja! U mnie wcinane - resztką szparagów. 9. A teraz do nauki! A już niedługo: Student na wakacjach i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! Od poprawki strzeż Nas panie czyli śniadanie antypoprawkowe studenta Wałówka czyli

Fiolka w kuchni
Kopytka dyniowe z bakaliami- na słodko 154

cynamon czy gałka muszkatołowa. Do dzisiejszego, słodkiego wydania wykorzystałam  kopytka dyniowe , które zostały podsmażone na klarowanym maśle i polane miodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w  sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych  albo tradycyjnych), to polecam wypróbować ten ciekawy przepis- n a słodką kolację idealny! :) * kopytka- 300 g * masło

Kraina Miodem Płynąca
Włochy: Lasagne 151

zrobić lasagne z dodatkiem sosu beszamelowego, ale można też zrobić nieco lżejszą wersję z sosem pomidorowym, którą też przygotowałam razem z mamą. Znana jest też wersja ze szpinakiem lub szparagami, niektórzy moi znajomi lubią też wersję z samymi pieczarkami. Najbardziej klasyczna wersja zakłada obecność między płatkami lasagne mielonego mięsa wieprzowego, ale bardzo dobra jest także wersja z kurczakiem.   Skąd

Przepysznik - BLW i nie tylko
Propozycje na sylwestra (2) 200

przepis. 4. Jajka faszerowane  Kliknij tu po przepis. 5. Sałatka z tortellini  Kliknij tu po przepis. 6. A la "Buritto"  Kliknij tu po przepis. 7. Szparagi w cieście francuskim  Kliknij tu po przepis. 8. Ryżowa sałatka z kurczakiem i ananasem  Kliknij tu po przepis. 9. Kulki ryżowe  Kliknij tu po przepis. Szczęśliwego Nowego Roku

W kuchni u Moniki
Wegeburgery z zielonej soczewicy 171

zamrozić, ale dopiero po ich usmażeniu. Rozmrażać należy je w lodówce, powoli. A już odmrożone odpiec w piekarniku albo odsmażyć. Hamburgery zjedliśmy w klasycznej bułce z sezamem, z dodatkiem szparagów smażonych na maśle, świeżego pomidora, cieniutko pokrojoną czerwoną cebulką, majonezem, sosem BBQ, plastrami awokado i plasterkiem topionego żółtego sera. SKŁADNIKI 1,5szkl soczewicy zielonej ½ kostki bulionowej warzywnej 3 szklanki wody

Karo in the Kitchen
Tortilla patatas z chorizo 130

strony. Tortilla patatas może być samodzielnym daniem. Jeśli użyliście pikantnego chorizo, można podać z mizerią (Hiszpanie też jadają ogórki ze śmietaną).   ------------ Podobne: Makaron w sosie carbonara Omlet ze szparagiem Kwiaty robinii w cieście Skoro wspomniałam wcześniej o Lloret de Mar na wybrzeżu Costa Brava i Barcelonie, to dołączam zdjęcia z tych miejsc. Panorama Barcelony; w centrum góruje Sagrada Familia

Weekendy w domu i ogrodzie
Młoda kapusta z warzywami na słodko – kwaśno 96

wiosnę bywa, w sklepach pojawiają się młode, świeżutkie warzywa. A to sezon na szparagi a to na ogórki i oczywiście na młodą kapustę. I tak dzisiaj młoda kapusta w moim wykonaniu. Nawet nie pamiętam genezy powstania  tego dania, w sumie nie istotne. Kapustę w ten sposób robię od dawna. Niekiedy zmieniają się w niej warzywa, coś dodaję a coś

Smaki Ewy
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 180

podanymi na maślakach ( dla mnie były zdecydowanie zbyt „różowe”, zważywszy iż wieprzowina nigdy nie powinna po obróbce mieć takiego koloru ). Do tych dań dodatki dobrane zostały doskonale – gotowane chrupiące szparagi do ryby, pieczony seler do wołowych polików. Jedzenie zgodnie oceniliśmy bardzo wysoko. Na pewno wybierzemy się tu na kolejną degustację. Nieco gorzej wypadła obsługa, przy której odnosiliśmy wrażenie, że moglibyśmy

Smaki Ewy
Sałatka z wędzonym kurczakiem 174

Zdrowia) zaleca, aby każda kobieta będąca w wieku rozrodczym taki suplement przyjmowała ( WHO guideline ). Gdzie szukać kwasu foliowego? Zalecana dawka dzienna folianów to 200 mikrogramów. Znajdziemy go w szpinaku, szparagach, owocach cytrusowych a ponad to w roślinach strączkowych takich jak zielony groszek, różne rodzaje fasoli, soczewica, awokado, brukselka, kalafior, buraki, marchew, dynia, seler oraz orzechy

Szybko Tanio Smacznie
Pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami 195

Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam Wam również: Pilaw z bobem i szparagami Pilaw z kurczakiem i granatem Korzenny pilaw z bobem

Chilli Czosnek i Oliwa
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 173

podzielenie na trzy ekipy gotujące: Grupa I – pod wodzą Grzegorza, przygotowywała dania główne: risotto z pęczakiem i młodymi warzywami chicken lemon curry wołowinę z grzybami, parowanym pak choi i szparagami Grupa II – przygotowała przystawki pod dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym serem kozim shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami pierś

bistro mama

Proponowane wyszukiwania