szparagi - 5593 przepisów (strona:305/373)

JAJKA W KOSZULCE / JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU – jak zrobić idealne? 129

słyszał, ale nie każdy robił. Jest świetnym pomysłem na śniadanie albo kolację. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, dodatkiem smażonego chrupiącego boczku albo szynki parmeńskiej, jak również podane ze szparagami i sosem holenderskim. Robi się je niezwykle szybko i zaskakują zarówno podniebienie, jak i oczy! Koniecznie spróbujcie! Jak zrobić to idealne? Zobaczcie! JAK UGOTOWAĆ PERFEKCYJNE JAJKA W KOSZULCE? 1 SPOSÓB: * Jaja

Ostra na Słodko
Toruński Festiwal Smaku „Kuchnia krzyżacka” 112

Archiwistyki UMK. Podczas festiwalu Maciej Nowicki – szef kuchni i rekonstruktor kulinarny z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, zaprezentował nam królewskie śniadanie. Śniadanie składało się z: zielonych szparagów, jajek, bażanta, musu agrestowego z szafranem, kaszy gryczanej. Bogdan Gałązka szef kuchni Gothic Cafe z Malborka, przedstawił zwyczaje kulinarne na zamku w Malborku. Nie można pominąć, cieszącego się największą „oglądalnością”, pokazu

królestwo garów
Pizza z botwinką i serem feta 164

Wiosna to czas na nowalijki, szparagi i ...botwinkę. Ostatnio miałam ochotę na domową pizzę, dlatego też przygotowałam ją z liśćmi botwinki, pomidorami malinowymi i różnymi serami. Pycha! Wbrew pozorom botwinka nie dominuje w smaku :) Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem botwinki to zachęcam do przygotowania rewelacyjnej zupy warzywnej z dodatkiem kaszy pęczak lub pulpetów zapiekanych z botwinką

Ugotować
Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści 159

konfrontację fantazji z rzeczywistością. Otwieramy, omijamy wstęp, bo wiadomo, że do niego się wraca na końcu. Lecimy prosto do pierwszych przepisów. A tam m.in. krem z groszku i szparagi z jajkiem sadzonym. Hello? Lekka konsternacja. Kartkujemy dalej. Sałatka grecka i śledzie w oleju. Milczące spojrzenia, jednemu drga brew, drugi już się nudzi. Jeszcze kartka. I jest. Uff. Mamy to, czego

GRUBY WAŁEK
Tarta ze szpinakiem i "Łopatą do serca" 176

serem wyłożyć na ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Jeść gorące z dodatkiem sałatki lub np. grzybków marynowanych . ----- Podobne: Zielone naleśniki z makrelą Ciasto ze szparagami, porami i serami Jarmużowa rolada z tuńczykiem Dawno się tak nie uśmiałam, jak przy książce Marty Obuch "Łopatą do serca" . Dobrze, że czytałam tylko w domu, bo rozmowy dwóch głównych

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z batatem, marchewką, groszkiem cukrowym z dressingiem miętowym i pestkami dyni. 170

regularnych treningów. Jestem pełna energii jak nigdy i wcale nie mam zamiaru tego zmieniać. Dlatego też dzisiaj będzie tak bardzo zdrowo! Dzisiaj, korzystając z ostatnich chwil przed sezonem na szparagi i inne boskie warzywa, przygotowałam dla Was sałatkę z warzyw nieco orientalnych takich jak batat, rzepa biała i groszek cukrowy. Możecie ją zajadać w różnych wariacjach – jeśli lubicie (i możecie

Fill The Bowl
Truskawkowe trifle wg Aleex 135

będę Wam o tym opowiadać. Musiałam przetrwać te trudne tygodnie i przetrwałam. To tyle. Żałuję, że w tym czasie sporo kulinarnych inspiracji przeszło obok mnie. Przegapiłam nowalijki i szparagi, ledwo zdążyłam na truskawki i czereśnie. Ale wczoraj wreszcie poczułam, że znów mi się chce szukać nowych przepisów i gotować nowe dania. Znów sprawia mi radość moja kuchnia, cieszą zakupy

