Mlekovita 50 g sera feta Favta Mlekovita 1 łyżka masła klarowanego Mlekovita 1 szalotka 250 ml bulionu drobiowego biały pieprz do smaku zioła prowansalskie do smaku 500 g makaronu świderki/penne Wykonanie: Szalotkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle klarowanym. Wlewamy bulion, dodajemy odrobinę ziół prowansalskich i gotujemy kilka minut (odparowując trochę płynu). W między czasie
Malinowe Pocałunkiwiększości gościom smakują :) U nas często gości na stole i zawsze bardzo szybko znika... A na dodatek prezentuje się ładnie ... Sałatka makaronowa z kiszonym ogórkiem SKŁADNIKI: 1 szklanka makaronu świderki 3 ogórki kiszone 1/3 puszki czerwonej fasoli 250 g g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, podwójna pierś kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, kilka plasterków sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej , 400 ml kremówki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną
Aga w kuchniłyżeczki suszonego czosnku i ostrej papryki 1 łyżka ziela angielskiego 8 listków laurowych 5 suszonych papryczek chilli 1 kostka rosołowa drobiowa Podajemy z: Ja podałam z makaronem świderki z pełnego ziarna Ryżem Młodymi ziemniaczkami Przygotowanie: Mięso mielone umieszczamy w naczyniu i dodajemy do niego odrobinę soli, pieprz, po 3 łyżeczki przypraw : czosnek i papryka ostra. Mieszamy składniki
ClauditteMissCookingkrojonych 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek Garść świeżego szpinaku Do smaku: świeżo mielony pieprz i szczypta soli Makaron do spaghetti z pełnego ziarna oraz karać makaronu świderki w trzech kolorach. Do małego garnuszka przelewamy pomidory, dodajemy posiekana cebule i umyty szpinak. Gotujemy na małym ogniu i doprawiamy. Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta
ClauditteMissCookingcebula 3 ząbki czosnku 100 g wędzonej piersi z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek Świeżo zmielony pieprz 50-100 g sera feta Makaron? Dowolny :) ja wybrałam świderki w trzech kolorach
ClauditteMissCookingPolecam na szybki obiadek...@ IVI Składniki; 30 dkg pieczarek, 1 brokuł, mała śmietana 12 %, makaron świderki, parmezan do posypania, Wykonanie; Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Pieczarki podsmażamy na masełku. Śmietanę mieszamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do pieczarek. Brok€ł podgotowujemy chwilę. Na talerz nakładamy makaron, brokuły i polewamy sosem. Na koniec posypujemy parmezanem.Smacznego
LEjDISSkładniki: 400g makaronu ( w moim przypadku świderki) 200 g twarogu chudego kwaśna śmietana cukier Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować. Zlać zimną wodą i wystudzić. 2. W misce rozrobić twaróg ze śmietaną i cukrem (do smaku ; konsystencja powinna być dość rzadka). 3. Makaron wymieszać z twarogiem
A Ty Smakuj MnieSkładniki: 300g makaronu (np. świderki) 1 brokuł 1 ogórek szklarniowy 1/2 puszki kukurydzy 1 duża czerwona papryka 200g szynki (np. pomorska, gotowana) sól, pieprz 4-5 łyżek majonezu Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować i wystudzić. 2. Brokuł podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. 3. Paprykę i ogórka pokroić. 4. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać
A Ty Smakuj Mniecoś baaardzo dobrego, co miałam wczoraj na obiad :) szybkie i sycące danie :) Składniki: -opak. makaronu świderki (450 g) -500 g brokułów -500 g pieczarek -podwójny filet z piersi kurczaka -1 duża cebula -125 g mozzarelli (kulka) -200 g śmietany 18% -2 jajka -sól, pieprz, -przyprawa do gyrosa, olej Wykonanie: Makaron gotujemy 'al dente' w osolonej wodzie. Cebulę kroimy
KasiekGotujePieprz 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 250 g pieczarek 1 papryka czerwona 2 łyżki wody 250 g mrożonego lub świeżego szpinaku 500 g makaronu (ja dałam świderki) Olej do smażenia Przygotowanie: Czosnek posiekać dość drobno, wymieszać ze śmietaną, odstawić, aby smaki się przeszły. Następnie pokroić w kostkę piersi z kurczaka. Kawałki kurczaka doprawić pieprzem i solą
Fabryka pomysłówciastem. Tarta z serem na cieście francuskim Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto Gniazdka z ciasta francuskiego Ślimaczki z ciasta francuskiego Filet ze szpinakiem w cieście francuskim Świderki z serem z ciasta francuskiego Sakiewki z ciasta francuskiego Róże z ciasta francuskiego z salami Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie EwySposób przygotowania Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski smarujemy cienko pomidorowym pesto i doprawiamy ostra papryką. Zawijamy kabanosy w ciasto tworząc świderki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. i wg gustu posypujemy dowolnymi ziołami. Pieczemy około 15 minut w 225 stopniach
Pyry na Gazzłocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Składniki fusilli czyli świderki FABIJAŃSCY olej lniany OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy Skworcu ser koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej szczypiorek, natka pietruszki,bazylia vinaigrette Monini classico jajo
Z Kuchni Do Kuchni