szaszłyki - 3028 przepisów (strona:57/202)

Indyk w kulinarnych tradycjach świata 60

szklanki mleczka kokosowego 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka soku z limonki Sposób przyrządzenia: Mięso pokrój na paski grubości ok. 1,5 cm, następnie nadziej na patyczki do szaszłyków. W miseczce wymieszaj ze sobą olej, łyżkę cukru, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Taką mieszanką nasmaruj mięso i wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed przystąpieniem do smażenia(...)pastą curry. W małym rondelku podgrzej mleczko kokosowe, dodaj orzechy i bulion, po czym gotuj przez około 3 minuty. Dosyp łyżkę cukru i dodaj sok z limonki. Dokładnie wymieszaj. Szaszłyki upiecz na patelni grillowej z odrobiną oleju. Podawaj wraz z sosem. Wielka Brytania – indyk w musztardzie z purée z bekonem Kuchnia Angielska kojarzy nam się przede wszystkim z rybą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koreczki z mięsnymi kulkami 89

Koreczki lub też mini szaszłyki z mięsem mielonym, serem, marynowanymi pieczarkami, pomidorami oraz oliwkami. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, szczypta soli, po dużej szczypcie przypraw: pieprz ziołowy, słodka papryczka, oregano, jajko, łyżka bułki tartej,  olej, ser mozzarella mini - 1 opakowanie, ser żółty w kostce - ok 100g, pieczarki marynowane - mały słoiczek, oliwki zielone, pomidory koktajlowe(...)Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju (mała ilość), aby zarumieniły się z każdej strony. Odstawiamy, żeby ostygły. Ser żółty kroimy w grubą kostkę. Będą potrzebne długie wykałaczki - jak na szaszłyki. Odcinamy / łamiemy je, aby pozostało 3/4 ich długości. Dwie opcje koreczków do wykonania: 1. oliwka, pieczarka, pomidor, mięso, ser żółty; 2. oliwka, pieczarka, ser mozzarella, pomidor, mięso

Lena Gotuje
Szaszłyki z białą kiełbasą i brokułami 38

Spróbujcie je zrobić chociaż jeden raz, będziecie do nich wracać na 100%. Składniki: 6 białych surowych kiełbas pół brokuła 2 czerwone cebule 2 gałązki świeżego majeranku   Patyczki do szaszłyków wkładamy do wody, odstawiamy na 15 minut (nie spalą się podczas grillowania). Z kiełbas pozbywamy się skóry, z mięsa formujemy średniej wielkości kulki, posypujemy liśćmi majeranku. Brokuła dzielimy na różyczki(...)cebulę kroimy w ćwiartki. Na patyczki nadziewamy kulki z kiełbasy, brokuły i cebulę. Grillujemy do zrumienienia z obu stron. Artykuł Szaszłyki z białą kiełbasą i brokułami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Grillowane szaszłyki z łososiem, oscypkiem i ziemniaczkami 59

się zabieramy za marynowanie łososia i ruszamy na działkę.  To, żeby korzystać z pogody i za długo nie spędzać czasu w kuchni podsyłam Wam super szybki przepis na szaszłyki z marynowanym łososiem w sosach  Blue Dragon   Porcja na 4 osoby Składniki: ok 200 g małych ziemniaczków  ok 200 g surowego łososia  5 oscypków  pomidorki(...)dopraw delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj i zostaw w lodówce na ok 12 h.  Ziemniaczki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Przygotuj oscypka, dzieląc go na 4 części. Szaszłyki nadziewaj na drewniany patyczek w dowolnej kolejności. Następnie grilluj na złocisty kolor ok 4 minuty z każdej strony. Smacznego

