Składniki: 500g makaronu fusilli (długie świderki) oliwa 2 łyżki masła 2 białe cebule 3 czerwone cebule 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryczka chili 200g ziemniaków mała garśc świeżego tymianku 1/2 laski cynamonu sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 250 ml bulionu warzywnego 2-3 garście startego parmezanu 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Na patelni wlej odrobinę oliwy, dodaj
O kuchni z uczuciemmałe czerwone papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone na plasterki 1 łyżka octu balsamicznego 2 puszki krojonych pomidorów 320 g makaronu świderki lub penne starty parmezan lub inny ser długo dojrzewający Na 2 łyżkach oliwy w rondlu podsmażamy paprykę. Smażymy 15 minut na średnim ogniu mieszając. Po tym czasie dorzucamy czosnek, smażymy
Dzieje kuchennej WiewióryWitajcie! W sieci znalazłam przepis na sałatkę makaronową z indykiem , zmieniłam kilka składników i wyszłam mi taka oto sałatka:) składniki: 250 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 pierś z kurczaka ( następnym razem dam dwie) czerwona papryka czerwona cebula duża marchewka 1 opakowanie mieszanki sałat 3 łyżki musztardy francuskiej 7 łyżek oliwy z oliwek sól świeżo zmielony pieprz Makaron gotujemy
Cukier&Puderszklanka po zmiksowaniu) 5 dkg pistacji 1/2 szklanki słonecznika 3/4 szklanki tartego parmezanu 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku Makaron (u mnie świderki ponieważ świetnie łapią pesto) 1/3 opakowania rukoli PRZYGOTOWANIE: Oczyszczam dynię i i kroję na spore kawałki razem ze skórką. Kawałki układam na blaszce i piekę w piekarniku nagrzanym
Magiczna kuchnia DariiSzybki i pyszny razowy makaron z suszonymi pomidorami i cukinią - moją ulubioną :) Proste, ale pełne smaku danie ... SKŁADNIKI 250g razowego makaronu (u mnie świderki) 3-4 ząbki czosnku 1 średnia cukinia (ok.350g) słoiczek suszonych pomidorów w oleju z ziołami (270g z zalewą) sól,pieprz oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (al dente). Czosnek drobno
Moje Kuchenne Rewelacjekremowym sosie pomidorowym. Do tego aromatyczne przyprawy i obiad gotowy. Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 250 g makaronu fusilli (świderki) 1/2 papryki czerwone 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 2 pomidory 2 czerwone cebule 200 g brokuł 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 serek kremowy typu Philadelphia 6 plastrów żółtego sera
kulinarnyJaCiasto kroimy na pasy ok. 6 takich pasów.Kroimy jeszcze w poprzek. Zbyt długie paluszki będą się przełamywały. Każdy kawałek skręcamy z jednej i drugiej strony. Ciasto skręcamy jak świderki i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 20 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie Ewyskładniki * 100 g salami * 1/2 małego słoika papryki marynowanej * 1/2 opakowania makaronu świderki * 50 g startego sera parmezan * 10-15 zielonych oliwek ze słoiczka * 1/2 pęczka natki pietruszki * grubo mielony pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzając odlać ok. 200 ml wody. Salami pokroić na cienkie plasterki, a następnie na połówki
Mix smakuGotowe pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy.Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do zupy. Chwilę gotować. Podawać z makaronem lub ryżem. U mnie makaron świderki. Udekorować świeżą bazylia albo natka pietruszki. pomidorowa ze świeżych pomidorów
Bon Appetit Małgorzatymakaron, który został stworzony na zasadzie "sprzątam lodówkę" ;). Wyszedł bardzo dobry a to zapewne za sprawą boskiej dla mnie gorgonzoli :) Składniki: ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne) ser gorgonzola (mój był z biedronki) 15 dag wędzonego boczku 2 garść mrożonej, zielonej fasolki kilka pomidorków koktajlowych natka pietruszki por - zielona
Bon Appetit Małgorzatywyrósł nawet w październiku. Orzechy także wymagały jedynie pozbierania z ziemi :) Cała potrawa wyszła pyszna. Zjadłam ją z przyjaciółką :) Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie makaronu lubella - pełnoziarniste świderki 1 opakowanie świeżego szpinaku (albo jak w moim przypadku-jedna miska ;) ) 200 g sera gorgonzola 100 ml śmietanki kremówki (30 %) 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 1 garść orzechów
Bon Appetit Małgorzatybędzie miękki do zupy dodajemy makaron, całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec możemy dodać siekaną pietruszkę. 5. D o zupy świetnie na dają się nie tylko makaronowe świderki, ale też mał y makaron jak na zdjęciu poniżej. Smacznego
Kuchnia domowa AniKolejny przepis w którym wykorzystałam makaron Omnomnom. Tym razem użyłam makaronu Fuzilli - takich zgrabnych świderków. Świetna kolorowa zapiekanka, szybka do zrobienia i bardzo smaczna. Seler naciowy jest chrupiący i znakomicie uzupełnia się z karczochami i suszonymi pomidorami. Makaron pyszny zaraz po zapieczeniu, ale jeżeli nie zjemy całości - nie mniej smaczny również na zimno. Bardzo polecam! składniki
Stare GaryKiedy zobaczyłam ten przepis od razu przypadł mi do gustu. Niestety miałam tylko makaron penne. Ale jakiś czas później jeszcze raz go zrobiłam ze świderkami i smakował tak samo wybornie… Oto przepis na makaron z boczkiem i włoską kapustą. Zapraszam Makaron z boczkiem i włoską kapustą Składniki : pół główki kapusty włoskiej ok. 500g makaronu ok. 200g boczku (najlepiej
UgotujmyTo.pl