W mojej kuchni
Wiosenny numer Małopolskiego Apetytu! 137

zadomowiła, wszystko się zieleni, wiele owocowych drzewek już kwitnie, więc czas na nowy numer naszego lokalnego magazynu! Wiosenny Małopolski Apetyt jak zawsze jest pełny inspiracji. W tym numerze królują szparagi, rzodkiewka, zielone desery, kiełki i zielone listki. Ja jak zwykle przygotowałam recenzje nowości wydawniczych, a ponadto zdjęcia tytułowe do artykułu o rzodkiewce oraz zajęłam się składem. Zapraszam do lektury

Pora coś zjeść
przepisy z biblioteczki królestwa garów 124

cyklu  „z biblioteczki królestwa garów”, przedstawiam przepisy z książek kulinarnych z początku XIX wieku. Teraz tak modny, może trochę przemijający jarmuż, topinambur, pasternak, szparagi..., czy wschodząca gwiazda – brukselka, to warzywa znane w naszej kuchni od dawna. Nie ma książki z początku XX wieku bez przepisów na te warzywa. U mnie w domu powszedni goście na stole. W Polskiej kuchni

królestwo garów
Przepisy na Wielkanoc 300

Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki Sałatki: Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ,,słonecznik" Sałatka z kurczakiem i mango Sałatka warstwowa z kurczakiem Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami Sałatka ziemniaczana Zupy: Żurek wielkanocny  Zupa pieczarkowa Sosy: Domowy majonez Sos żurawinowy Sos z cukinii Udanych świąt Wielkanocy

Kuchnia Łukasza
Jajka, sałatki i przekąski na Wielkanoc 1084

szynką i czerwoną fasolą Sałatka wiosenna z wędzonym pstrągiem Sałatka brokułowa z ryżem Sałatka z wędzonym kurczakiem, mozzarellą, cukinią i jajkiem Kolorowa sałatka z selerem Sałatka ze szparagami i jajkiem Sałatka z pieczarkami i fasolą Sałatka chrzanowa z ananasem Pasta jajeczna Krem chrzanowy z jajkiem Babeczki serowe z oliwkami, papryką i cukinią Paszteciki ze szpinakiem i Lazurem

Czerwień i błękit
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z warzywami. 131

oliwek i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Porcja inspiracji kulinarnych z mojego INSTAGRAMU   filet z piersi kurczaka w sosie musztardowym z grzybami i szparagami #healthy #healthyfood #followall #foodphotography #food #foodporn #fit #fitness #instafood #instafollow #crochet #salad #spring #cuisinesaine #cuisine #instafood #instafollow #throwbackthursday #throwbackthursday #like4like #instagood #yummi Une photo publiée par Beata Redzimska (@beatared

MODA NA BIO
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU I SOS HOLENDERSKI 161

musicie koniecznie spróbować, jeśli nie mieliście jeszcze okazji rozkoszować się tymi smakami :) Sos holenderski możecie wykorzystać również do wielu innych dań, wspaniale komponuje się on z gotowanymi warzywami (np. szparagami), z rybami, (np. łososiem) czy różnego rodzaju grzankami. Ja jestem w nim od lat zakochana po uszy i najczęściej robię go właśnie do jajek :) SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 duże

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z fasolką szparagową na boczku 201

wariacje w temacie tarty to: Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św.Patryka   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na idealne ciasto

Grunt to przepis!
Fit przepisy na blogu 152

KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE FILET Z INDYKA W WARZYWACH SZPARAGI Z GRILLA SAŁATKA BROKUŁOWA PASTA TWAROGOWA Z SERA KOZIEGO SAŁATKA Z RUKOLĄ I KURCZAKIEM OMLET Z JAGODAMI I CYNAMONEM ZIELONA HERBATKA KWIATOWA KOKTAJL OWOCOWY KOKTAJL Z MANGO I BANANA MAKARON

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania