szaszłyki - 3147 przepisów (strona:63/210)

Aromatyczne szaszłyki z kurczakiem i warzywami 113

Aromatyczne szaszłyki z kurczakiem i warzywami Artykuł Aromatyczne szaszłyki z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Grillowana pierś z kurczaka 242

Grillowana pierś z kurczaka to bardzo zdrowa propozycja na obiad. Odpowiednio doprawiona stanie się wyjątkowym daniem. Możecie podać ją z ziemniakami z wody, albo z wersją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szaszłyki z karkówki z sosem śliwkowym 85

cytryny. Sos śliwkowy : - 1 czerwona cebula, - łyżka oleju, - czosnek granulowany lub świeży, - 3 łyżki powideł ( miałem domowe, bez cukru ), - 1 -2 łyżki octu balsamicznego, - sól, pieprz. Wykonanie : Szaszłyki : Mięso pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać i zamarynować w niej mięso. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie, aby nie paliły się podczas grillowania. Warzywa pokroić

Przepisy Mikołaja
ekspresowe ciasteczka choineczki z ciasta francuskiego 129

składniki: 1-2 arkusze ciasta francuskiego patyczki do szaszłyków dodatki: lukier, roztopiona czekolada, krem czekoladowy, kolorowa cukrowa posypka, masa makowa, cynamon wymieszany z cukrem wykonanie: Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwijamy i pozostawiamy na chwilkę aby nabrało temperatury pokojowej. Tniemy paski ok. 1,5 cm wzdłuż dłuższego boku. Następnie każdy pasek składamy w „harmonijkę” na kształt choinki. Nabijamy przez(...)środek na patyczek do szaszłyków. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180 st. C do zrumienienia. Po upieczeniu delikatnie wyciągamy patyczek i studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy np . lukrem białym, lukrem zabarwionym na róże kolory. Roztopioną czekoladą, kolorową cukrową posypką… Możemy również ciasto przed pocięciem na paski delikatnie posmarować masą makową lub oprószyć cynamonem wymieszanym

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze ciasteczka maślane w kształcie torebek herbaty 123

lodówce około 20 minut. Następnie w każdym ciasteczku - na górze zrobić dziurkę, przez którą później powinna przejść nitka lub ozdobny sznureczek. (Ja w tym celu użyłam patyczka do szaszłyka.) Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie można przygotować równe sznurki i zawieszki. (Swoje zawieszki wycięłam z kartonowego pudełka i zrobiłam w nich(...)otworki również za pomocą patyczka do szaszłyka.) Po całkowitym ostygnięciu ciastek przez dziurki delikatnie przewlec nitki/sznureczki z zawieszkami i je związać. Czekoladę z dodatkiem łyżki mleka/masła/śmietanki roztopić w kąpieli wodnej. Wszystkie ciasteczka powoli maczać w roztopionej czekoladzie i wieszać za sznureczek do momentu zastygnięcia polewy. (Ja nad zlewem umieściłam kijek, który oparłam o kubki. Dodatkowo swoje torebki herbaty

Di gotuje
Bezludna wyspa – sałatka jarzynowa z serem żółtym 127

aquafaby ) sól (może być czarna dodająca “jajecznego” posmaku – jeśli ktoś lubi) pieprz do smaku Do dekoracji: majonez 1/2 puszki kukurydzy konserwowej natka pietruszki oliwki czarne patyczki do szaszłyków Wykonanie: Umyte ziemniaki, marchewkę i pietruszkę gotujemy w mundurkach do średniej miękkości. Nie mogą zbyt miękkie, żeby nie rozpadły się. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę, a ser żółty ucieramy(...)serwować i odwracamy naczynie do góry dnem. Folię spożywczą usuwamy. Następnie, majonezem smarujemy powierzchnię naszej wyspy i układamy ziarna kukurydzy konserwowej tak, aby zakryły majonez. Na patyczki do szaszłyków nakładamy czarne oliwki, a na ich czubek natkę pietruszki – i oto imitacje palm mamy gotowe Wtykamy je w naszą sałatkę i „Bezludna wyspa” gotowa Smacznego! Artykuł Bezludna wyspa

Lamarida.pl
"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 160

ciepło i zimno to pieczone schaby, szynka, karkówka czy mostek. Rolady i pieczenie oj tutaj kolorowe i bardzo apetyczne rolady do przygotowania w domu. Przechodzimy do mięs panierowanych i szaszłyków gdzie znajdziemy przepisy na kotlety, kawałki kurczaka, szaszłyki czy grillowany kebab, ostatnie są zalewy i marynaty, które na pewno wykorzystamy do zamarynowania mięs. Mamy tutaj marynaty do schabu, do drobiu

kruche babeczki
Filet na patyku z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką ze szpinaku i cukinii 184

osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na długie paski. Mieszamy z przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny (im dłużej tym lepiej). W międzyczasie patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków (w tzw harmonijkę). Smażymy na patelni grillowej, na minimalnej ilości oleju. Cukinię kroimy na plasterki. Oprószamy ją solą oraz ziołami

