makaronem z pesto jest na stole – wszystkie inne michy długo stoją pełne, dopóki ta nie zniknie… Polecam! Sałatka z makaronem – składniki: ok. 250 g makaronu świderki ok. 200 g szynki mały słoiczek pesto ok. 100 g orzeszków piniowych Makaron gotuję al dente czyli aż będzie miękki ale będzie stawiał lekki opór przy przegryzaniu. Tak ugotowany
UgotujmyTo.plpodwójny filet z piersi kurczaka 150 g tartego żółtego sera 400 g makaronu świderki przyprawa Kucharek 300 g pieczarek 250 ml śmietany 12% 1 cebula olej do smażenia Makaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić
Świat Domowej Kuchniśrednie ziemniaki 1 l bulionu 1 łyżka masła 2 czubate łyżeczki mąki 100 ml kwaśnej śmietany odrobinę natki pietruszki do posypania sól, pieprz do smaku 1/3 opakowania makaronu "świderki" Dzisiaj otwieram swój nowy dział blogowy - ZUPY. No i jak go nie zacząć od swojej ulubionej zupy pieczarkowej? :) Mam nadzieje, że kogoś uda mi się nim skusić... Przygotować
Świat Domowej Kuchnidyni – 30 g – tarty parmezan – 10 g – olej kujawski bazyliowy – 70 ml - sól morska – do smaku – pieprz – do smaku DODATKOWO: - makaron świderki pz. – 300 g – pomidorki koktajlowe – 50 g – ser mozzarella – 1 szt – oregano – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Makaron gotujemy al dente w osolonej
Ostra na Słodkokuchni włoskiej. Połączenie makaronu … z niezwykle aromatycznym sosem pesto , delikatną mozzarellą i soczystymi pomidorkami , zapieczone w formie keksa zyska wielu zwolenników! Typowe składniki – nietypowy sposób podania! SKŁADNIKI: - makaron świderki – 300 g - ser mozzarella – 150 g - pomidory koktajlowe – 150 g - bułka tarta – 2 łyżki PESTO: - świeża bazylia – 3 garście - czosnek – 1 ząbek - prażone
Ostra na SłodkoProste składniki podane w nietypowy sposób sprawiają , że goście będą zachwyceni. Odsmażone na drugi dzień smakują równie rewelacyjnie a chrupiąca skórka zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI: TYMBALIKI: * makaron świderki – 70 g * makaron pełnoziarnisty spaghetti – 70 g * makaron szpinakowy wstążki – 70 g * olej Kujawski czosnkowo-bazyliowy – 3 łyżki * żółtko – 1 szt * parmezan
Ostra na SłodkoKolejny błyskawiczny, makaronowy przepis! Tuńczyka uwielbiam właśnie z makaronem. A to z penne … a to ze świderkami … w wersji z oliwkami i bez …. Dziś mam dla Was przepis na takiego , który nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! Zachwyci zarówno podniebienie, jak i oczy. Jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę we dwoje ;) Polecam! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkociekawy klimat albo niecodzienną ofertę menu? - Mieszkam na wsi, do najbliższej miejscowości mam kawałek, ale jeszcze ich nie testowałam. W jednej na placu w Żyrardowie mają moje ulubione lody świderki (dają pysznie duże porcje :D) 11.Sprzęt kuchenny, o którym marzysz? - Porządna sokowirówka i gofrownica. Więc teraz nominuje ja. Osobiście ja nominowałam te blogi na, które lubię zaglądać
Moje pyszne gotowaniegdzie króluje połączenie kwaśnej konfitury porzeczkowej, orzeźwiającej mięty oraz pysznej jagnięciny (u mnie zastąpionej kaczką). Później zajrzymy do słonecznej Italii, stolicy makaronu, gdzie w głównej roli wystąpią dzisiaj fusilli (świderki). Stamtąd przeniesiemy się na nasze rodzime Podhale, skąd pochodzi pyszny ser z mleka owczego - oscypek, który przygotujemy na grillu. Z Polski wyruszymy już w kierunku Azji, a dokładniej
Food Squarenastępnie zeszklij na oliwie. Dodaj tuńczyka, pomidory z puszki, koncentrat i gotuj około 15 minut, aby sos stał się gęsty. Przypraw solą i pieprzem. Makaron (mogą być świderki) gotujemy al dente zgodnie z instrukcją zamieszczona na opakowaniu. Makaron polany sosem posypujemy posiekanym szczypiorkiem i bazylią
Smakowity Blog Kulinarnypiękny zielony kolor bazylii . Ja dziś zrobiłam wersję bez fasolki, bo taka też jest bardzo smaczna! No i co bardzo ważne, to jedzonko robi się bardzo szybko :-) Składniki: Makaron świderki lub penne (około 8 łyżek) 1 średni ziemniak fasolka szparagowa (około 10-15 sztuk) około 50g świeżego pesto bazyliowego z serem grana padano (ja użyłam tego z biedronki) sól
Anielska Kuchnia Anisosie śmietanowo-koperkowym... Makaron oblepiony lekko kwaśnym sosem z posiekanym koperkiem. Z dodatkiem kawałków tuńczyka i groszku. Szybkie i pyszne danie. Zapraszam! Składniki: 250 g makaronu (u mnie świderki); 330 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1/2 puszki groszku konserwowego; Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju; Pęczek koperku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie
Gospodyni Miejska3półka, grzałka górna i dolna), aż ser się rozpuści i zarumieni. Gotową zapiekankę posypać drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Można użyć makaronu o dowolnym kształcie np. świderki, muszelki czy krajanka. Natkę pietruszki można zastąpić szczypiorkiem czy bazylią, a mozzarellę startym, żółtym serem. Dodatek wędliny można pominąć lub zastąpić ją tuńczykiem, salami czy mięsem mielonym. W celu
Gospodyni Miejskapółka) i piec przez około 10 - 15 minut, aż ser na wierzchu się rozpuści a warzywa staną się miękkie. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Makaron penne można zastąpić świderkami czy kolankami, a masło margaryną. Można użyć dowolnego gatunku sera żółtego np. gouda, ementalera czy bardziej wyrazistego w smaku starego olędra czy cheddara. Sos nie może być zbyt gęsty
Gospodyni Miejskaróżyczek brokuła. Brokuł można zastąpić kalafiorem. Można użyć serka topionego o dowolnym smaku. Ja użyłam o smaku Gouda. Można użyć makaronu o dowolnym kształcie np. rurek, sprężynek, świderków. Ser żółty można zastąpić startą mozzarellą. Podczas gotowania brokuła należy uważać, aby go nie rozgotować. Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni Miejska