Niezły Młynek
KREM Z POMIDORÓW NA WODZIE MINERALNEJ Z MOZZARELLĄ I MIĘTĄ 45

drobiowego, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zagotuj i gotuj 20 minut. Gotową zupę zmiksuj bardzo dokładnie na gładki, gęsty krem. 4. Z mozzarelli mini oraz mięty przygotuj 4 szaszłyki, po jednym na porcję. Serwuj na gorąco. Opcjonalnie ze śmietaną. Print KREM Z POMIDORÓW NA WODZIE MINERALNEJ Z MOZZARELLĄ I MIĘTĄ Kremowy o idealnie pomidorowej konsystencji, zdrowy pełen witamin i frapująco(...)warzywnego lub drobiowego, dopraw solą, pieprzem oraz oregano. Zagotuj i gotuj 20 minut. Gotową zupę zmiksuj bardzo dokładnie na gładki, gęsty krem. Z mozzarelli mini oraz mięty przygotuj 4 szaszłyki, po jednym na porcję. Serwuj na gorąco. Opcjonalnie ze śmietaną. SMACZNEGO! Artykuł KREM Z POMIDORÓW NA WODZIE MINERALNEJ Z MOZZARELLĄ I MIĘTĄ pochodzi z serwisu Globus Kulinarny

globuskulinarny
Szaszłyki z kurczaka w marynacie 59

Dziś zapraszam na wypróbowanie mojego przepisu na szaszłyki z kurczaka w marynacie na słodko. Pyszne, mięciutkie i bardzo soczyste. Bardzo proste w wykonaniu. Cały sekret fajnego smaku tkwi w marynacie na bazie miodu i sosu sojowego. Sycąca i szybka Artykuł Szaszłyki z kurczaka w marynacie pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Szaszłyki z indyka 44

Szaszłyki to danie które lubię przygotowywać nie tylko na obiad czy kolację, ale też przy okazji uroczystości. Smaczne i szybkie w obróbce ale też kolorowe więc ładnie prezentują się na stole. I wcale nie trzeba posiadać grilla, ja swoje przygotował Artykuł Szaszłyki z indyka pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Szaszłykowe Cypiski 64

Szaszłykowe Cypiski Nietypowe, zaskakujące szaszłyki mogą być hitem na imprezach. 5 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: ·        3 połówki fileta z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka ·        1 kulka mozzarelli ·        ½ papryki(...)układamy wzdłuż mięsa pasek mozzarelli, pasek papryki oraz ogórka. 3.    Zwijamy każdy kawałek mięsa w roladkę, układamy poziomo , ciasno koło siebie i wbijamy pionowo 4 wykałaczki do szaszłyków. 4.    Następnie kroimy na cztery pionowo części. 5.    Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 6.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarna Chwila
Grillowane szaszłyki z łososiem, oscypkiem i ziemniaczkami 127

się zabieramy za marynowanie łososia i ruszamy na działkę.  To, żeby korzystać z pogody i za długo nie spędzać czasu w kuchni podsyłam Wam super szybki przepis na szaszłyki z marynowanym łososiem w sosach  Blue Dragon   Porcja na 4 osoby Składniki: ok 200 g małych ziemniaczków  ok 200 g surowego łososia  5 oscypków  pomidorki(...)dopraw delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj i zostaw w lodówce na ok 12 h.  Ziemniaczki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Przygotuj oscypka, dzieląc go na 4 części. Szaszłyki nadziewaj na drewniany patyczek w dowolnej kolejności. Następnie grilluj na złocisty kolor ok 4 minuty z każdej strony. Smacznego

Niezły Młynek
Szaszłyki truskawkowe z sosem jogurtowo-waniliowym 45

kubeczek jogurtu naturalnego łyżka syropu klonowego pól łyżeczki sproszkowanej wanilii Składniki na sos mieszamy i przekładamy do lodówki. Wafle ryżowe kroimy na małe trójkąty. Nabijamy je na patyczki do szaszłyków na zmianę z umytymi truskawkami i miętą. Podajemy z sosem jogurtowo- waniliowym. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Szaszłyki truskawkowe z sosem jogurtowo-waniliowym pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 63