Smaki Na Talerzu
Grillowane krewetki z kolendrą i limonką 190

grillujemy na grillu/patelni przez ok. 2-3 minuty z każdej strony. Aby było łatwiej je przekręcać na drugą stronę, warto wcześniej nabić je na zamoczone w wodzie patyczki do szaszłyków – jest wtedy zdecydowanie wygodniej je smażyć równomiernie. Krewetki serwujemy wprost na patyczkach od szaszłyków lub w miseczce (jeśli nie używaliśmy patyczków) – wystarczy je skropić sokiem z limonki, posypać

Poezja smaku
Ekspresowa sałatka do obiadu lub dań z grilla 245

też nie wyobrażacie sobie drugiego dania bez zielonego dodatku? U mnie nigdy nie może go zabraknąć. Podobnie jest w przypadku wspólnego grillowania. Sałatki, to podstawa (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Jednak bywają dni, że po prostu nie mam na nic czasu. Wówczas sięgam po proste i naprawdę ekspresowe rozwiązania. Dziś jedno z nich. Sałatkę przygotowałam z kilku prostych(...)kolorowym pieprzem (można pominąć, jednak my lubimy dobrze doprawione sałatki). Mieszamy składniki łyżką. Sałatkę podajemy do drugiego dania. Idealnie sprawdzi się również do dań z grilla (w szczególności do szaszłyków czy innych mięs). Smacznego

Słodkie okruszki
Wokół stołu – jak to ugryźć – cz. 3. Grill 118

zawiną w ładną serwetkę, aby łatwiej było trzymać. Mięsa Na grillach lądują nie tylko kiełbaski, które jemy za pomocą noża i widelca. Na ruszt trafiają też karkówki, steki i szaszłyki. Je również spożywamy nożem i widelcem krojąc na mniejsze cząstki. Składniki szaszłyka ściągamy uprzednio z patyczka za pomocą widelca na talerz. Karkówka marynowana w „gruzińskiej soli” przygotowana

Kate's Kitchen
Szaszłyki wegetariańskie 219

Szaszłyki wegetariańskie to fajna alternatywa do mięsnych dań bo przecież grill nie musi się kojarzyć tylko z grillowanym mięsem. Składniki na 8szt: 250 gr niedużych pieczarek 1 średnia cukinia pomidorki koktajowe 2 średnie cebule 1 papryka zioła prowansalskie olej rzepakowy sól oraz pieprz Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wkładamy do pojemnika z wodą i w tym czasie przygotowujemy warzywa. Pieczarki płuczemy

Mechanik w kuchni
Grillowe inspiracje ! 162

skrzydełka Brown Sugar, pierś z kurczaka w śródziemnomorskim stylu a do tego pyszny sos tzatziki ?  I oczywiście jak mogłabym zapomnieć o grillowanych warzywach z których można zrobić pyszne szaszłyki. Do tej roli świetnie sprawdzą się pieczarki, papryka oraz czerwona cebula.   Brzmi smacznie? To zapraszam! Poniżej znajdziecie dokładne przepisy. Skrzydełka Brown Sugar Składniki - skrzydełka – ilość zależy od Was - kilka(...)Wykonanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z chrząstek oraz nadmiaru tłustych części. Do miseczki wlewamy oliwę oraz wsypujemy przyprawę. Następnie obtaczamy w niej pierś z kurczaka. Pieczemy na grillu. Warzywne szaszłyki Składniki - pieczarki - papryka - kilka czerwonych cebul - sól, pieprz Wykonanie Warzywa myjemy a następnie dzielimy na takie cząstki by z powodzeniem można je było wbić na wykałaczkę. Możemy je lekko przyprawić

Health-Fit-Life
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 182

cieście francuskim z czarnuszką. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (375 g) - 6 szt. parówek z szynki (bez osłonek) - 1 jajko do posmarowania - czarnuszka Dodatkowo: - 6 wykałaczek - 2 patyczki do szaszłyków - ketchup, musztarda - posiekany szczypiorek Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 prostokątów. Na każdy prostokąt kładziemy parówkę i ciasno zwijamy w taki sposób, aby przy(...)końcach parówki zostało trochę ciasta. Ciasto z parówką kładziemy na 2 patyczki do szaszłyków (mogą to być też rurki do napojów) i nacinamy, mniej więcej co 6 mm, ale nie do końca (właśnie po to są patyczki lub rurki). Ponacinane parówki z ciastem zwijamy w kółko, a końce spinamy wykałaczką. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania