świderki - 1184 przepisów (strona:62/79)

Makaron z gorgonzolą i fasolką 163

makaron, który został stworzony na zasadzie "sprzątam lodówkę" ;). Wyszedł bardzo dobry a to zapewne za sprawą boskiej dla mnie gorgonzoli :) Składniki: ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne) ser gorgonzola (mój był z biedronki) 15 dag wędzonego boczku 2 garść mrożonej, zielonej fasolki kilka pomidorków koktajlowych natka pietruszki por - zielona

Bon Appetit Małgorzaty
Zielone fusilli z gorgonzolą, winogronami i orzechami 188

wyrósł nawet w październiku. Orzechy także wymagały jedynie pozbierania z ziemi :) Cała potrawa wyszła pyszna. Zjadłam ją z przyjaciółką :)  Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie makaronu lubella - pełnoziarniste świderki 1 opakowanie świeżego szpinaku (albo jak w moim przypadku-jedna miska ;) ) 200 g sera gorgonzola  100 ml śmietanki kremówki (30 %) 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 1 garść orzechów

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa grochowa z makaronem 146

będzie miękki do zupy dodajemy makaron, całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec możemy dodać siekaną pietruszkę. 5. D o zupy świetnie na dają się nie tylko makaronowe świderki, ale też mał y makaron jak na zdjęciu poniżej. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Makaron zapiekany z karczochami 179

Kolejny przepis w którym wykorzystałam makaron Omnomnom. Tym razem użyłam makaronu Fuzilli  - takich zgrabnych świderków. Świetna kolorowa zapiekanka, szybka do zrobienia i bardzo smaczna. Seler naciowy jest chrupiący i  znakomicie uzupełnia się z karczochami i suszonymi pomidorami. Makaron pyszny zaraz po zapieczeniu, ale jeżeli nie zjemy całości - nie mniej smaczny również na zimno. Bardzo polecam!   składniki

Stare Gary
Makaron z boczkiem i z kapustą włoską 121

Kiedy zobaczyłam ten przepis od razu przypadł mi do gustu. Niestety miałam tylko makaron penne. Ale jakiś czas później jeszcze raz go zrobiłam ze świderkami i smakował tak samo wybornie… Oto przepis na makaron z boczkiem i włoską kapustą. Zapraszam Makaron z boczkiem i włoską kapustą Składniki : pół główki kapusty włoskiej ok. 500g makaronu ok. 200g boczku (najlepiej

UgotujmyTo.pl
Sałatka z makaronem, z pesto i orzeszkami piniowymi 165

makaronem z pesto jest na stole – wszystkie inne michy długo stoją pełne, dopóki ta nie zniknie… Polecam! Sałatka z makaronem – składniki: ok. 250 g makaronu świderki ok. 200 g szynki mały słoiczek pesto ok. 100 g orzeszków piniowych   Makaron gotuję al dente czyli aż będzie miękki ale będzie stawiał lekki opór przy przegryzaniu. Tak ugotowany

UgotujmyTo.pl
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 127

podwójny filet z piersi kurczaka 150 g tartego żółtego sera 400 g makaronu świderki przyprawa Kucharek 300 g pieczarek 250 ml śmietany 12% 1 cebula olej do smażenia Makaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić

Świat Domowej Kuchni
Zupa pieczarkowa 153

średnie ziemniaki 1 l bulionu 1 łyżka masła 2 czubate łyżeczki mąki 100 ml kwaśnej śmietany odrobinę natki pietruszki do posypania sól, pieprz do smaku 1/3 opakowania makaronu "świderki" Dzisiaj otwieram swój nowy dział blogowy - ZUPY. No i jak go nie zacząć od swojej ulubionej zupy pieczarkowej? :) Mam nadzieje, że kogoś uda mi się nim skusić... Przygotować

Świat Domowej Kuchni
Pełnoziarnista makaronowa pizza z pesto i mozzarellą 149

dyni – 30 g – tarty parmezan – 10 g – olej kujawski bazyliowy – 70 ml - sól morska – do smaku – pieprz – do smaku DODATKOWO: - makaron świderki pz. – 300 g – pomidorki koktajlowe – 50 g – ser mozzarella – 1 szt – oregano – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Makaron gotujemy al dente w osolonej

Ostra na Słodko
Keks makaronowy z bazyliowym pesto , mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi 156

kuchni włoskiej. Połączenie makaronu … z niezwykle aromatycznym sosem pesto , delikatną mozzarellą i soczystymi pomidorkami , zapieczone w formie keksa zyska wielu zwolenników! Typowe składniki – nietypowy sposób podania! SKŁADNIKI: - makaron świderki – 300 g - ser mozzarella – 150 g - pomidory koktajlowe – 150 g - bułka tarta – 2 łyżki PESTO: - świeża bazylia – 3 garście - czosnek – 1 ząbek - prażone

Ostra na Słodko
Tymbaliki makaronowe z parmezanem 127

Proste składniki podane w nietypowy sposób sprawiają , że goście będą zachwyceni. Odsmażone na drugi dzień smakują równie rewelacyjnie a chrupiąca skórka zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI: TYMBALIKI: * makaron świderki – 70 g * makaron pełnoziarnisty spaghetti – 70 g * makaron szpinakowy wstążki – 70 g * olej Kujawski czosnkowo-bazyliowy – 3 łyżki * żółtko – 1 szt * parmezan

Ostra na Słodko
Makaron z tuńczykiem i kukurydzą 149

Kolejny błyskawiczny, makaronowy przepis! Tuńczyka uwielbiam właśnie z makaronem. A to z penne … a to ze świderkami … w wersji z oliwkami i bez …. Dziś mam dla Was przepis na takiego , który nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! Zachwyci zarówno podniebienie, jak i oczy. Jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę we dwoje ;) Polecam! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Słodkie pizze z dżemem i kruszonką 168

ciekawy klimat albo niecodzienną ofertę menu? - Mieszkam na wsi, do najbliższej miejscowości mam kawałek, ale jeszcze ich nie testowałam. W jednej na placu w Żyrardowie mają moje ulubione lody świderki (dają pysznie duże porcje :D) 11.Sprzęt kuchenny, o którym marzysz? - Porządna sokowirówka i gofrownica. Więc teraz nominuje ja. Osobiście ja nominowałam te blogi na, które lubię zaglądać

Moje pyszne gotowanie
Sałatka Londyn-Tokio 148

gdzie króluje połączenie kwaśnej konfitury porzeczkowej, orzeźwiającej mięty oraz pysznej jagnięciny (u mnie zastąpionej kaczką). Później zajrzymy do słonecznej Italii, stolicy makaronu, gdzie w głównej roli wystąpią dzisiaj fusilli (świderki). Stamtąd przeniesiemy się na nasze rodzime Podhale, skąd pochodzi pyszny ser z mleka owczego - oscypek, który przygotujemy na grillu. Z Polski wyruszymy już w kierunku Azji, a dokładniej

Food Square
Makaron z sosem pomidorowo-tuńczykowym 197

następnie zeszklij na oliwie. Dodaj tuńczyka, pomidory z puszki, koncentrat i gotuj około 15 minut, aby sos  stał się gęsty. Przypraw solą i pieprzem. Makaron (mogą być świderki) gotujemy al dente zgodnie z instrukcją zamieszczona na opakowaniu. Makaron polany sosem posypujemy posiekanym szczypiorkiem i bazylią

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania