Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami 225Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami. 500g fileta z indyka 500g boczniaków 2 marchewki 2 papryki 1 puszka pomidorów krojonych 2
Szefowa kuchni
Surówka z sałatą, ogórkiem i kukurydzą 218Przedstawiam przepis na szybką i wdzięczną surówkę obiadową. Zrobimy ją ze składników, które zazwyczaj mamy pod ręką. 1 główka sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy konserwowej
Szefowa kuchni
Zapiekanka cygańska z ziemniakami i kiełbasą 625Zapiekanka po cygańsku zapewni nam smaczny i treściwy obiad. Całość możemy przygotować dzień wcześniej a po powrocie do domu przełożyć ją tylko z lodówki do piekarnika
Szefowa kuchni
Szybki makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi 211Kilka prostych składników i mamy gotowy obiad. Makaron z warzywami i kurczakiem przygotujemy w dosłownie kilka chwil, z kilku składników:). 2 filety z kurczaka 200g makaronu
Szefowa kuchni
Szybkie ciasto ucierane z połówkami jabłek 234Ciasto wygląda bardzo efektownie, do tego jest bardzo smaczne:). Ważne by ponacinać połówki jabłek - wtedy owoce dobrze się upieką i będą miękkie. 4 średniej wielkości
Szefowa kuchni
Udka bez kości faszerowane po węgiersku 259Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują
Szefowa kuchni
Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i śliwkami 213Przedstawiam przepis na świąteczny kulebiak, który z powodzeniem możemy podać do barszczu zamiast pasztecików. Jest łatwy do wykonania, bo musimy przygotować jedynie kapustę - ciasto francuskie kupimy
Szefowa kuchni
Świąteczne zakupy na bee.pl 164Otrzymałam możliwość skorzystania z oferty sklepu bee.pl - sklepu z ekologicznymi kosmetykami i zdrową żywnością. Takie produkty to doskonały prezent pod choinkę a sklep oferuje, że zakupy
Szefowa kuchni
Kruche babeczki z pieczarkami - do barszczu 182Możemy zastąpić nimi tradycyjne paszteciki. Te tartaletki świetnie smakują popijane gorącym barszczem. Długo zachowują świeżość. Można zrobić je wcześniej i odgrzać przed podaniem - nie tracą na
Szefowa kuchni
Babka kawowo-pomarańczowa 238Pyszna babka w dwóch uzupełniających się smakach - kawy i czekolady. 250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka L 150 ml
Szefowa kuchni
Filet pieczony z ajwarem i makaron z cukinią i serem 223Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć
Szefowa kuchni
Pieczony omlet z ziemniakami, szynką i groszkiem 174Moja dzisiejsza propozycja to pieczony omlet - alternatywa dla tego tradycyjnego, smażonego na patelni, który tak ciężko przewrócić na drugą stronę;). Jest szybki i łatwy w wykonaniu
Szefowa kuchni
Babka czekoladowo-kokosowa 245Zapraszam na babkę o dwóch wyraźnych i uzupełniających się smakach: czekoladowym i kokosowym:). 250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka
Szefowa kuchni
Trójkolorowa babka 171Przedstawiam przepis na babkę trzy w jednym:). Ma w sobie trzy smaki: kokos, kakao i mak. Efektownie wygląda i równie dobrze smakuje. 6 jajek 250g
Szefowa kuchni
Risotto z cukinią i grillowane polędwiczki drobiowe 213Często zamiast ziemniaków robię risotto w bezmięsnej formie - do tego osobno smażę lub piekę mięso. Sprawdza sie to doskonale, dziś zapraszam na risotto z dużą ilością
Szefowa kuchni