świderki - 1184 przepisów (strona:60/79)

Indycze Pulpeciki w sosie pomidorowym 76

łyżeczki suszonego czosnku i ostrej papryki 1 łyżka ziela angielskiego 8 listków laurowych 5 suszonych papryczek chilli 1 kostka rosołowa drobiowa Podajemy z: Ja podałam z makaronem świderki z pełnego ziarna Ryżem Młodymi ziemniaczkami Przygotowanie: Mięso mielone umieszczamy w naczyniu i dodajemy do niego odrobinę soli, pieprz, po 3 łyżeczki przypraw : czosnek i papryka ostra. Mieszamy składniki

ClauditteMissCooking
LunchBox - Spaghetti z miłości do gotowania 82

krojonych 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek Garść świeżego szpinaku Do smaku: świeżo mielony pieprz i szczypta soli Makaron do spaghetti z pełnego ziarna oraz karać makaronu świderki w trzech kolorach.  Do małego garnuszka przelewamy pomidory, dodajemy posiekana cebule i umyty szpinak. Gotujemy na małym ogniu i doprawiamy. Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta

ClauditteMissCooking
LunchBox- Amore Pomidore + feta 96

cebula 3 ząbki czosnku  100 g wędzonej piersi z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek  Świeżo zmielony pieprz 50-100 g sera feta Makaron? Dowolny :) ja wybrałam świderki w trzech kolorach

ClauditteMissCooking
Makaron z sosem pieczarkowo brokulowym 314

Polecam na szybki obiadek...@ IVI Składniki; 30 dkg pieczarek, 1 brokuł, mała śmietana 12 %, makaron świderki, parmezan do posypania, Wykonanie; Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Pieczarki podsmażamy na masełku. Śmietanę mieszamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do pieczarek. Brok€ł podgotowujemy chwilę. Na talerz nakładamy makaron, brokuły i polewamy sosem. Na koniec posypujemy parmezanem.Smacznego

LEjDIS
Makaron z twarogiem na słodko 118

Składniki: 400g makaronu ( w moim przypadku świderki) 200 g twarogu chudego kwaśna śmietana cukier Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować. Zlać zimną wodą i wystudzić. 2. W misce rozrobić twaróg ze śmietaną i cukrem (do smaku ; konsystencja powinna być dość rzadka). 3. Makaron wymieszać z twarogiem

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka makaronowa z brokułem 119

Składniki: 300g makaronu (np. świderki) 1 brokuł 1 ogórek szklarniowy 1/2 puszki kukurydzy 1 duża czerwona papryka 200g szynki (np. pomorska, gotowana) sól, pieprz 4-5 łyżek majonezu Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować i wystudzić. 2. Brokuł podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. 3. Paprykę i ogórka pokroić. 4. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka z brokułem 365

szklanki makaronu świderki

w mojej kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 153

coś baaardzo dobrego, co miałam wczoraj na obiad :) szybkie i sycące danie :) Składniki: -opak. makaronu świderki (450 g) -500 g brokułów -500 g pieczarek -podwójny filet z piersi kurczaka -1 duża cebula -125 g mozzarelli (kulka) -200 g śmietany 18% -2 jajka -sól, pieprz,  -przyprawa do gyrosa, olej Wykonanie: Makaron gotujemy 'al dente' w osolonej wodzie. Cebulę kroimy

KasiekGotuje
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym 980

Pieprz 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 250 g pieczarek 1 papryka czerwona 2 łyżki wody 250 g mrożonego lub świeżego szpinaku 500 g makaronu (ja dałam świderki) Olej do smażenia Przygotowanie: Czosnek posiekać dość drobno, wymieszać ze śmietaną, odstawić, aby smaki się przeszły. Następnie pokroić w kostkę piersi z kurczaka. Kawałki kurczaka doprawić pieprzem i solą

Fabryka pomysłów
Wariacje z ciasta francuskiego 381

ciastem. Tarta z serem na cieście francuskim Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto Gniazdka z ciasta francuskiego   Ślimaczki z ciasta francuskiego Filet ze szpinakiem w cieście francuskim Świderki z serem z ciasta francuskiego Sakiewki z ciasta francuskiego Róże z ciasta francuskiego z salami Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Francuskie świderki z kabanosem 162

Sposób przygotowania Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski smarujemy cienko pomidorowym pesto i doprawiamy ostra papryką. Zawijamy kabanosy w ciasto tworząc świderki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. i wg gustu posypujemy dowolnymi ziołami. Pieczemy około 15 minut w 225 stopniach

Pyry na Gaz
Sałatka z makaronu orkiszowego nadziana zdrowiem 304

złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Składniki fusilli czyli świderki FABIJAŃSCY olej lniany  OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy  Skworcu ser koryciński swojski  Czesławy Zarzeckiej szczypiorek, natka pietruszki,bazylia vinaigrette Monini classico jajo

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z cukinią w sosie śmietanowym 155

tylko. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 2 małe cukinie 500 ml śmietany kwaśniej 18% kilka pomidorków koktajlowych sól pieprz chili w proszku (opcjonalnie) kolorowy makaron np. świderki Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i doprawić  przyprawą do mięs (np. delikatem). Kurczaka podsmażyć na patelni. Paprykę pokroić również w paseczki, zaś cukinie w półkrążki. Najpierw

IMPRESJA SMAKU
Sałatka makaronowa z serem pleśniowym 156

Przepis dostałam od sąsiadki Justyny. Odkąd spróbowałam tej sałatki jest moją ulubioną sałatką. Składniki: opakowanie makaronu penne (kolorowego) - ja użyłam świderków, bo akurat je miałam pęczek świeżej bazylii 500 g pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę opakowanie pikantnych krakersów 2 opakowania sera pleśniowego (z niebieską pleśnią np. Lazur) sos do sałatek włoski (np. knorr), sól

IMPRESJA SMAKU
Pyszne danie makaronowe w 10 minut 211

miałam ochoty na rosół, przygotowałam danie inspirowane moją ukochaną Italią. Przepis jest dla jednej osoby. Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Składniki: makaron duże fusilli (świderki) dla jednej osoby 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 garście świeżej rukoli 2 duże pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki oliwy 1 łyżka oliwy z oliwek aromatyzowanej liśćmi laurowymi

Moja smaczna kuchnia