kontrolujcie czas i sprawdzajcie, czy ciasto nie przypieka się zbyt szybko. Pod koniec zalecanego czasu przeprowadźcie test tz. „suchego patyczka”, który polega na wbiciu patyczka np. do szaszłyków, w środek ciasta, jeśli po wyjęciu patyczek jest suchy to znak, że ciasto jest gotowe. Gdyby zdarzyło się, że na patyczku będzie surowe ciasto, to pozostawcie je jeszcze w piekarniku(...)temperaturę wstawić ciasto na środkową półkę, piec przez około 25 minut, przed wyjęciem ciasta z piekarnika można sprawdzić, czy ciasto jest już upieczone, najlepiej przy pomocy suchego patyczka do szaszłyków przeprowadzić test tz."suchego patyczka", należy wbić patyczek w środek ciasta i natychmiast wyjąć go i sprawdzić, czy patyczek jest suchy, jeśli tak, to znak, że ciasto jest już upieczone

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini babeczki śmietankowe 67

foremki miały średnice 6 cm. Mini babeczki pieczemy przez około 20 minut. Jeśli użyjecie większej foremki to wydłużcie trochę czas pieczenie, przed wyjęciem z piekarnika babeczki sprawdźcie patyczkiem do szaszłyków, jeśli po wyjęciu jest suchy bez śladów ciasta to znaczy, że są gotowe. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek. Babeczkom mogą urosnąć czubki, oczywiście nierówności można ściąć nożem(...)foremki miały średnice 6 cm. Mini babeczki pieczemy przez około 20 minut . Jeśli użyjecie większej foremki to wydłużcie trochę czas pieczenie, przed wyjęciem z piekarnika babeczki sprawdźcie patyczkiem do szaszłyków, jeśli po wyjęciu jest suchy bez śladów ciasta to znaczy, że są gotowe. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z foremek . Babeczkom mogą urosnąć czubki, oczywiście nierówności można ściąć nożem

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczone młode ziemniaki jak z ogniska 547

odtworzenia. Jednak po spróbowaniu przepisu, który od dłuższego czasu krąży w internecie stwierdziłam, że to jest to! Młode ziemniaczki uwielbiam w każdej postaci, gotowane, miażdżone, z grilla, czy na szaszłyku, ale te na wzór pieczonych w ognisku to istna petarda! Przepis na 4-6 porcji. Przy podziale na 4 porcje, jedna to ok. 207kcal(...)Polecam spróbować innych ziemniaczanych propozycji: – pieczone ziemniaki – półksiężyce z ziemniaków z sosem curry – szaszłyki z młodych ziemniaków z sosem tzatziki – odtłuszczone frytki z ziemniaków – ofenkartoffeln, pyry z gzikiem, czyli pieczone ziemniaki z twarożkiem Składniki: – 1kg młodych ziemniaków – 50g mąki pszennej – 15g soli – 1 łyżeczka papryki wędzonej (opcjonalnie) W szerokiej miseczce łączymy mąkę

Be Fit Be Strong
Grillowany boczek na patyku – hit 89

kości w długim kawałku lub w plastrach długich, niezbyt cienkich sól kłodawska pieprz czarny świeżo mielony mieszanka przypraw gyros – zobacz przepis na domową przyprawę gyros oregano patyczki do szaszłyków Jak zrobić grillowany boczek na patyku: Najpierw patyczki do szaszłyków moczymy ok godziny w wodzie (zapobiegnie to ich paleniu przy grillowaniu). Następnie boczek jeśli mamy w kawałku chłodzimy w lodówce

Dorota Smakuje
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i warzywami 98

warzyw: cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pieczarki, filet z kurczaka w lekko pikantnej marynacie. Dla odmiany szaszłyki zapiekane w piekarniku, a nie grillowane   - także można przyrządzić je bez względu na pogodę za oknem. Składniki: duża cukinia, mały bakłażan, 5-6 dużych pieczarek, 2 papryki czerwone, 1 papryka żółta, duża cebula, 500 g filetów z kurczaka, sól marynata: 5 łyżek(...)plastry 1 cm grubości, bakłażana w pół plastry, cebulę w większe kawałki, pieczarki w zależności od wielkości na 4 lub kawałków, paprykę w większą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy warzywa i kurczaka, najlepiej jest zacząć i zakończyć od cukinii albo bakłażana. Całość układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, posypujemy delikatnie solą. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni przez

Lena Gotuje